۲۹ اسفند ۱۳۸۴، ۰:۰۱
کد خبر: 6370933
T T
۰ نفر
بانوان آبادانی با طبخ غذای محلی از گردشگران نوروزی استقبال می کنند # آبادان ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 29/12/84 داخلی .اجتماعی .نوروزی .طبخ غذا . گروهی از بانوان آبادانی با طبخ غذاهای محلی و سنتی از میهمانان و گردشگران نوروزی سال 1385 استقبال می کنند. یکی از بانوان خانه دار آبادانی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا می گوید: یکی از خصلت های خوب مردم آبادان که از گذشته تاکنون همچنان در آنها به جای مانده طبع میهمان نوازی آنها بوده و هست. "فرزانه آغاجری" بیان کرد: امسال با توجه به تحریکاتی که دشمن در چند شهر خوزستان انجام داده لازم دانستیم که یکی از جاذبه های شهرمان یعنی طبخ غذا را مطرح و با آن به استقبال هموطنان خود برویم. وی ادامه داد: خانمهای آبادانی با توجه به فصول مختلف سال و همچنین تنوع ماهی در این دیار ، غذاهایی با ذائقه های دلپذیر و منحصر بفرد طبخ می کنند.
خانم آغاجری افزود: در فصل بهار با توجه به کثرت صید ماهی "زبیدی" ، "شوریده" ، "میش" ، "هامور" ، "حلوا" ، "خارو" و "زبون" بیشتر آن را در روغن سرخ می کنند. این خانم خانه دار آبادانی گفت: ممکن است نوع طبخ (سرخ کردن ) در سراسر کشور یکی باشد، ولی در آبادان پس از مراحل ابتدایی یعنی پاک کردن، ماهی را در آرد و ادویه مخصوص ماهی که از گیاه زرد چوبه ، فلفل و مخطوطی از دیگر گیاهان معطر است آغشته و سپس در روغن داغ سرخ می کنند. یکی دیگر از خانمهای خانه دار با اشاره به سایر غذاهای محلی آبادان گفت: "قلیه ماهی" یکی دیگر از غذاهای مخصوص خطه جنوب ایران اسلامی است. "مریم صمیمی" افزود: بهترین نوع ماهی برای این غذا ماهی حلوا یا شیر ماهی است . وی اضافه کرد: قلیه سبزی های مخصوص به خود دارد و بدون این نوع سبزی یا استفاده از هر نوع سبزی دیگر طبخ آن مورد دلخواه نمی باشد. او در ادامه گفت : سبزی "گشنیز" و "شمبلیله" را پس از خورد کردن و تفت دادن در روغن با آب "تمبر هندی" ، "سیر" و فلفل آن را کاملا جوشانده و پس از مشاهده جوش های ریز ماهی را به آن اضافه و پس از آماده شدن آن را مصرف می کنند. یکی دیگر از خانم های آبادانی گفت : طبخ ماهی "صبور" در خطه جنوب منحصر به مردم همین منطقه بخصوص آبادان ، خرمشهر و شادگان است. "زهرا موسوی"افزود: این ماهی با توجه به فراوانی آن در بهار و تابستان و همچنین پر چرب بودن و طبع خنک آن بیشتر در روزهای گرم وبصورت تنوری طبخ می شود. او گفت: این نوع ماهی را بدون آن که پولکش (فلس ) را جدا کنند و یا آن را قطعه، قطعه نمایند، شکمش را تخلیه و با سبزی (گشنیز و شمبلیله ) ، تمبر هندی ، فلفل و سیر پر کرده و آن را درون تنور آتش قرار می دهند ، ماهی با چربیهای خود کاملا پخته و آماده می شود. وی همچنین اضافه کرد: "مچبوس" از دیگر غذاهایی است که در آبادان، خرمشهر و شادگان طبخ می شود. خانم موسوی افزود: ماهی "گباب" (قباد) که از خار (تیغ) کمتری برخوردار است را آبپز ، استخوان آن را جدا با کشمش در روغن تفت و با برنج آن را دم می آورند. به جز غذاهای محلی، عرضه آش سنتی ، حلیم بادمجان، پاکوره، فلافل، سمبوسه در آبادان با استقبال بی سابقه گردشگران نوروزی قرار گرفت. نوروز پارسال جشنواره غذاهای محلی که در جنب فرودگاه آبادان برپا شده بود مورد استقبال خوب میهمانان نوروزی قرار گرفت. امسال پیش بینی شده حدود سه میلیون گردشگر نوروزی در قالب کاروانهای راهیان نور و متفرقه از آبادان دیدن کنند. (647/587)
۰ نفر

سرخط اخبار جامعه