۵ خرداد ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر: 10526382
T T
۰ نفر
دانشمندان خواستار ممنوعیت مصرف رنگهای مصنوعی در مواد غذایی شدند # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 05/03/83 خارجی.علمی.پزشکی.موادغذایی. دانشمندان بخاطر حفظ سلامت عمومی، خواستار ممنوعیت استفاده از رنگهای مصنوعی در مواد غذایی شدند. به گزارش پایگاه اینترنتی بی بی سی نیوز، گروهی از پژوهشگران دانشگاه ساوتمپتون دریافتند عدم استفاده از این مواد در خوراکیها می تواند به کاهش میزان ابتلا به اختلال بیش فعالی در کودکان کم سن و سال کمک کند. این محققان درحال انجام تحقیقاتی در مورد تاثیر مثبت مواد غذایی فاقد مواد افزودنی بر سلامت کودکان بزرگتر هستند. نتایج این مطالعه که بر روی 300 کودک سه ساله انجام شده است در مجله " آرشیو بیماریهای کودکان " به چاپ رسیده است. پروفسور جان وارنر و همکارانش این کودکان را از نظر اختلال بیش فعالی و حساسیت ها بررسی کردند. سپس آنها را به چهار گروه تقسیم کردند. یک گروه به هر دو اختلال بیش فعالی و حساسیت مبتلا بودند. یک گروه به اختلال بیش فعالی و یک گروه نیز به حساسیت دچار بودند. یک گروه نیز به هیچ یک از این اختلالات مبتلا نبودند. محققان طی مدت بیش از 4 هفته رژیم غذایی این کودکان را بررسی کردند. در هفته اول این کودکان غذاهای فاقد افزودنی های مصنوعی مصرف کردند. در هفته های دوم تا چهارم به کودکان آب میوه های بدون یا با رنگهای مصنوعی و نگهدارنده ها داده شد. به گفته والدین، بیش فعالی هنگامی که افزودنی ها از غذای آنها حذف شد کمتر و زمانی که افزودنی ها اضافه شد بیشتر بود. وارنر قصد دارد تحقیقات طولانی تری را بر روی 900 کودک 3 تا 9 ساله انجام دهد. وارنر بر لزوم انجام تحقیقات بیشتر در این زمینه تاکید کرد زیرا مسئله تنها مربوط به کودکان مبتلا به یک اختلال خاص نیست، بلکه تاثیر بالقوه این مواد بر تمام کودکان مطرح است. علمی./1584/70
۰ نفر