هشدار رییس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان در باره شیوع بلوغ زودرس جنسی در جامعه

تهران - ایرنا - رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی با هشدار نسبت به شیوع بلوغ های زودرس كودكان و نوجوانان ایرانی گفت: بلوغ جنسی در این افراد دائما در حال كاهش است، باید روی خویشتنداری تا سن ازدواج و آموزش جنسی قبل از ازدواج تاكید جدی شود.

زهرا آیت اللهی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه زنان ایرنا با بیان اینكه نباید جلوی ازدواج افراد زیر 18 سال را بگیریم، افزود: اكنون سن بلوغ جنسی در دختران و پسران در كشور دائما رو به كاهش است و دختران و پسران 10 و 11 ساله در اجتماع با هم ارتباط برقرار می كنند، این واقعیت اجتماعی است و نشان دهنده نیاز دختر و پسر به جنس مخالف است. وی اضافه كرد: حال با این همه، باید نیاز به جنس مخالف بی پاسخ گذاشته شود یا نه؟ اگر پاسخی به آن داده نشود یعنی چشممان را روی واقعیت بسته ایم.
آیت اللهی ادامه داد: در این زمینه باید به دختران كمك كرد، آموزش ها و مشاوره های لازم به آنان داده شود تا توانمند شوند و با وجود اینكه بلوغ جنسی در این افراد اتفاق افتاده و نیاز به ارتباط با جنس مخالف دارد، باید خویشتنداری و خودكنترلی داشته باشد و زمانی كه برای ازدواج آماده می شوند این نیاز را در قالب ازدواج پاسخ دهند.

** سن قانونی ازدواج برای دختران 13 سال است
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: درباره ازدواج كودكان زیر 15 سال مطالب زیادی مطرح می شود اما آن چیزی كه در قانون مصوب است و به آن عمل می شود كمترین سن ازدواج برای دختران 13 سال است.
آیت اللهی ادامه داد: برای ازدواج دختران 13 ساله كه خودشان تمایل دارند، باید خانواده ها رضایت به ازدواج داشته باشند و مصلحت فرزندشان را در این موضوع ببیند و نظارت داشته باشد.
وی تصریح كرد: البته نباید به گونه ای باشد كه دختر 13 ساله پس از اینكه عاشق شد، فوری تن به ازدواج دهد، بدون اینكه قدرت تشخیص داشته باشد، چرا كه به طور قطع با مشكلات جدی برخورد می كند.
وی با طرح این سوال كه آیا درست است سن ازدواج را از 13 سال بالاتر ببریم یا نه؟ ادامه داد: ‌برخی ملاك سن ازدواج برای دختران را 15 و برخی دیگر 18 سال می دانند اما با توجه به اینكه بلوغ جنسی در حال كاهش است،‌ در صورتی كه این افراد تمایل به ازدواج داشته باشند، می توانند زمینه ازدواج آنها را فراهم كرد.

** نیاز به جنس مخالف غیر از ازدواج پذیرفته نیست
وی خاطرنشان كرد: نیاز به جنس مخالف برای دختران و پسران غیر از قالب ازدواج پذیرفته نیست چون شرع و قانون نمی پذیرید چراكه بیشترین آسیب را از این موضوع دختران می ببیند.
آیت اللهی ادامه داد: پس از یك ارتباط نامشروع بچه های ناخواسته ای نیز خود بخود متولد می شوند و برخی از دختران نمی خواهند كه این جنین بزرگ شود و تن به سقط جنین می دهند و در اینجا نیز یك موجود زنده از بین می رود و این موضوع از نظر اخلاقی و شرعی و قانونی قابل پذیرش نیست.
وی اظهار داشت: هنگام سقط جنین نیز دختر دچار آسیب زیاد روانی و جسمانی می شود و اگر بچه هم متولد شود حاصل یك رابطه نامشروع است كه پدرش معلوم نیست و یك عمر محكوم به انواع و اقسام بدبختی ها است و از طرفی دیگر مادر هم دوست ندارد كه مسئولیت این بچه را قبول كند و چون پدر مشخصی ندارد این طفل مجبور است بدون پدر و مادر در جامعه بزرگ شود.
وی با بیان اینكه بنابراین روابط خارج از چارچوب ازدواج را نمی پذیریم، اظهار داشت: این واقعیت وجود دارد از یك طرف دختر دلش می خواهد با جنس مخالف ارتباط داشته باشد و شدیدا در خودش این نیاز را می بیند و از طرف دیگری قانون باید كمكش كند.

** بلوغ زودتر از 13 سال
آیت اللهی معتقد است اگر بلوغ جنسی زودتر از 13 سال اتفاق افتاد باید آن فرد یاد بگیرد خودش را كنترل كند و بعد از 13 سال تن به ازدواج دهد.
وی تاكید كرد: اگر دختر 14 سال است می خواهد ازدواج كند دو حالت دارد یا آمادگی برای ازدواج ندارد یا دارد، اگر آمادگی دارد ما نیز نباید این آمادگی را خیلی سخت تعریف كنیم.
وی خاطرنشان كرد: واقعیت اجتماعی نشان می دهد مادربزرگان و پدربزرگان ما در سنین كودكی ازدواج كرده اند و بسیاری از آنها 14 یا 15 ساله بودند و ازدواج های خوبی داشتند و خانواده ها حمایتشان می كردند و كم كم باید وارد زندگی مشترك شان می شدند و امروز این رویه نیز باید در جامعه ما اجرایی شود.
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: من می خواهم بگویم كه جامعه از این دست اتفاقات زیاد می بیند كه دختر 13 یا 14 ساله با پسری دوست می شود و خیلی خوب بلد است كه چگونه رابطه عاشقانه برقرار كند و رابطه هایشان هم طول می كشد چرا این را در قالب ازدواج نمی توانیم ببنیم كه این دختر می تواند ازدواج كند و با شوهرش دوست و رفیق باشد و با هم خوب زندگی كنند و خوش و خرم باشند.

** احساس مسئولیت دختران امروزی كمتر از گذشته است
وی تاكید كرد: امروز مسئولیت های زندگی خانوادگی برای دختران ما بسیار كمتر از دختران دو نسل قبل از ما است.
آیت اللهی ادامه داد: الان می بینیم زندگی در یك آپارتمان كوچك است، جارو برقی دارند، غذا پختن خیلی سخت نیست، رسیدگی در خانه خیلی سخت نیست و دیگر رفت و آمدهای خانوادگی قدیم كه به یكباره خانواده شوهر 20 تا 30 نفر با هم می آمدند، دیگر به این شكل نیست و مسئولیت ها محدودتر شده است.
وی اضافه كرد: ازدواج در گذشته شاهد موفقیت های جدی بوده است، هر چند ازدواج های ناموفق هم داشته اند ولی بالاخره موفقیت در آن زندگی ها بیشتر از زندگی های امروزی است، پس باید اجازه دهیم دختر بالای 13 سال كه خواستگار خوب دارد و خودش راضی به ازدواج است،‌ ازدواج كند.

** مانع ازدواج دختران 13 ساله نشویم
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: باید این ازدواج ها اتفاق بیفتد ولی در كنارش باید برای اداره خانواده این فرد را توانمند كنیم و راهكارش این نیست كه مانع ازدواجش شویم.
وی با بیان اینكه آموزش و پرورش باید مباحث مربوط به خانواده را در كتاب های درسی بگنجاند، تصریح كرد: اكنون در لایحه برنامه ششم توسعه و سیاست های كلان نظام این موضوع آمده است كه دختران در دوران نوجوانی آموزش داده شوند نه اینكه حتما ازدواج كنند.

** آموزش همسرداری مهمتر از یادگیری فیزیك و شیمی
وی با بیان اینكه دختران باید یاد بگیرند كه چگونه همسرداری كنند، گفت: اینكه دختران با خانواده همسرشان برخورد داشته باشند واجب تر است تا بخواهند انواع و اقسام فرمول های شیمی، فیزیك و ریاضی را یاد بگیرند.
وی با بیان اینكه اهمیت همسرداری كمتر از این موضوع نیست، ادامه داد: ما اكنون می خواهیم آموزش مهارت های زندگی از دبستان تا دبیرستان مطرح شود، تا دانش آموزان بیشتر با این موضوعات آشنا شوند چرا كه اینها مهارت زندگی است.

** سن ازدواج را بیخودی بالا نبریم
آیت اللهی با بیان اینكه نباید سن ازدواج را بیخودی بالا ببریم، افزود: اگر سن ازدواج بالا برود اتفاقات خوشایندی نمی افتد و یكی از آنها این است كه برخی از دختران را از ازدواج موفق، محروم می كنیم.
وی ادامه داد: تا زمانی كه دختر خواستگار دارد باید شرایط ازدواج را برای آنها فراهم كنیم چرا كه ممكن است دیگر خواستگارهای خوب به سراغ آن دختر نیاید و مجرد باقی بماند.
وی اضافه كرد: همیشه باید شرایط خوب را برای دختران ببینیم البته اینكه مرد 60 ساله از یك دختر جوان خواستگاری كند، این را قبول نداریم اما برای شرایط خوب باید ارزش قائل شویم.

** تسهیلات فراهم شود دختران ترك تحصیل نمی كنند
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: برای دخترانی كه زود ازدواج می كنند می بایست در مدرسه برای این دختران تسهیلاتی فراهم شود تا مجبور به ترك تحصیل نشوند.
وی اضافه كرد: باید به دخترانی كه در 14 تا 15 سالگی آمادگی ازدواج دارند، كمك كنیم تا شرایط ازدواج آنها فراهم شود تا برای ازدواج آماده تر شوند ولی مانع ازدواج دختران 13 سال به بالا نشویم.
آیت اللهی ادامه داد: عرف اجتماعی در برخی از مناطق این ازدواج ها را به رسمیت می شناسد و این ازدواج ها اتفاق می افتد ولی متاسفانه ثبت نمی شوند كه باید چاره ای برای این ازدواج هایی كه هرگز ثبت نمی شود، در كشور انجام شود.
وی اظهار داشت: یك ازدواج ثبت نشده آسیب های كلانی برای دختران ایجاد می كند و اگر بخواهد طلاق بگیرد هیچ ازدواج ثبتی ندارد و مهریه اش را نمی تواند بگیرد و اگر صاحب فرزند شود ظاهر قضیه ازدواج نبوده و این فرزند در ظاهر مربوط به یك رابطه نامشروع بوده است و این یك رابطه غیررسمی ازدواج است.

** بالابردن سن ازدواج آسیب های جدی دارد
وی اضافه كرد: بالا بردن سن ازدواج از آنچه كه قانون گفته به مصلحت جامعه دختران و زنان ما نیست و آسیب های آن را زیاد می كند و همچنین شریعت مقدس اسلام هم این را نمی پذیرد چون احكام اسلامی ما می گوید دختر وقتی كه می خواهد ازدواج كند و سن لازم را دارد چرا باید مانعش شویم چون حق شخصی این فرد است.
آیت اللهی تصریح كرد: چگونه است كه برای رفتارهای شخصی زنان، دختران و شهروندان حقوق زیادی قائل می شویم اما در بحث ازدواج كه یك مساله شخصی است مداخله می شود و می خواهیم دست و پای آنها را ببندیم و در تصمیم گیری هایشان محدودشان كنیم.

** ازدواج های ناموفق در كشور زیاد است
وی همچنین در پاسخ به این سوال كه دو هزار كودك بیوه در كشور وجود دارد، گفت: قبول دارم برخی از ازدواج های دختران زیر 15 تا 18 سال ناموفق است اما آیا ازدواج دخترانی كه بالای 20 تا 30 سال اتفاق می افتد همه آنها موفق است.
آیت اللهی با بیان اینكه متاسفانه ازدواج های ناموفق در كشور زیاد داریم،‌ گفت: آمارها نشان می دهد تا چند سال قبل، از هر پنج ازدواج یك مورد طلاق اتفاق می افتاد اما اكنون به سمتی رفته است كه از هر چهار ازدواج یك مورد طلاق رخ می دهد.
وی تاكید كرد: بنابراین نباید روی ازدواج های ناموفق دختران زیر 18 سال تمركز كنیم و این را تعمیم بدهیم به اینكه این ازدواج ها ناموفق است و باید جلوی آن را بگیریم.

** 150 هزار دختر و پسر هرگز ازدواج نكرده
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: طبق آمار سال 1390 و براساس آخرین سرشماری، بیش از 150 هزار دختر و پسر مجرد كه بیش از 50 سال دارند هرگز ازدواج نكردند.
وی ادامه داد: از رسانه ها و همچنین دلسوزان مسایل دختران و پسران در كشور باید سوال كرد كه چرا اینجا صدایتان درنمی آید؟
آیت اللهی اضافه كرد: ما جز مردم این جامعه هستیم و باید دید كه در كشور ناله خانواده ها از چیست، اینكه پسر 40 ساله دارند و ازدواج نمی كند و یا به دلیل نداشتن امكانات نمی تواند ازدواج كند.

** درد جامعه افزایش سن ازدواج است
آیت اللهی تاكید كرد: درد خانواده ها و جامعه این است كه دختران و پسران بالای 30 سال هنوز ازدواج نكرده اند؟ یا اینكه چه تعداد دختر 10 تا 12 ساله ازدواج كرده اند؟ ما نباید صورت مساله را اینقدر تغییر دهیم.
وی اظهار داشت: یكسری سازمان های بین المللی مسائلی را به عنوان درد جامعه بین الملل مطرح می كنند كه در واقع درد جامعه بین الملل نیست، آنان نمی دانند كه جامعه ایران چه دردی دارد.
وی تصریح كرد: آیا در سازمان ملل متحد زمانی كه می خواهند اسناد حقوقی مربوط به زنان و كودكان را بنویسند،‌ ایرانی ها در تدوین آنها به اندازه آمریكایی ها نقش دارند؟
آیت اللهی تاكید كرد: آنان معضل ازدواج زودهنگام دختران ایران و اینكه چرا دختران زیر 18 سال ازدواج می كنند، را به عنوان درد این جامعه مطرح می كنند چون خودشان نگرش روابط جنسی آزاد دختران را به رسمیت شناخته اند.
وی خاطرنشان كرد: به عنوان مثال در برخی كشورها، برای سقط جنین دختر 16 ساله به صورت فردی تصمیم می گیرد و پدر و مادرش نمی توانند برای سقط مداخله ای داشته باشند ولی برای سایر اعمال جراحی خانواده ها باید نظر بدهند. رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: در جایی كه رابطه آزاد به رسمیت شناخته می شود طبیعی است روی ازدواج كمتر تمركز می كنند چون آنها ازدواج را رابطه ای می بینند كه برای دولت بار مالی دارد و در حریم خصوصی آنها و روابط آزاد دخالت نمی كنند.
وی معتقد است در كشوری كه رابطه آزاد به رسمیت شناخته نمی شود قاعدتا نمی توانیم فارغ از ازدواج، رابطه ای را به رسمیت بشناسیم پس در ازدواج نباید زیاد سخت گیری كنیم.

