۱۳ دی ۱۳۹۵، ۲۱:۱۲
کد خبر: 82371923
T T
۰ نفر
نخستین همایش تجلیل از خادمان قرآنی اربعین حسینی برگزار شد

تهران-ایرنا- نخستین همایش تجلیل از خادمان قرآنی اربعین حسینی با حضور شماری از مسوولان قرآنی كشور، قاریان بین المللی، خادمان قرآنی كشور و علاقه مندان به فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا در این همایش كه شامگاه دوشنبه برگزار شد به 32 خادم قرآنی اربعین و 14 نفر از فعالان قرآنی پشت صحنه این همایش لوح تقدیر اهدا شد.
حجت الاسلام حمید محمدی رییس شورای توسعه فرهنگ قرآنی، حجت الاسلام حمید احمدی دبیر كمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین و حسن محمدی دبیر شورای راهبری فعالیت های قرآنی اربعین در این همایش سخنرانی كردند.
رییس شورای توسعه فرهنگ قرآنی كشور در این همایش گفت: اربعین در فرهنگ قرآن و اسلام نشانگر بلوغ و كمال است و زیارت اربعین هم نشان كمال و بلوغ در امام شناسی و اطاعت از سیره اوست، احیای امر اربعین نشان بلوغ جامعه است.
حجت الاسلام حمید محمدی اظهار كرد: جریان عاشورا و تعزیت امام حسین (ع) بالاترین ظرفیت را برای اداره و تأمین عقل و عواطف فرد و جامعه را دارد؛ از اینرو احیای جامعه با امام حسین(ع) هم موجب شكوفایی فطرت و خرد و هم عواطف انسانی می شود و هم موجب تمسك به قرآن و خروج آن از مهجوریت می شود.
وی در بخشی از سخنان خود گفت: قرآن یك رسالت برای خود قائل است و آن حیات بخشی به جامعه است؛ همین رسالت را عترت هم به عهده دارد؛ آن ثقل اكبر است و این ثقل كبیر است؛ ثقل اكبر و كبیر در رسالت احیای جامعه به حیات طیب هم مشتركند.
وی افزود: حقیقتاً مرگ جاهلی برای كسی است كه دچار فقدان در معرفت امام خودش است.
وی تصریح كرد: همانطور كه مرگ نتیجه زندگی است، مرگ جاهلانه محصول زندگی جاهلانه است؛ همانطوری كه مرگ عارفانه محصول زندگی عارفانه است.
حجت الاسلام محمدی با بیان اینكه عارف به امام، مرگ عارفانه دارد و جاهل به امام، مرگ جاهلانه دارد گفت: فرمود، جوری می میرید كه زندگی می كنید و جوری مبعوث می شوید كه می میرید؛ پس جوری مبعوث می شوید كه زندگی می كنید.
وی خاطرنشان كرد: كسی كه زندگی عارفانه دارد، در قیامت هم بعثت عارفانه خواهد داشت؛ همانطور كه كسی كه حیات جاهلانه دارد و بدون معرفت قرآن و امام (ع) است، بعثتش جاهلانه خواهد بود.
وی با اشاره به سه نكته كلیدی در ارتباط با زیارت اربعین گفت: به نظر من زیارت اربعین از مصادیق اجابت دعوت خدا و رسول در احیای زندگی انسانی و بلكه مهمترین مصداق آن است.
حجت الاسلام محمدی گفت: زیارت اربعین ناشی از بلوغ در امام شناسی است؛ همان نكته كلیدی كه اشاره كردم.
وی افزود: دومین نكته این است كه زیارت اربعین موجب بصیرت افزایی و دوری از حیرت و ضلالت است؛ نبود بصیرت نسبت به توحید و ولایت شاخص مهم حیات جاهلی است.
او گفت: امام شناسی یعنی احیا شدن به معرفت توحید و ولایت؛ لذا امام حسین (ع) دو اقدام عملی كرده، یكی اجتهادی و یكی جهادی. اجتهادی اش این است كه آمده است در حقیقت در دعوت خودش عذرها را منقطع و اتمام حجت كرده كه این كار فرهنگی امام است و در جهاد خودش هم تمام وجودش را در این راه فدا كرده است؛ یعنی امام تمام همت و روح خودش را برای هدایت مردم به كار گرفته و از جانش هم تمام عیار گذاشته است؛ لذا همان نقشی كه قرآن در جهالت زدایی و بصیرت افزایی دارد، همان نقش را زیارت اربعین و حركت امام حسین (ع) در همین ارتباط دارد.
وی افزود: نكته سوم كه نكته پایانی است هماهنگی زیارت اربعین و قرائت قرآن است كه این هم خیلی مهم است.
وی با طرح این پرسش كه ما در زیارت اربعین چه كار می كنیم، گفت: مزور (زیارت شده و آنكه به زیارت او شده اند)، انسان كامل است؛ انسان كامل دارد زیارت می شود و حقیقت ولایت است؛ در قرائت قرآن هم ما به پیشگاه قرآن و صاحب آن مشرف می شویم و در حقیقت مزور خود قرآن است و از آنجا كه میان قرآن و عترت هماهنگی كامل است، پس حقیقت زیارت اربعین و قرائت قرآن عینیت واحد دارد.
حجت الاسلام محمدی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امام خمینی(ره) فرمود؛ ما وحدت را در سه بعد، جامعه شیعیان، اهل سنت با اهل سنت، با اهل كتاب و با مستضعفین جهان تعقیب می كنیم.
وی خاطرنشان كرد: تشكیل حزب واحد مستضعفین جهان از آرزوهای حضرت امام(ره) بود و امام صحبت های زیادی در این زمینه دارند.
او گفت: من می خواهم بگویم وقتی كه ما آن نقطه را نشان كردیم و انقلاب اسلامی یكی از فرازهای جدی اش تحقق آن نقطه آرمانی وحدت مستضعفین جهان با هم باشد، اربعین بستر عالی در حقیقت این اتفاق بزرگ است و ما اگر اربعین را در این مقام و منظر و در این حد دیدیم می توانیم حق اربعین را ادا كنیم و الا به عنوان یك منسك محدود و مغفول به آن نگاه می كنیم و این بسیار خطرناك است.
وی افزود: البته آسیب های دیگری هم دارد كه در جای خود باید در باره آن بحث كرد.
حجت الاسلام محمدی اظهار امیدواری كرد كه در آینده شاهد برگزاری چهلمین همایش تجلیل از خادمان قرآنی اربعین باشیم.
پیش از سخنان حجت الاسلام محمدی، دبیر كمیته فرهنگی آموزشی ستاد اربعین در سخنانی گفت: امسال با ابتكار، پشتكار و همت برادران عزیزمان در اتحادیه تشكل های قرآنی، بحث قرآنی پررنگ تر از سال های قبل بود.
حجت الاسلام حمید احمدی اظهار كرد: همه ما معتقدیم كه اربعین یك ظرفیت و فرصت بی نظیری است كه قطعاً از این فرصت باید تا مقصدی كه تعیین شده استفاده درست كرد و اگر بخواهیم از این فرصت برای بحث های دینی، تعالی و معنوی استفاده كنیم، قرآن در صدر قرار خواهد گرفت.
وی خطاب به حاضران در سالن گفت: خود حضور این جمع با بركت نورانی قاریان در اینجا و اجرای برنامه های قرآنی خیر و بركتی دارد كه شما بهتر می دانید؛ احادیث زیادی هم از حضرت علی(ع) و امام صادق (ع)، مبنی بر اینكه در خانه ای كه قرآن تلاوت می شود بركتش زیاد خواهد شد و شیاطین به آن راه نخواهند یافت.
او تصریح كرد: این صرفاً برای خانه ها نیست؛ در هر محیطی، مجتمعی و جامعه ای كه در آن قرآن تلاوت شود قطعاً خیر و بركت زیاد خواهد بود.
حجت الاسلام احمدی گفت: همین ثمره مودت، انس و تعاون كه در اربعین می بینیم از ثمرات كاری است كه دوستان اجرا كردند.
وی افزود: ما از سال گذشته كه از سوی دوستان پیشنهاداتی در بحث قرآنی مطرح بوده بویژه پس از اربعین گذشته، تأكیدی كه بعضی مراجع معظم نجف در بحث قرآنی داشتند با جمعی از دوستان و سركار خانم افتخاری خدمت آقای محمدی رسیدیم كه الان مطرح شد و به این جمع بندی رسیدیم كه كار به دست خود دوستان قرآنی واگذار بشود.
احمدی ادامه داد: با مجموعه ای جوان فعال و مردمی اتحادیه تشكل های قرآنی را بهتر از جاهای دیگر دیدیم و قرار شد از ظرفیت های مجموعه های دیگر استفاده بشود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: اتفاق خوبی كه افتاد این بود كه این كار مقطعی و دقیقه نودی نشد، حدود 9 ماه قبل از اربعین كار را شروع كردند و امسال سال اول بوده كه با این برنامه ریزی و نگاه آمده اند و وارد كار شده اند؛ روی بحثی كه شورای راهبری هم نامگذاری شد تعمدی بود؛ نه كه این كار در دراز مدت باشد و همه جوانب كار به خصوص در حوزه برنامه ریزی و سیاست گذاری هایی كه این كار دارد، هماهنگی هایی كه نیاز دارد و پشتیبانی هایی كه این كار می خواهد همه در یك جا دیده بشود و ان شاا... از ظرفیت كشور هم استفاده بشود.
او یادآور شد: قطعاً این برنامه كه سال اولش بود با كاستی هایی مواجه بوده كه بخشی از آن مربوط به ما بوده و نتوانستیم پشتیبانی لازم را انجام بدهیم، البته بخشی از این كار به فقدان یك تجربه برمی گشت.
وی افزود: امسال یك سرمایه خوبی جمع شد كه همین تجارب دوستان است كه كمك می كند ان شا ا... برای برنامه ریزی سال های بعد، همه هم پذیرفته اند و به این باور رسیده اند و جزو اعتقاد ما هم هست كه در بحث اربعین كه بحث عترت و اهل بیت(ع) است، قرآن هم باید همدوش آن پیش برده شود و یك درخشش خاصی هم داشته باشد كه همه به این جمع بندی و باور رسیده اند و این سرمایه بزرگی برای ماست كه كمك می كند سال های بعد این برنامه ها به نحو شایسته ای پیش برود.
احمدی گفت: منظور از قرآن، یك بخش خیلی بارز و روشنش حضور قاریان، بحث تلاوت و قرائت است كه مورد استقبال همه كسان و زائرانی كه در این مسیر بودند بوده، اما قطعاً برنامه های قرآنی خیلی وسیع تر از این كار بود.
وی تأكید كرد: توقع، انتظار و درخواست ما از این شورا و دوستان قرآنی این است كه به همه این حوزه ها فكر شده و برنامه ریزی بشود.
احمدی ادامه داد: به طور مثال یكی از ظرفیت هایی كه ما به تازگی و به بهانه اربعین سراغ شان رفته ایم و دارند كارهایی را شروع می كنند آموزش و پرورش است.
حجت الاسلام احمدی گفت: این نشان می دهد كه ظرفیت های موجود در كشور صرفاً بیش از موسم یك هفته ای و 10 روزه اربعین است و باید در طول سال از این فرصت استفاده بشود كه ان شا ا... همه دوستانی كه علاقه مند هستند، كمك كنند و مانند اتحادیه تشكل های قرآنی در كنارشان باشند.
وی تصریح كرد: سازمان اوقاف، سازمان تبلیغات اسلامی و شهرداری ها ظرفیت هایی دارند كه ان شاا... از همه این ظرفیت ها استفاده بشود و هر سال كه اربعین می آید، شاهد حضور پر بركت تر قاریان، دوستان تواشیح و همه گروه های قرآنی دیگر كه خدمات ارائه می دهند باشیم.
بر اساس این گزارش گروه تواشیح 'محمد رسول الله بسیج استان تهران' كه به تعداد سال های عمر حضرت محمد(ص) 63 عضو دارد و همچنین گروه تواشیح معراج قم در این همایش برنامه های بسیار جذابی اجرا كردند كه با استقبال چشمگیر حاضران در سالن روبرو شد.

**
اسامی خادمین قرآنی اربعین حسینی كه لوح تقدیر و انگشتری با نگین از جنس سنگ مرقد حضرت سید الشهداء (ع) به آنها اهدا شد:
1- احمد ابوالقاسمی
2- حجت الاسلام سید محمد جواد موسوی درچه ای
3- محمد حسین سعیدیان
4- محسن زهدی علیپور
5- سید محمد كرمانی
6- سعید رحمانی
7- محمد مجتبی محمدبیگی
8- محمد حسن موحوی
9- محمود متولی
10- محمدحسین فراهانی
11- مهدی حسن نژاد
12- امیر بهادر رحمانی
13- مهدی غریبی
14- اسحاق عبدالهی
15- سید محمد موجانی قمی
16- رحیم قربانی (مدیر دارالقرآن سازمان بسیج)
17- محمد مكرمی
18- حسن صفری
19- امیر ابوالقاسمی
20- سید حسین سیادتی
21- محمدرضا برقعی
22- علی خشنود
23- سیدمیلاد تاج زاده
24- حسین دهقان آزاد
25- محمدجواد ابهری
26- مصطفی خلیلی
27- محمدرضا خبتی
28- اكبر خاكساری
29- مهدی احمدی
30- محمدحسین اكبری
31- محمد میرزاخانی
32- اسماعیل درتراش

عوامل پشت صحنه:
33- محمدرضا اسماعیلی
34- مهدی عباسی
35- مجتبی مدنی فر
36- ابراهیم مهدوی
37- جاسم شمیری
38- ابراهیم ساكی
39- میثم ساكی
40- ابراهیم درتراش
41- علی اكبر غلامی
42- مجتبی عظیم پور
43- امید محمدی
44- نگار احدپور
45- سمانه نوری زاده
46- زهره كوشكی احمدی
دبیر نخستین همایش تجلیل از خادمان قرآنی اربعین حسینی پیش از این گفته بود، برگزاری 200 محفل قرآنی در مسیر پیاده روی اربعین از نجف تا كربلا از جمله فعالیت‌های این ستاد بوده است.
به گفته سید محمد موجانی، این محافل از 22 تا 30 آبان در مسیرهای پیاده روی اربعین از نجف تا كربلا برگزار شد كه در هر یك از این محافل به طور میانگین 400 نفر حضور داشتند.
وی اظهار كرد: در این راستا بروشورهایی طراحی و تدوین شد كه بر اساس آن علاقه مندان با آیات سوره مباركه فجر، ترجمه، مفاهیم و تفسیر این سوره آشنا شدند.
شبد**فراهنگ**1540**1504**خبرنگار: حمید بحرینیان* انتشار دهندگان: طاهره نبی اللهی**علی پاینده
۰ نفر