حجت‌الاسلام رضا مطلبی عمر خود را صرف فرهنگ دین و انقلاب کرد

تهران- ایرنا- دبیر مجمع هماهنگی مراکز تاریخ پژوهی و بانک‌های اسنادی ایران (مهتاب) و مولف کتاب «رضای انقلاب» گفت: حجت‌الاسلام رضا مطلبی عمر خود را صرف فرهنگ دین و انقلاب کرد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آیین رونمایی از کتاب «رضای انقلاب» خاطرات حجت‌الاسلام والمسلمین رضا مطلبی امام جماعت مسجد ابوذر تهران، به قلم حجت‌الاسلام سعید فخرزاده دوشنبه- ۱۷ اردیبهشت ماه- با حضور مولف کتاب، محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی فرهنگ، ادبیات و رسانه در تالار اندیشه حوزه هنری انقلاب اسلامی برگزار شد.

حجت‌الاسلام سعید فخرزاده دبیر مجمع هماهنگی مراکز تاریخ پژوهی و بانک‌های اسنادی ایران (مهتاب)، کتاب «رضای انقلاب» را دامنه ۷۰ سال فعالیت فرهنگی حجت‌الاسلام رضا مطلبی عنوان کرد و اظهارداشت: وی یک الگوی به تمام معنای امام جماعت موفق بود که با اتکا به خدای متعال، یک جریان بزرگ را ایجاد کرد که دیگران هم می‌توانند به عنوان دستاورد از آن استقاده کنند.

وی همچنین درباره روند شکل‌گیری اثر گفت: به دلیل پراکندگی مطالب و سوالات زیاد، در تدوین سعی کردیم به گویش حاج‌آقا دست بزنیم و ویرایش ادبی نکردیم و سعی کردیم این لحن را حفظ کرده و به دنبال آن مستندسازی و پاورقی‌های کتاب انجام شد.

حجت‌الاسلام فخرزاده بیان کرد: کتاب «رضای انقلاب» هفت فصل دارد که شامل زندگی فردی، زندگی حوزوی در اصفهان و قم، مبارزات نهضت ۱۵ خرداد و امام جماعتی و فعالیت‌های سیاسی و انقلابی حاج‌آقا می‌شود.

حجت‌الاسلام محمدحسین موسی‌پور رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی نیز در این آیین با ارزشمند شمردن اقدام‌هایی مانند تالیف آثاری در باب شخصیت‌هایی نظیر حجت‌الاسلام رضا مطلبی گفت: چهره‌ها و شخصیت‌های دیگری هم هستند که حوزه هنری باید به سراغ آنها برود و این گنجینه‌های ارزشمند را بشناسانند.

وی افزود: در تولید محتوا و منابع فرهنگی کارهای خوبی انجام شده و نسبتا در جایگاه مطلوبی هستیم اما در زمینه فرآوری منابع فرهنگی نقص داریم. فرآوری و ارائه چهره‌های گوناگون حوزه‌ای است که در آن نقص داریم. در بهره‌وری چنین منابعی نقص داریم. در بهره‌وری در تمام حوزه‌ها تقریبا عقب هستیم.

حجت‌السلام رضا مطلبی عمر خود را صرف فرهنگ دین و انقلاب کرد

موسی‌پور گفت: همان گونه که به تولید اهمیت می‌دهیم و به منابع فرهنگی و تولید این منابع اهمیت می‌دهیم به برداشت و بهره‌وری از این منابع هم باید اهمیت دهیم. این که در جامعه آثاری نمی‌بینیم همین نقص است.

وی افزود: امید است شخصیت‌ها و چهره‌های فرهنگی را بشناسانیم و رفتار و منش این‌ها هم در جامعه جاری و ساری کنیم.

رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی بیان کرد: حجت‌الاسلام مطلبی بسیار شفاف و در بیان نظرات ساده و صریح بودند و این در تمام ابعاد زندگی ایشان و در تمام عرصه‌ها نمود داشته است. مطیع ولایت بودند و در این زمینه با کسی تعارف نداشت و در طول زندگی‌شان این‌گونه بودند.

«رضای انقلاب» به زندگی و شرح حال حجت‌الاسلام والمسلمین رضا مطلبی یکی از دلباختگان فکری امام خمینی (ره)، روحانی فاضل و مردمی، حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ رضا مطلبی می‌پردازد که نقش موثری در انقلاب اسلامی داشته است. او روحانی اهل اصفهان است که قبل از انقلاب در محله‌ای آذری‌نشین، به عنوان امام جماعت مسجد فلاح که بعدها به مسجد جامع ابوذر تغییر نام داد، منصوب و مشغول فعالیت شد. با فعالیت‌های او مسجد ابوذر خیلی زود به پایگاه طرفداران امام و انقلاب تبدیل شد و پس از پیروزی انقلاب نقش مهمی را در انسجام نیروها و حفظ نشاط سیاسی در جنوب‌غرب تهران و حمایت از نظام در عرصه‌های مختلف برعهده گرفت.

سعید فخرزاده و حمید قزونی از پنجم دی تا ۲۹ دی ۱۳۹۵ در سیزده جلسه مصاحبه با راوی این کتاب را انجام داده‌اند که پس از پیاده‌سازی، با انطباق با اسناد و مدارک و تایید راوی در انتشارات سوره‌مهر به چاپ رسیده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha