۱۸ فروردین ۱۳۸۳، ۰:۰۱
کد خبر: 10525347
T T
۰ نفر
محققان انگلیسی راز اشتها برانگیزی غذاها را کشف کردند # لندن، خبرگزاری جمهوری اسلامی 18/01/83 خارجی.علمی.غذا.اشتها. دانشمندان انگلیسی موفق شده اند رابطه میان مزه و طعم و بافت غذاها را با اشتها برانگیزی آنها کشف کنند. به نوشته نشریه علمی جورنال او نیوروساینس یک گروه از محققان دانشگاه آکسفورد با قراردادن 12 داوطلب گرسنه در زیر دستگاه اسکن و عرضه عذاهای گوناگون با طعم و مزه و شکل ظاهری متفاوت به آنان نحوه تاثیرگذاری احساس چشایی را در تحریک بخشهای مختلف مغز بررسی کردند. در جریان این آزمایش روشن شد که غذاهای خوشمزه بخشی از مغز را تحریک می کنند که در ایجاد احساس لذت در اموری نظیر برنده شدن در مسابقه بخت آزمایی یا نوازش از سر محبت نیز نقش ایفا می کنند. به اعتقاد محققان کشف جدید زمینه را برای بهره برداری صنایع غذایی از روش های علمی جهت عرضه هر چه موثرتر کالاهای خود هموار می سازد. دانشمندان بر این باورند که آدمی در جریان تطور به گونه ای تحول یافته که بتواند انواع عذاها را برای بالا بردن امکان بقای خود استفاده کند. در این زمینه هرچند برخی از غذاها از برخی دیگر اشتها آورترند اما حتی ظاهر احیانا ناخوشایند شماری دیگر از غذاها، حتی اگر از ارزش غذایی برخوردار باشند، باعث می شود که تمایل برای خوردن آنها کم شود. از جمله این نوع غذاها می توان به خاویار یا بدن لزج و لیز ماهی ها اشاره کرد که در برخورد اول چندان مطبوع طبع جلوه نمی کند. از جمله نکات دیگری که در آزمایش اخیر روشن شد ان است که بی علاقگی افراد به برخی از غذاها یا متنفر بودن آنان از آنها تاثیر خود را در بخشهایی از مغز این افراد که با احساس لذت سروکار دارد آشکار می سازد و می توان با نظر به تصاویری که از نحوه فعالییت این بخشها تهیه می شود تشخیص داد که ایا شخص به غذای پیشنهادی علاقه دارد یا از آن متنفر است. علمی. 345/2226/127/70
۰ نفر