۱۰ تیر ۱۳۸۵، ۰:۰۱
کد خبر: 10511235
T T
۰ نفر
نوشیدن قهوه خطر ابتلا به دیابت را کاهش می دهد # تهران، خبرگزاری جمهوری اسلامی 10/04/85 علمی.پزشکی.دیابت.قهوه. یک مطالعه جدید نشان می دهد مصرف قهوه به ویژه قهوه بدون کافئین ، با کاهش خطر ابتلا به دیابت ارتباط دارد. به گزارش رویترز هلث از نیویورک، این اولین مطالعه ای نیست که این ارتباط را اثبات می کند. با این حال در مطالعات پیشین مشخص نشده بود که آیا این ارتباط در مورد گروههای سنی و وزنی مختلف هم مشاهده می شود یا خیر و تاثیر ضد دیابتی قهوه به خاطر وجود کافئین است یا خیر. دکتر "مارک ای. پریرا" از دانشگاه "مینه سوتا" در "مینیاپولیس" و همکارانش با تجزیه و تحلیل اطلاعات مربوط به 28 هزار و 812 زن که از سال 1986 تا 1997، در مطالعه سلامت زنان آیوا شرکت کرده بودند، به این سوالات پاسخ دادند. در آغاز این مطالعه هیچ یک از این زنان دیابت و بیماری قلبی نداشتند. این افراد بر اساس مقدار قهوه ای که در طول روز می نوشیدند به چند گروه تقسیم شدند که عبارتند از: گروهی اصلا قهوه نمی نوشیدند، بقیه در طول روز کمتر از یک فنجان، یک تا سه فنجان، چهار تا پنج فنجان و بالاخره شش فنجان یا بیشتر قهوه می نوشیدند. طی مدت این تحقیق 1418 تن به دیابت مبتلا شدند. این گزارش نشان داد، احتمال ابتلا به دیابت در زنانی که بیشترین میزان قهوه را می نوشیدند 22 درصد کمتر از گروهی بود که در طول روز قهوه نمی نوشیدند. علاوه بر این تجزیه و تحلیل های یاد شده نشان داد علت این ارتباط که در گروههای سنی مختلف با وزنهای متفاوت نسبتا ثابت بود، به میزان زیادی عمدتا به علت مصرف قهوه بدون کافیین و نه قهوه معمولی بود. با این وجود مواد موجود در قهوه که علت این تاثیر حفاظتی است هنوز مشخص نشده اند. در این مطالعه مشخص شد دو ماده موجود در قهوه یعنی منیزیم و فیتات علت این ارتباط نیستند. جذب کافئین از همه منابع از جمله نوشابه های غیر الکلی تاثیری در کاهش خطر ابتلا به دیابت ندارد. با وجود اینکه ورزش و رعایت رژیم غذایی اولین اقدام برای پیشگیری از دیابت محسوب می شود، اما با توجه به شهرت قهوه و میزان بالای دیابت در افراد مسن تر، این یافته ها اهمیت زیادی در بهداشت عمومی دارند. مشروح این مطالعه را می توانید در شماره 26 ژوئن 2006 ، مجله "Medicine Internal of Archives" بخوانید. علمی/9136/1584
۰ نفر