۹ تیر ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6206041
T T
۰ نفر

شروع زندگی سالم از میانسالی نیز مفید است

۹ تیر ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 6206041
شروع زندگی سالم از میانسالی نیز مفید است ...............................................
تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 09/04/86 خارجی.علمی.سلامت.میانسالی یک تحقیق نشان داد زندگی سالم حتی اگر از میانسالی شروع شود، ظرف چند سال می تواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مرک زودهنگام را کاهش دهد.
به گزارش خبرگزاری رویترز از واشنگتن، افراد میانسالی که خوردن پنج بار یا بیشتر میوه و سبزی در روز، ورزش به میزان حداقل 5/2 ساعت در هفته، پایین نگاه داشتن وزن و سیگار نکشیدن را شروع کنند، ظرف چهار سال پس از شروع این برنامه زندگی، خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را 35 درصد و خطر مرک خود را 40 درصد کاهش می دهند.
دکتر "دانا کینک" در دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی که راهنمای این طرح پژوهشی بوده است، گفت افرادی که یک روش زندگی سالم را برمی گزینند، ظرف چهار سال به کسانی می رسند که از ابتدا به همین شیوه زندگی کرده اند.
البته وی اضافه کرد که این بدان معنا نیست که مردم برای شروع زندگی سالم و درست، باید تا چهل، پنجاه سالگی صبر کنند. مساله این است که میانسالان باید بدانند اگر تاکنون زندگی سالمی نداشته اند، دیر نشده است و با تصحیح روش زندگی می توانند به سرعت نتیجه بگیرند.
کینک و گروه محققانش در نظر داشتند ببینند کسانی که دیر به فکر خوردن میوه و سبزی زیاد و راه پیمایی روزانه به مدت 30 دقیقه می افتند، می توانند از این کار نتیجه بگیرند یا نه.
این پژوهشگران در مقاله ای که در مجله پزشکی آمریکا به چاپ رسید، گفتند در اواخر دهه 1980 که این تحقیق در مورد حدود 16هزار آمریکایی 45 تا 64 ساله انجام شد، فقط 5/8 درصد از این افراد هر چهار نکته مورد نظر آنها در مورد زندگی سالم را رعایت می کردند.
پس از شروع این مطالعه، 4/8 درصد میانسالان مورد تحقیق، رعایت چهار اصل زندگی سالم را آغاز کردند.
980 نفری که شیوه زندگیشان را تغییر دادند، به فکر مصرف زیاد میوه وسبزیجات افتادند اما کاستن وزن و رساندن آن به وزن مطلوب، کمترین محبوبیت را بین آنان داشت.
اما این تحقیق نشان داد زمانی که افراد هر چهار اصل سلامتی را رعایت کردند، موارد ابتلای آنان به بیماری قلبی و مرک به هر دلیل، به شدت کاهش پیدا کرد.
اما لازمه رسیدن به این نتیجه، رعایت هر چهار اصل زندگی سالم بود به صورتی که رعایت تنها سه اصل، فایده قلبی به دنبال نداشت و از خطر مرک نیز به میزان کمتری کاسته شد.
با این همه، دکتر نیکلاس دیویس از کالج پزشکی آلبرت اینشتین گفت شیوه های زندگی سالم هرچه بیشتر باشد، بهتراست.
این گروه تحقیقاتی، سن، جنسیت، نژاد و دیگر عوامل خطر بیماری قلبی عروقی را مدنظر قرار دادند اما آنانی که سبک زندگیشان را تغییر دادند برخی عادات دیگرشان را نیز عوض کردند از جمله کمتر کردن مصرف نمک و یا افزایش مصرف کلسیم که در بهبود وضعیت سلامتی شان موثر بود.
این مطالعه نشان داد به ویژه در مردان، سیاهپوستان، افرادی با تحصیلات کمتر و درآمد پایین تر و افرادی که دچار فشارخون بالا یا دیابت هستند، احتمال رعایت دستورالعمل های مربوط به سلامتی چه در جوانی و چه در میانسالی، کمتر است.
علمی./1786 شماره 057 ساعت 18:12 تمام انتهای پیام E09.50-18-12
۰ نفر