** تدوین سندی برای بودن یا نبودن
آیت اللهی افزود: اكنون مساله ای كه در كشور وجود دارد این است كه آموزش مسائل جنسی باید وجود داشته باشد یا نه كه به همین منظور در شورای فرهنگی و اجتماعی زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی، نظرات كارشناسی افراد مختلف را درباره بودن یا نبودن سیاست هایی در كشور درباره آموزش مسائل جنسی، جمع آوری كردیم كه در نهایت سند نهایی هم آماده شد.
وی تصریح كرد: در حال حاضر این سند در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح است و باید روی آن كار شود.

** روی مسائل جنسی خوب كار نشده است
آیت اللهی ادامه داد: یكی از خلاهایی كه در كشور از اول انقلاب تاكنون وجود داشته است این است كه روی مسائل جنسی خیلی خوب فكر نكرده ایم و كار چندانی با برنامه ریزی دقیق انجام نشده است.
وی با بیان اینكه در حقیقت ما صورت مساله را پاك كرده ایم، گفت: ولی باید اقدامات جدی انجام شود و این موضوع را فراگیر ببینیم، چرا كه یك بخش آن مساله جنسی است و بخش دیگر آن درباره افراد دارای اختلال هویت جنسیتی است.
وی با بیان اینكه رفتارهای افراد دارای اختلال هویت جنسیتی حرام است، خاطرنشان كرد: باید مشخص شود كه در بحث آماده سازی برای ازدواج در ارتباط با مسائل جنسی چه حرف هایی داریم درباره بیماری های جنسی كه افراد دارند و برای ازدواج ایجاد اختلال می كنند نیز چه برنامه هایی در كشور وجود دارد.

** تا قبل از ازدواج فقط خویشتنداری
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان گفت: براساس توصیه هایی كه دین ما دارد سخن این است كه تا آستانه ازدواج ما اطلاعات جنسی كه باید به افراد ارائه دهیم مربوط به خویشتنداری است.
وی اظهار داشت: باید دختران و پسران ما آموزش های مربوط به خویشتنداری را تا فقط آستانه ازدواج یاد بگیرند و توانمند شوند،‌ آنان باید عفیف بمانند.
آیت اللهی تاكید كرد: ما آموزش جنسی تا این حد را می توانیم ارائه دهیم و بنابراین توصیه هایی كه برخی در داخل مطرح می كنند مدل های غربی است كه بیاییم بچه ها را با اندام جنسی آشنا كنیم و اینكه رابطه جنسی چیست و منجر به چه چیزهایی می شود اینها غیر از اینكه ما دانش افراد را در ارتباط با این مسایل زیاد می كنیم و منجر به تحریك جنسی می شود هیچ چیز دیگری نیست.
رئیس شورای فرهنگی و اجتماعی زنان ادامه داد: به آموزش دوران بلوغ اعتقاد داریم تا نوجوان بداند چه تحولاتی جسمانی یا روانی درونش اتفاق می افتد، البته درباره تحولات جسمانی و روانی باید چگونه خویشتنداری كنیم، كشور به این موضوعات نیاز دارد و باید افراد در آستانه ازدواج را با این مسائل به خوبی آشنا كرد.
وی با بیان اینكه نیمی از كشور دچار افراط و تفریط هستند، گفت: از طرفی می گویند چرا به كودكان دبستانی آموزش جنسی داده نمی شود و از آن طرف كسی كه در آستانه ازدواج است هیچ آموزش جنسی به آنها نمی دهیم و این یكی از خلاهای ما است.
آیت اللهی گفت: باید آموزش های قبل از ازدواج در كشور پررنگ شود و در جایی كه می خواهد وارد یك رابطه جنسی فعال در ارتباط با همسر مشروع شود باید آموزش داده شود تا آنان دچار مشكلات جنسی نشوند.
وی تاكید كرد: ما آموزش جنسی را تا آستانه ازدواج می پذیریم تا در رابطه زناشویی دچار مشكل نشوند.
اجتمام**7268 **1569
خبرنگار: مهناز بیرانوند **انتشار: علی حبیبی
۰ نفر