۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۹:۲۷
کد خبرنگار: 1050
کد خبر: 85460385
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

نامزد مجلس: کمیسیون های تخصصی نیازمند نمایندگان کارآمد است

کرج - ایرنا - نامزد دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس گفت: حضور نمایندگان مجلس در کمیسیون های مرتبط با تخصص آنان ضرورتی انکارناپذیر برای تحول در قوه مقننه است .

" علی شیرین زاد" روز یکشنبه در گفت و گو با خبر ایرنا در ادامه پاسخ به این سووال که رهبر انقلاب بر لایحه محوری تاکید دارند، حدود ۲۰۰ لایحه نیز در نوبت بررسی صحن علنی مجلس قرار دارد، چه ساز و کاری می توان برای اینکه طرح های مجلس در قالب لایحه مورد کارشناسی قرار گرفته و با در نظر گرفتن بار مالی به مجلس ارایه شود، اندیشید؟ افزود: برای تحول در قوه مقننه باید استحکام و دوام در کمیسیون های تخصصی مورد توجه قرار گیرد ‌آن هم از نظر کمی و کیفی چرا که تعداد کمیسیون های مجلس پاسخگوی نیاز امروز نیست .

وی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که امروز با آن مواجه هستیم، این است که افرادی که در کمیسیون های تخصصی حضور دارند که از گرایش و تخصص لازم و مرتبط با این کمیسیون ها برخوردار نیستند و تقریبا نمایندگان مختارند در هر کمیسیونی که برای آنان مقدور بود حضور پیدا کنند .

شیرین زاد گفت: این امر سبب می شود ثاثیر گذاری قوانین ، طرح ها و لوایحی که مورد تحقیق و بررسی قرار می گیرد از نظر کمی و کیفی کاهش یابد و نتوانیم نتیجه مطلوب را به دست آوریم .

نامزد دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس ادامه داد: لوایح را دولت به مجلس طرح می دهد تا زمینه و زیرساخت ها برای کشور فراهم شود.

وی تاکید کرد: اگر بررسی این لوایح بیش از حد زمان بر و با تاخیر همراه شود، دست دولت در مرحله اجرا بسته می شود، بنابراین لایحه ها هرچه سریعتر باید در این کمیسیون ها به صورت تخصصی مورد برریس قرار گیرد تا از تاثیرات بیشتری برخوردار باشند .

استیضاح ها در مجلس شورای اسلامی کمیسیون محور شود

شیرین زاد در پاسخ به این سووال که برخی منتقدان معتقدند که استیضاح‌ها به دلیل اینکه مبنای درستی ندارند در مجلس به جایی نمی‌رسند، رهبری انقلاب نیز بر لزوم عدم دخالت نمایندگان در انتصابات تاکید کردند، به نظر شما باید پایه و اساس استفاده از ظرفیت ‌های نظارتی مجلس چه باشد؟ ادامه افزود: یکی از مشکلاتی که در ادوار گذشته با آن مواجه بودیم این بود که نمایندگان به صورت شخصی در بحث استیضاح ها ورود می کردند و با برقرار ارتباط با وزرا و لابی ها ، فرصت استیضاح گرفته و وقت مجلس نیز تلف می شد .

وی بیان کرد: راه های عبور بسیاری از این مساله وجود دارد که یکی از آنها این است که استیضاح ها کمیسیون محور شود و به صورت تخصصی کمیسیون ها در حوزه مربوطه با وزیر مربوطه ورود کنند یا مورد استیضاح قرار دهند تا دخالت نمایندگان را کاهش دهیم.

این نامزد انتخاباتی ادامه داد: استفاده از مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی که ظرفیت قابل توجهی دارد و بهره کافی از آن برده نمی شود از دیگر راهکارهای اساسی دراین زمینه است .

رییس مجلس باید در عرصه ملی و بین المللی از اقتدار و قدرت لازم برخوردار باشد

شیرین زاد در خصوص اینکه در طول ادوار مجلس قدرت از نمایندگان مجلس گرفته شده و به ریاست مجلس داده شده این امر چه آسیب های دارد و راهکار بازگردان قدرت به نمایندگان چیست؟ گفت: این موضوع مهم را باید از ۲ بعد درون مجلس و خارج از آن مورد بررسی قرار داد .

وی اضافه کرد: به هرجهت رییس مجلس شورای اسلامی به عنوان یکی از روسای قوای محوری در کشور باید در عرصه ملی و بین المللی از اقتدار و قدرت لازم برخوردار باشد تا تاثیرگذاری برای پیگیری مطالبات ملی و بین المللی افزایش یابد .

وی یکی از چالش های گذشته را قدرت بیش از حد رییس مجلس خواند و ادامه داد: رییس مجلس شورای اسلامی در ادوار گذشته بجای اداره مجلس، آن را مدیریت می کرد، بنابراین عملا نمایندگان مجلس شورای اسلامی تاثیر خود را در مواجه با رییس مجلس از دست می دادند بطوریکه مطالبات عمومی مردم را نمی توانستند آزادانه پیگیری کنند.

شیرین زاد بیان کرد: برای گذر این چالش یکی از روشها فرایند قدرت توزیع در هیات رییسه و بازهم در کمیسیون های تخصصی است که هر قدر نقش کمیسیون ها از نظر محتوا، علمی و تخصصی کمی و کیفی ارتقا یابد، می توان امیدوار بود از حاشیه ها و مسایل گذشته فاصله گرفت.

وی یاد آورشد: این مهم تا به امروز مدیریت نشده که با این مشکلات و چالش ها مواجه هستیم .

نامزد دور دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه کرج، اشتهارد و فردیس گفت: تعهد به مسایل کشور باید تقویت شود و افراد اگر تخصصی دارند در همان کمیسیون مرتبط با تجربه و تخصص حضور پیدا کنند نه کمیسیونی که منافع دارد تا خاصیت مجلس افزایش یابد .

سوابق اجرایی :

" علی شیرین زاد " علاوه بر فعالیت در بخش های مختلف شهرداری و بخش خصوصی، در فرودگاه پیام کرج، قسمت اجرایی حوزه علمیه قم، مدرسی دانشگاه در رشته جامعه شناسی را در روزمه خود رقم زده است.

داور مسابقات نهج البلاغه آموزش و پرورش استان البرز
مدرس نهج البلاغه درمسجد امیرالمومنین قم
مدرس دوره های تخصصی سخنوری حرفه ای
مدرس دوره های تخصصی فنون ارتباطات کلامی و تکنیک های مذاکره
سوابق اجتماعی و مذهبی
خادم هیات محبان الرضا علیه السلام رزمندگان اسلام کرج، مسوول فرهنگی و عضو هیات امنای مسجد امام سجاد علیه السلام کرج
سوابق سیاسی
-کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی شهر تهران و حومه سال ۱۳۸۲ ، کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی شهر کرج و حومه سال ۱۳۹۰ با بیش از ۴۵ هزار رای
-کاندیدای انتخابات شورای اسلامی شهر و روستا شهر کرج سال ۱۳۹۲ با بیش از ۱۲ هزار رای عضو علی البدل پنجمین دوره شورای اسلامی شهر کرج، مدیر اجرایی ستاد انتخابات حجت الاسلام و المسلمین رییسی استان البرز ۱۳۹۶ ، رییس ستاد و کمیته استقبال سفر انتخاباتی حجت الاسلام رییسی ۱۳۹۶،
کاندیدای انتخابات مجلس شورای اسلامی کرج و حومه سال ۱۳۹۸ با بیش از ۱۹ هزار رای

طراحی الگوی مدیریت فرهنگی کلان شهر کرج - طراحی الگوی مدیریت استراتژیک کلان شهر کرج - عضو کارگروه تخصصی نخبگان چشم انداز ۱۴۰۴ مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام
سابقه و تجربه ساخت و ساز
- طراحی وساخت چندین پروژه ساختمانی مسکونی و ویلایی در شهرستان کرج و شهرستان صومعه سرا، خادم حرم مطهر حضرت معصومه سلام الله علیها

دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات مجلس خبرگان رهبری به طور همزمان در ۱۱ اسفند ماه برگزار شد که بر اساس آمار نهایی انتخابات از مجموع ٣٤١هزار و ٥١٨ رای از آراء صحیح صندوق ها، "علیرضا عباسی" با ١٠٨ هزار و ٢٤١ رای به عنوان یکی از نمایندگان مردم حوزه انتخابیه کرج، فردیس و اشتهارد به مجلس راه یافت.

"علی شیرین زاد" با کسب ٥٥ هزار و ٢٣ رای و " مصطفی سعیدی سیرایی" با ٤٠ هزار و ٢٣٦ رای در مرحله نخست رای گیری به مرحله دوم دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی راه یافتند .
استان البرز دارای سه کرسی در مجلس شورای اسلامی و ۲ نماینده در مجلس خبرگان رهبری است.
در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در استان البرز ۶۴۸ نفر ثبت نام کرده بودند که صلاحیت ۷۵ درصد آنان تایید شده بود.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha