به گزارش ایرنا، ایران و ایرانی افتخارش به وجود مبارک حضرت ثامنالحجج(ع) است همان که مشهد مقدس را به قطعهای از بهشت مبدل کرده و افراد برای زدودن غبار خستگی از دل، رهسپار دیار عشق میشوند تا به مدد حضرت شمسالشموس، جانی دوباره بگیرند.
دیار طوس مامنی برای حضور دلدادگان و هلال طلایی گنبد مشهدالرضا، ماه شبهای تار دلشکستگان است. نام امام مهربانیها که میآید چشمها ناخودآگاه میجوشد قلبها به تپش میافتد و سیمای شیفتگان، سیلاب عشق و ارادت میشود و چه مهربان امامی است، اینجا نشستهگان عالم، در کنار حضرت عشق پهلو میگیرند تا در لنگرگاه مهر او، چند روزی آشیانه کنند.
اما عشق به امام رضا (ع) عشق بدون مرز است، نمیتوان برایش خطکش مذهب و ملیت را گذاشت. کافی است دل را گره بزنی به مهربانی و کرامتش، هر کجای این کره خاکی که باشی سر تا پا غرق ارادت و دلدادگی میشوی و دستها از لطف و کرمش بینصیب نمیماند.
اینجا در دیار نگارستان ایران و در سرزمین ترکمنصحرا، عشق و ارادت به امام مهربانیها نزد ترکمنها زبانزد است، در بین قوم ترکمن کم نیستند آدمهایی که همچون دشتهای تشنه از باران عنایت امام رضا(ع) سیراب شدند.
ترکمنها آنقدر به امام مهربانیها ارادت دارند که او را «قزلامام» مینامند و البته این لطف و ارادت مثالزدنی نه صرفا متعلق به دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی که حتی قبل از دوران قاجار نیز وجود داشته و مردم این قوم آن گاه که قلبهایشان در محاصره مشکلات و گرههای زندگی قرار میگرفت راهی دیار عشق میشدند.
بهترین مکانی که ترکمنها پس از برگزاری آیینهای خود به آن سفر میکنند، بارگاه امام رضا (ع) و پابوسی این حضرت است حتی زوجهای جوان ترکمن پس از جشن ازدواج برای ماه عسل یا «ثق ماغ» به زیارت بارگاه قزل امام سفر میکنند.
ارادت ترکمنها به امام رضا(ع) به قدری است که حتی برای یک درمان یا عمل جراحی، معمولا شهر مشهد را انتخاب میکنند و معتقدند در جوار امام رضا(ع) و با شفاعت ایشان، شفا پیدا میکنند.
روحانی اهل سنت استان گلستان در این باره میگوید؛ این اعتقاد عامه مردم ترکمن است وخیلی از مردم این دیار به دیگران توصیه میکنند که امام رضا(ع) برای درمان به ما شفا داد حتی عدهای میگویند در حالی که برای جراحی به مشهد رفته بودند اما با توسل به امام رضا(ع) بدون نیاز به جراحی شفا یافته و بازگشتند.
آخوند ناصر قزل خاطرهای از بیماری خود روایت کرد و گفت: بنده خودم هم زمانی مبتلا به بیماری «سارکوئیدوز چشم» شده بودم، برای معاینه به مشهد رفتم اما چشمم به حدی دچار التهاب شده بود که بیش از سه متر مقابل خود را نمیدیدم. پزشک معالجم در مشهد مقدس پس از معاینه گفت به شهرستان خودتان برگردید و داروهای مخصوص چشم را مصرف کنید و درمان را همان جا ادامه دهید اما من قبل از بازگشتن به زیارت امام رضا(ع) رفتم و به ایشان متوسل شدم شاید باورتان نشود در مسیر برگشت بهراحتی میدیدم و حتی پلاکهای ماشینها را میخواندم.
وی ادامه داد: من احساس می کردم این بهبود بیماریام، به خاطر توسلی بوده که به امام رضا(ع) کردهام. بعد از آن هم ادامه درمان را انجام دادم و به لطف خداوند و توسل به امام رضا(ع، بیماری چشمم کاملا برطرف شد.
یک دانشجوی ترکمن نیز از عشق و ارادت وصفنشدنیاش به امام رضا(ع) میگوید و ادامه میدهد؛ از همان دوران کودکی همیشه شاهد عشق و ارادت خانوادهام به ویژه مادرم به امام رضا(ع) بودم.
مریم کلته افزود: به تازگی از حرم امام رضا (ع) برگشتم، برای رفتن به زیارت امام رضا(ع) خیلی لحظهشماری میکردم تا اینکه از طریق سفر دانشجویی توفیق زیارت نصیبم شد، با وجود آنکه مادرم اجازه نمیدهد به هیچ سفر خارج استانی بروم اما هیچگاه برای سفر به مشهد مخالفت ندارد و همیشه به من گفته هر موقع که سفر مشهد پیش بیاید اجازه داری که بروی.
حجتالاسلام محمود ترابی، امام جمعه گنبدکاووس نیز در این باره گفت: خودم دیدهام که ترکمنها اگر حاجتی از امام رضا(ع) دارند دست خالی برنگشتند و اعتقادات قلبی خود به امام رضا(ع) را به طرق مختلف ابراز میدارند.
مدرس حوزه علمیه عرفانی کلاله نیز با اشاره به اینکه محبت به اهل بیت(ع) در قلوب ترکمنها وجود دارد، اظهار کرد: کرامات امام رضا(ع) در کتب اهل سنت مکتوب شده است.
آخوند عبدالرحمن محمدی با اشاره به اینکه، حضرت امام رضا(ع) در بین ترکمنها به قزل امام معروف است چون هیچ غل و غشی در آن نیست، افزود: مضامین و مفاهیم آیات قرآن کریم و احادیث این پیامها را میرساند کسانی سعادتمند و برای ما الگو هستند که تابع رسول الله باشند.
به گزارش ایرنا، از (۲۱ اردیبهشت) روز ولادت حضرت معصومه (س) تا روز (۳۱ اردیبهشت) روز ولادت امام رضا(ع) به عنوان دهه کرامت نامگذاری شده و در استان گلستان نیز اجرای برنامههای متنوع با هدف ایجاد نشاط اجتماعی و انس با اهل بیت(ع) برنامهریزی شده است.
نظر شما