۲۰ دی ۱۳۹۵، ۵:۵۶
کد خبر: 82379726
T T
۰ نفر

مخالفت نیوزیلند با رژیم صهیونیستی

۲۰ دی ۱۳۹۵، ۵:۵۶
کد خبر: 82379726
مخالفت نیوزیلند با رژیم صهیونیستی

كوالالامپور – ایرنا – نقش نیوزیلند در ارائه قطعنامۀ ضد رژیم صهیونیستی كه توسط این رژیم 'اعلان جنگ' عنوان شد، به میراث گرانبهایی از معدود حوادث مهم در تاریخ نیوزیلند تبدیل می شود.

به گزارش ایرنا، تارنمای رادیو نیوزیلند روز دوشنبه نوشت كه مساله رژیم صهیونیستی همیشه مطرح بوده است و در نهایت برای نخستین بار در سال 1979 مطرح شد، اما در مورد قطعنامه اخیر علیه شهرك سازی رژیم صهیونیستی كه با حمایت نیوزیلند مطرح شد، آمریكا دوست و متحد دیرینه این رژیم اقدام خاصی علیه آن انجام نداد.
این تارنما نوشت: پس از اینكه مصر توسط 'ناتانیاهو' و 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری منتخب آمریكا تحت فشار قرار گرفت تا ارائه این قطعنامه را به تاخیر بیاندازد، ناگهان این قطعنامه توسط نیوزیلند و سه كشور مالزی، سنگال و ونزوئلا مطرح شد.
ساعاتی پیش از رای گیری این قطعنامه، 'ناتانیاهو' در تماسی به 'موری مك كولی' نخست وزیر نیوزیلند هشدار داد اگر این قعطنامه ادامه یابد به معنی 'اعلان جنگ' خواهد بود.
دو سال پیش هنگامی كه نیوزیلند نخستین كرسی عضویت غیردائم خود را در سازمان ملل به دست آورد، 'موری مك كولی' تاكید گرد كه بر فرایند صلح خاورمیانه و بازگرداندن آن به مسیر خود تلاش می كند.
به نوشته تارنمای رادیو نیوزیلند، هنگامی كه تهدید 'ناتانیاهو' به گوش نخست وزیر نیوزیلند رسید، تنها یك ماه تا زمان ترك شورای امنیت سازمان ملل باقی مانده بود. بنابراین یا حالا باید موضع گیری می شد و یا اینكه دیگر فرصتی برای این اقدام فراهم نمی شد.
این قطعنامه كه به جز آمریكا، 14 كشور دیگر به آن رای مثبت دادند، نه تنها نخستین انتقاد سازمان ملل به شهرك سازی رژیم صهیونیستی در 40 سال گذشته بود، و نه تنها قطعنامه ای كه توسط واشینگتن وتو نشد، بلكه به نظر می رسد كه این قطعنامه مسیر مقامات فلسطینی را برای دادگاه جنایات بین المللی باز كرده، چیزی كه آنها برای سالها منتظر آن بودند.
چند روز پس از این قطعنامه، رژیم صهیونیستی به تهدیدات خود عمل و كمك به سنگال را قطع كرد و روابط دیپلماتیك خود را با نیوزیلند پایان داد. سفیر این كشور را بازگرداند و سفیر خود را نیز از ولینگتون فراخواند. نیوزیلند اكنون در كتاب بد رژیم صهیونیستی قرار دارد، اما این برای نخستین بار نیست.
روابط نیوزیلند و رژیم صهیونیستی از حدود 10 سال پیش در مسیر سنگلاخی خود قرار گرفت. آغاز آن سال 2004 بود كه دو صهیونیست كه قصد داشتند یك گذرنامه جعلی با استناد به هویت یك نیوزیلندی فلج مغزی بسازند، بازداشت شدند.
'هلن كلارك' نخست وزیر پیشین نیوزیلند، این دو نفر را متهم به جاسوسی موساد كرد. رژیم صهیونیستی نیز متهم به حمله به حق حاكمیت نیوزیلند و نقض قوانین بین الملل شد. روابط دیپلماتیك قطع شد و سفرای دو طرف فراخوانده شدند. یكسال بعد این تنش ها پایان یافت، اما رژیم اشغالگر قدس از تایید اینكه دو فرد دستگیر شده جاسوس موساد بودند، خودداری كرد.
در سال 2011 نیز كه تحقیقات نشان داد یكی از سه فرد كشته شده در زلزله نیوزیلند جاسوس موساد بوده و همچنین سه سال پس از آن كه رژیم صهیونیستی از پذیرش سفیر جدید نیوزیلند كه به طور همزمان سفیر فلسطین نیز می شد، خودداری كرد، دیپلماسی دو كشور مورد آزمون دیگری قرار گرفت.
در سال 2015 نیز رژیم صهیونیستی با احضار سفیر نیوزیلند ناخرسندی خود را از دولت ولینگتون در مورد تلاش برای از سرگیری مذاكرات صلح فلسطین بیان كرد.
در خارج از دولت نیوزیلند نیز برخی گروه ها منتقد از رژیم صهیونیستی وجود دارند، در حالی كه برخی دیگر نیز از این رژیم حمایت می كنند.
تارنمای رادیو نیوزیلند نوشت: به هر حال روابط دیپلماتیك بین دو طرف ممكن است دیر یا زود باز هم از سر گرفته شود، اگرچه این بار بدون شك اسرائیل (رژیم صهیونیستی) طعم خوشی را تجربه نكرد.
این رادیو در ادامه تصریح كرد در حالی كه ارزش روابط تجاری نیوزیلند با رژیم صهیونیستی حدود 100 میلیون دلار است، اما این روابط با كشورهای عربی حوزه خیلج فارس میلیاردها دلار است. در واقع، اقدام اخیر نیوزیلند در حمایت از این قطعنامه در برخی كشورهای حوزه خلیج فارس كه با نیوزیلند قرارداد توافق تجارت آزاد دارند، مورد استقبال قرار می گیرد.
اما موضوعی كه هنوز باید منتظر مشاهده آن بود، تاثیر این قطعنامه در روابط ولینگتون با 'دونالد ترامپ' رئیس جمهوری منتخب آمریكا است كه سازمان ملل را 'باشگاه غم' خوانده كه 'همراه دموكراسی' نیست و وعده داده تا در آینده هر اقدامی را كه علیه رژیم صهیونیستی باشد، وتو كند.
نیوزیلند همواره به عنوان كشوری كوچك نگریسته شده كه بر مواضع خود استوار بوده است. دو واقعۀ متوقف كردن تور راگبی در سال 1981 و ممنوعیت ورود كشتی های هسته ای آمریكا به حوزه این كشور، از جمله اقداماتی است كه در نیوزیلند به خوبی از آنها یاد می شود. شاید، 'اعلان جنگ' اخیر توسط 'مك كولی' به رژیم صهیونیستی نیز به این میراث افزوده شود.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی