حرکت بنیاد ملی علم به سمت تولیدات فاخر علمی/۲ هزار متخصص حوزه کوانتوم تربیت می‌شود

تهران- ایرنا- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور تاکید کرد: مسیر حرکتی بنیاد علم ایران به سمت و سوی حمایت از تولیدات و خروجی های فاخر علمی با رویکرد دستیابی به مرجعیت علمی سوق می یابد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی روز یکشنبه در بیست و ششمین نشست هیات امنای بنیاد علم ایران که با هدف گزارش عملکرد این مجموعه و بررسی برنامه‌های سال جاری این بنیاد برگزار شد، گفت: بنیاد ملی علم ایران، با توجه به ارتقای ساختاری خود از یک سو و افزایش بودجه‌ای که سال گذشته داشت، نقش ارزشمند و درخور توجهی را در حمایت و توسعه پژوهش‌های بنیادین و تولید علم کشور ایفا کرد.

وی افزود: اما علیرغم این عملکرد مثبت، بودجه بنیاد به یک‌سوم کاهش یافته که برای اصلاح آن و کمک به ادامه روند حمایت‌های گسترده از تولیدات علمی، به صورت مستمر با دستگاه‌های ذیربط در حال پیگیری و مذاکره هستیم.

دهقانی فیروزآبادی یکی از مأموریت‌های اصلی بنیاد ملی علم ایران را کمک به طرح‌های علمی در ابعاد ملی و بین‌المللی در ابعاد کلان و ناظر به آینده دانست.

وی تاکید کرد: در تلاش هستیم مسیر حرکتی بنیاد علم ایران را به سمت و سوی حمایت از تولید علم فاخر و دست یافتن به خروجی های علمی فاخر سوق دهیم و بر همین اساس، امسال برنامه‌های این مجموعه برای حمایت از تولیدات فاخر علمی با رویکرد دست‌یابی به مرجعیت علمی به شکل جدی دنبال می‌شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور همچنین با اشاره به برنامه‌ریزی جدی معاونت علمی برای تربیت و پرورش نیروی انسانی دانش‌آموخته و متخصص در حوزه‌های گوناگون علمی و فناورانه عنوان کرد: به طور مثال در حوزه کوانتوم برای تربیت حداقل دو هزار نفر نیروی انسانی خبره و متخصص برنامه ریزی شده است.

وی ادامه داد: این رویکرد، به شکل‌های مختلف از جمله همکاری با دانشگاه‌ها، حمایت از استادان تراز، حمایت‌های ذیل ستادهای توسعه فناوری از پرورش نیروی انسانی و دیگر شکل‌های حمایتی اجرا می‌شود.

رئیس هیات امنای بنیاد ملی علم ایران بر ضرورت استمرار هم‌اندیشی و تعامل اعضای هیات امنا تأکید کرد و گفت: هنگامی قرار است یک کار بنیادین علمی در بنیاد علم ایران دنبال شود، باید نشست‌ها به صورت مستمر و با فواصل کم‌تر برگزار شود. باید نظرات همه اعضا دریافت و در نهایت برآیند این نظرات، به یک خط سیر تبدیل شده و ‌خط مشی بنیاد قرار گیرد.

حرکت بنیاد ملی علم به سمت تولیدات فاخر علمی/۲ هزار متخصص حوزه کوانتوم تربیت می‌شود

حمایت از تولید پژوهش‌های بنیادی و با کیفیت در سال جاری
رییس بنیاد ملی علم ایران نیز در این نشست ضمن ارائه گزارشی تفصیلی از اقدامات صورت گرفته این مجموعه در سال ۱۴۰۲ گفت: سامانه ای از سال گذشته راه اندازی شده که تمامی اطلاعات بنیاد علم روی این سامانه قرار داده شده است.

علی محمد سلطانی افزود: در قالب سامانه انتشار اطلاعات حمایت های بنیاد علم ایران، جزئیات حمایت‌ها، نحوه دریافت و اطلاعات کاملی از طرح‌ها به طور دقیق ارائه شده است.

وی، تدوین برنامه راهبردی چهار ساله با رویکرد افزایش کیفیت تولیدات علمی را از مهم‌ترین برنامه‌های بنیاد علم ایران در سال جاری ذکر کرد و افزود: بنیاد همچنین اهدافی همچون افزایش سهم و کیفیت پژوهش‌های بنیادی، هدفمندسازی پژوهش‌های کاربردی و حمایت از مسأله‌محوری و مأموریت‌گرایی، تدوین قالب‌های ترویج علم، حمایت از رویدادهای شب علم و بهبود فرآیندها در داوری و نظارت طرح‌ها را دنبال می‌کند.

در این جلسه، ضمن بحث و گفت‌ وگو پیرامون اعضای کمیسیون دائمی هیات امنا و نحوه تشکیل و فعالیت کمیسیون دائمی، شیوه اعطای حمایت‌های بنیاد به اعضای هیات امنا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

پیشنهاد شد که استفاده اعضای هیات برای حمایت از طرح رساله دکتری و پسادکتری بدون پرداختی به استاد راهنما و با مسئول طرح از حمایت‌های تحقیقاتی بنیاد بلامانع است و تصمیم‌گیری درباره ارزیابی و پذیرش درخواست اعضای هیات امنا با کمیته‌ای متشکل از رئیس و چهار نفر از اعضای هیات امنای بنیاد خواهد بود.

در این نشست، پیمان صالحی معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، محمدمهدی طهرانچی رییس دانشگاه آزاد اسلامی، علی اکبر رشاد نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی، صادق واعظ زاده عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی، علی اکبر موسوی موحدی و ایمان افتخاری از اعضای هیات امنای بنیاد علم ایران حضور داشتند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار علم و آموزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha