۹ آذر ۱۳۹۵، ۱۵:۰۰
کد خبر: 82326636
T T
۰ نفر
خودكفايي 7800 خانوار در آذربايجان غربي با اعطاي تسهيلات اقتصاد مقاومتي

اروميه – ايرنا – فرمانده سپاه شهداي آذربايجان غربي با بيان اينكه اقتصاد مقاومتي مورد تاكيد رهبر معظم انقلاب، رئيس جمهوري، روساي قوا و مسئولان عاليرتبه كشور است، گفت : 7800 خانوار در آذربايجان غربي با اعطاي تسهيلات اقتصاد مقاومتي به خود كفايي رسيده اند.

به گزارش ايرنا ،مفهوم اقتصاد مقاومتي را براي نخستين بار رهبر معظم انقلاب در جمع كارآفرينان در شهريورماه سال 1389 مطرح فرمودند كه اين امر، ورود مفهوم و اصطلاحي جديد و بسيار كليدي در حوزه اقتصاد كشور بود كه در 6 سال گذشته همواره كليدواژه توسعه كشور در سخنان بسياري از مسئولان نظام مقدس جمهوري اسلامي بوده است.
براي تعريف اين نوع اقتصاد پيشرفته، مفاهيم بسيار زيادي ارائه شده ولي به نظر بسياري از صاحب نظران، جامع ترين تعريف در بيانات رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار با دانشجويان مطرح شده به طوري كه معظم له فرموده اند:« اقتصاد مقاومتي يعني آن اقتصادي كه در شرايط فشار، در شرايط تحريم، در شرايط دشمني ها و خصومت هاي شديد مي تواند تعيين كننده ي رشد و شكوفايي كشور باشد.»
پس از شهريورماه سال 89 مسئولان عاليرتبه كشوري، روساي قوا، مسئولان استاني و صاحب نظران و كارشناسان همواره در خصوص لزوم استفاده از ظرفيت هاي اقتصاد مقاومتي صحبت كرده اند كه اين امر نشان مي دهد مهمترين راه برون رفت كشورمان از تهديدهاي اقتصادي دشمنان و فرار ايران اسلامي از ضربات مهلك اقتصادي كشورهاي ديگر، رسيدن شتاب انگيز به اهداف اقتصاد مقاومتي در داخلي شدن اقتصاد با نگاه به بيرون است.
دولت تدبير و اميد از 2 سال پيش مبناي برنامه ريزي ها را اقتصاد مقاومتي اعلام و همه برنامه ها را در اين راستا تدوين كرده است.
اقتصاد مقاومتي، اقتصاد مبتني بر ساختارهاي مقاوم داخلي و برون نگر است كه تلاش براي رسيدن به اهداف اين نوع اقتصاد كه مورد تاكيد رهبر معظم انقلاب، رئيس جمهوري، روساي قوا و مسئولان عاليرتبه كشور است، مي تواند زمينه توسعه همه جانبه و مستمر را براي كشور و آذربايجان غربي فراهم كند.
در آذربايجان غربي نيز نظير ديگر استان هاي كشور، از 2 سال گذشته برنامه ريزي هاي اقتصاد مقاومتي را در قالب سياست هاي ابلاغي رهبر معظم انقلاب تمهيد و اقدامات خوبي نيز در اين خصوص با همراهي دولت، بخش خصوصي و نهادهاي مختلف در استان انجام شده است.
اين برنامه ريزي ها تا حدي است كه شهرستان تكاب به عنوان شهرستان پايلوت در اجراي برنامه هاي اقتصاد مقاومتي انتخاب شده و اقدامات اين بخش در شهرستان محروم تكاب به انجام مي رسد تا نتيجه هاي حاصله در راستاي توسعه استان نيز به كار گيري شود.

*** جلب مشاركت مردم و نخبگان در كنار ايجاد همدلي اركان تحقق اقتصاد مقاومتي
قربانعلي سعادت استاندار آذربايجان غربي در اين خصوص گفت: مردم ركن اصلي عمل به اقتصاد مقاومتي و همراهي با سياست ها و برنامه هاي مرتبط با آن است.
وي با اشاره به محورهاي ابلاغ شده از سوي مقام معظم رهبري در عمل به اقتصاد مقاومتي اظهار كرد: يكي از پنج محور ابلاغي از سوي مقام معظم رهبري در رابطه با عمل به اقتصاد مقاومتي، مشاركت مردمي تعيين شده كه نيازمند توجه ويژه اي است.
سعادت با تاكيد بر اين كه بدون مشاركت مردمي عمل به اقتصاد مقاومتي ناممكن است، افزود: گفتمان سازي و دعوت از مشاركت مردمي در جهت عمل به اقتصاد مقاومتي بايد هر چه سريعتر اجرايي شود.
استاندار آذربايجان غربي با تاكيد بر ضرورت استفاده از نخبگان در گفتمان سازي اقتصاد مقاومتي گفت: بايد از شركت هاي دانش بنيان و به طور كلي بخش خصوصي در حوزه مردمي كردن اقتصاد مقاومتي بهره بگيريم.
سعادت يكي ديگر از لازمه هاي عمل به اقتصاد مقاومتي و عبور از تنگناهاي اقتصادي را همدلي و هماهنگي تمامي آحاد جامعه به خصوص مسئولان دانست.
وي با اشاره به برخي پتانسيل هاي اقتصادي كم نظير آذربايجان غربي بيان كرد: استفاده از فناوري هاي روز نقش بسزايي در كاهش مصرف انرژي صنايع توليدي و كشاورزي ايفا مي كند به طوري كه قطره اي كردن آبياري زمين هاي كشاورزي سبب صرفه جويي در منابع و رشد بهره وري مي شود.

*** خودكفايي 7800 خانوار در آذربايجان غربي با اعطاي تسهيلات اقتصاد مقاومتي
سردار عابدين خرم ،فرمانده سپاه شهداي آذربايجان غربي نيز در اين خصوص گفت: 450 ميليارد ريال اعتبار در 18 ماه گذشته در قالب وام هاي اقتصاد مقاومتي و كم بهره به متقاضيان اعطا شده است.
وي با بيان اينكه چهار هزار كارگاه با دريافت اين تسهيلات فعال شده اند، اظهار كرد: اين تسهيلات به ازاي ايجاد اشتغال در عرصه‌هاي كشاورزي و كارگاه‌هاي كوچك توليدي پرداخت شده است.
فرمانده سپاه شهداي آذربايجان غربي اضافه كرد: كارگاه ها در زمينه هاي صنايع تبديلي، بسته بندي، پرورش ماكيان، پرورش قارچ و زمينه هاي مختلف توليدي ديگر در استان فعال هستند.
عابدين خرم با اشاره به اينكه طرح هاي محروميت زدايي در استان با مشاركت پنج هزار نفر اجرا شده است، گفت: اين افراد از دانشجويان تهران و خود استان بودند كه در گروه هاي 500 نفره به مناطق محروم اعزام شده اند.

*** 19 برنامه فرهنگي در حوزه اقتصاد مقاومتي در آذربايجان غربي تدوين شد
حجت الاسلام محمدباقر كريمي مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي نيز در گفت و گو با ايرنا افزود : نامگذاري امسال به نام سال اقتصاد مقاومتي و تاكيد رهبر معظم انقلاب به اين امر در نامگذاري و سخنراني ابتداي سال معظم له نيز نشان مي دهد كه اين موضوع از اهميت بسيار زياد و قابل توجهي برخوردار است و بايد همه ما مسئولان نيز در اين بخش، حساسيت هاي لازم را داشته باشيم.
وي با اشاره به اينكه فعاليت هاي فرهنگي زيادي در حوزه اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي بايد تعريف و اجرا شود، اظهار كرد: ارتقاي شاخصه هاي فرهنگي در جامعه، ستون تاثيرگذار اجراي اين سياست هاست كه به خوبي در كشور و استان دنبال مي شود.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي گفت: 100 فرصت شغلي در حوزه فرهنگ و هنر، امسال در راستاي عمل به منويات رهبر معظم انقلاب در خصوص اقتصاد مقاومتي در اين استان ايجاد مي شود.
حجت الاسلام كريمي افزود: اين فرصت هاي شغلي با اعطاي مجوزهاي مختلف در بخش هاي زيرمجموعه اداره كل ارشاد نظير چاپخانه ها، كانون هاي تبليغاتي و رسانه ها با مشاركت بخش خصوصي ايجاد مي شود كه فرصت خوبي براي توسعه بخش هاي فرهنگي هنري است.
وي اضافه كرد: حمايت از آثار فرهنگي هنري از جمله راهبردهاي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي است كه در اين خصوص نيز برنامه ريزي هاي خوبي در خصوص حمايت از نشر كتاب، انتشار مطبوعات و هنرهاي ادبي و تجسمي داريم كه در طول سال به اجرا در مي آيد.
مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي ادامه داد: مي توان با زبان هنر و رسانه، بيش از هر ابزار ديگري در حوزه گفتمان سازي اقتصاد مقاومتي تلاش كرد كه به همين منظور 19 مورد برنامه تا پايان سال براي استان تدوين شده است.
حجت الاسلام كريمي نگاه ويژه به رسانه هاي مجازي به ويژه خبرگزاري ها را در توسعه گفتمان اقتصاد مقاومتي، يكي از مهمترين برنامه هاي اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي آذربايجان غربي عنوان كرد و گفت: اين امر مستلزم برنامه ريزي مدون اصحاب رسانه است كه در اين خصوص خبرگزاري جمهوري اسلامي استان، اقدامات خوبي را انجام داده و در آينده نيز انجام خواهد داد.

*** همراهي بخش خصوصي، ركن اساسي اقتصاد مقاومتي است
سيفعلي ضربي كارشناس حوزه اقتصاد و صنعت نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه در سند چشم انداز توسعه 20 ساله كشور كه بيش از 10 سال از آن گذشته است، ايران بايد رتبه نخست بخش هاي مختلف را در منطقه كسب كند، افزود: در حال حاضر ايران رتبه سوم منطقه را در حوزه اقتصاد دارد و ما 10 سال براي بالا بردن رتبه خود وقت داريم كه مهمترين عامل رسيدن به اين هدف، عمل به مولفه هاي اقتصاد مقاومتي است.
وي اضافه كرد: علاوه بر سندهاي توسعه كشوري، در استان نيز برنامه ريزي هايي براي توسعه طراحي شده كه يكي از مهمترين آنها در حوزه كاري سازمان صنعت، معدن و تجارت رسيدن استان به جمع 10 استان برتر صنعتي كشور است كه اين امور نيز الزام هاي لازم استاني را دارد كه بايد به آنها عمل كنيم.
ضربي با تاكيد بر اينكه تنها نبايد دولت را مسئول اجراي سياست هاي ابلاغي اقتصاد مقاومتي در كشور بدانيم، ادامه داد: همكاري بخش خصوصي و ركن اساسي قانون گذاري در كشور در اين خصوص بسيار موثر و تاثيرگذار است.
وي گفت: بخش خصوصي نيز بايد با اميدواري مضاعف به سمت تحقق اقتصاد مقاومتي در كشور حركت كند و تا زماني كه بخش خصوصي در اين حوزه آماده نبوده و اقدام نكند، تحقق اقتصاد مقاومتي ممكن نخواهد بود.
ضربي افزود: البته در اين خصوص همكاري قوه قانون گذاري با تدوين قوانين تاثيرگذار و دولت بسيار ضروري به نظر مي رسد.
وي اضافه كرد: توليد محصولات با ارزش افزوده بالا، توجه به دانش بنيان بودن توليدات، توجه بيشتر به موضوع تحقيق و توسعه در حوزه توليد همچون كشورهاي پيشرفته دنيا، تنوع آفريني براي محصولات و خدمات توليدي و اهتمام بيشتر به ارائه مشوق هاي صادراتي با هدف انگيزش توليدكنندگان به موضوع صادرات كالاها و خدمات از جمله ديگر مواردي است كه مي تواند زمينه پويايي توليد را فراهم كند.
وي تاكيد كرد: علاوه بر نگاه به بازارهاي دنيا، بايد بازارهاي كشورمان را نيز در راستاي ايجاد تقاضا براي توليد مورد توجه قرار دهيم كه در اين خصوص ايجاد فرهنگ استفاده از كالاهاي داخلي يك ضرورت به نظر مي رسد.
به گزارش ايرنا، در آذربايجان غربي برنامه ريزي هاي لازم با همكاري 19 دستگاه استاني براي اجراي طرح هاي مبتني بر اقتصاد مقاومتي صورت گرفته و مقدمات لازم انجام شده است.
امسال 67 پروژه و برنامه در ستاد راهبري و مديريت اقتصاد مقاومتي آذربايجان غربي مصوب شده كه اعتبار و سرمايه گذاري در نظر گرفته شده براي آنها 69 هزار ميليارد ريال بوده است.
آبرساني روستايي، اعطاي تسهيلات به واحدهاي توليدي، اعطاي تسهيلات به بخش مسكن به ويژه بهسازي بافت هاي فرسوده و طرح هايي در حوزه منابع آب و برق از جمله طرح هاي مصوب به شمار مي روند.
1354/2093
گزارش از: صابر چهرقاني ** انتشار دهنده :پروانه اماني
۰ نفر