۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۱۰:۳۸
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85461558
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

طغیان «زنگ زرد» در خراسان شمالی

بجنورد- ایرنا- ۴۵ هزار هکتار از گندمزارهای خراسان شمالی به عنوان کانون آلودگی به آفت زنگ زرد شناسایی شد و زنگ شیوع و خسارات ناشی از آن برای کشاورزان منطقه به صدا درآمد و جهاد کشاورزی مبارزه با این آفت را آغاز کرد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، «باران خراسان شمالی را فرا می گیرد» در سالجاری همواره در صدر خبرهای استان قرار گرفته است و باران هایی که تمامی دشت های این خطه را مخملی کرده و جانی دوباره به طبیعت بخشیده است.

اگرچه این باران ها موجب شادی و شعف مردم از نزول رحمت الهی می شود ولی غرش های آسمان روی دیگر خود را نیز نشان می دهد و با تلطیف هوا موجب شیوع انواع آفات در مزارع می شود و ۸۲ هزار بهره بردار بخش کشاورزی خراسان شمالی که محور اقتصاد استان را تشکیل می دهند را با ترس و دلهره همرا می کند.

لکه یا زنگ زرد از جمله آفاتی است که در هوای مرطوب شیوع پیدا می کند به سرعت گندمزارها را تحت شعاع قرار می دهد و حجم وسیعی از این زمین ها را در برمی گیرد البته هشدار شیوع این آفت از ماه‌ها قبل توسط جهادکشاورزی استان داده و تحرکات مقابله با این آفت نیز آغاز شده بود ولی آنچه که مسلم است خود کشاورزان نیز باید وارد گود شوند و سمپاشی را در اولویت قرار دهند.

طغیان «زنگ زرد» در خراسان شمالی

۴۵ هزار هکتار گندمزار آلوده به زنگ زرد

محمد رضایی روز سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: اکنون بیشتر گندمزارهای شهرستان های مانه، سملقان، راز و جرگلان و بخش هایی از شهرستان بجنورد به بیماری زنگ زرد آلوده شده اند.

وی افزود: گندمزارهای شهرستان های گرمه، جاجرم، اسفراین و بام و صفی آباد کمتر آلوده شده اند ولی با توجه به شرایط آب و هوایی کشاورزان باید هشدار های کارشناسان مرتبط را جدی گیرند.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی تصریح کرد: مبارزه با این آفت در سطح ۶ هزار و ۵۰۰ هکتار از گندمزارهای این استان انجام شده است و پیش بینی می شود که با توجه به خنک بودن دما و رطوبت بالا سطح مبارزه بیش از این میزان باشد.

وی خاطرنشان کرد: با توجه به پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی دمای هوا بجنود مرکز استان تا یک ماه آینده نیز بین ۱۲ تا ۱۵ درجه سانتیگراد است که این میزان دما شرایط برای گسترش این بیماری با توجه به رطوبت بالا فراهم می کند.

رضایی ادامه داد: مقابله بیماری لکه برگی زنگ زرد حتی از سن گندم نیز مهمتر است چرا که این بیماری با توجه به شرایط آب و هوایی به تمامی منطقه سرایت خواهد کرد.

مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: در صورت مبارزه نکردن با بیماری لکه زرد منطقه وسیعی را آلوده خواهد کرد و همچنین افزایش جمعیت این نوع آفت به صورت تصاعدی بالا خواهد رفت که بسیار خسارات زاست.

وی با بیان اینکه در سال زراعی گذشته در کشتزارهای این استان بیماری لکه زرد مشاهده نشده است تصریح کرد: امسال با توجه به میزان رطوبت و دمای هوا در سال جاری این بیماری بروز پیدا کرد.

رضایی خاطرنشان کرد: آفت زنگ زرد با توجه به ارقام مختلف متفاوت عمل می کند اما ارقام کوه دشت، سبلان و آذر ۲ نسبت به این بیماری حساس تر هستند که کشاورزان باید مزارع را در این خصوص رصد کنند.

طغیان «زنگ زرد» در خراسان شمالی

لکه زرد چیست

آفت زنگ زرد یکی از مهمترین بیماری‌های گندم در دنیا و ایران محسوب می‌شود و در مواقعی که مزرعه دارای رطوبت بالا باشد به سرعت گسترش می‌‎یابد.

این آفت به صورت جوش یا تاول‌هایی به رنگ زرد مایل به نارنجی روی برگ‌های محصول ظاهر شده سپس تین جوش‌ها به سرعت به هم پیوسته و نوارهایی در امتداد رگبرگ‌ها در هر ۲ سطح برگ نمایان می‌کنند که به‌ دنبال آن به کل محصول آسیب می‌زند.

نشانه‌های این بیماری به صورت پودر زرد رنگ بر روی برگ‌های گیاه قابل مشاهده است و با توجه به اینکه بارندگی‌های اخیر توانسته تنش رطوبتی که مزارع گندم با آن مواجه بودند را کم کند اقدام به موقع نسبت به مبارزه با این بیماری بسیار با اهمیت است.

خراسان شمالی ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی محسوب می شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha