۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳، ۹:۲۱
کد خبرنگار: 757
کد خبر: 85459502
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

انتقال لیزری داده توسط کاوشگر فضایی از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری

تهران- ایرنا- کاوشگر فضایی «سایک» سازمان فضایی ناسا در مسیر خود برای مطالعه یک سیارک تمام فلزی، از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری داده‌هایی را با لیزر به زمین منتقل کرد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از «اسپیس»، اواخر سال گذشته میلادی دانشمندان سازمان فضایی «ناسا» یک ماموریت فضایی بسیار مورد انتظار را شروع کردند. آنان در واقع یک فضاپیمای کاوشگر را به سمت سیارکی که ممکن است بطور کامل از فلز ساخته شده باشد، پرتاب کردند. چنین ترکیب ساخت یک سیارک به نظر می‌رسد که حداقل در منظومه خورشیدی ما یک امر نادر است.

این کاوشگر رباتیک «سایک» (Psyche) نام‌گذاری شده است و صخره فضایی (سیارک) بزرگی که این کاوشگر به سمت آن می‌رود نیز هم‌نام آن است: ۱۶ سایک.

انتقال لیزری داده توسط کاوشگر فضایی از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری

با این حال این کاوشگر فضایی یک ماموریت جانبی هم دارد و آن ارتباطات لیزری است. روی این فضاپیما در کنار تجهیزات مربوط به مطالعه و بررسی سیارک، یک فناوری نمونه‌ موسوم به «ارتباطات اپتیکال اعماق فضا» (DSOC) نیز نصب شده است.

هدف از آزمایش این فناوری نشان دادن این مساله است که ارتباطات لیزری در فواصل بسیار دور کیهانی امکان پذیر است. نرخ این ارتباط در این فناوری قرار است بین ۱۰ تا ۱۰۰ بار سریع‌تر از ارتباطات کنونی باشد. به نظر می‌رسد که این فناوری در روز هشتم آوریل به یک نقطه عطف تاریخی رسیده باشد.

انتقال لیزری داده توسط کاوشگر فضایی از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری

سامانه فناوری ارتباطات اپیتکال اعماق فضا نه تنها داده‌هایی را از محل فضاپیمای سایک در آن زمان در حدود ۱۴۰ میلیون مایلی (۲۲۵ میلیون کیلومتری) به زمین انتقال داد که _یک فاصله حدنصاب تازه و بزرگتر از فاصله زمین و خورشید است_ بلکه همچنین توانست اطلاعات جمع‌آوری شده از این فضاپیما را بطور مستقیم به زمین برگرداند.

این بدان معنا است که گیرنده و فرستنده سیستم DSOC بطور واقعی با فرستنده رادیویی سایک هم‌کنشگری انجام داد و داده‌های مهندسی مشخصی را از درون فضاپیما ارسال کرد.

«می‌یرا سرینیواسان» مسئول عملیات این پروژه در آزمایشگاه ناسا در جنوب کالیفرنیا گفت: ما حدود ۱۰ دقیقه از داده های رونوشت شده این فضاپیما را در جریان عبوری در تاریخ ۸ آوریل سیگنال‌گیری (دانلینک) کردیم. این داده‌ها رونوشت‌شده بود که دانلینک شد زیرا داده‌های اصلی و اولیه سایک از طریق کانال‌های ارتباطات استاندارد فرکانس رادیویی روی «شبکه اعماق فضای» ناسا (DSN) به کنترل زمینی رفت. دانشمندان صرفا می خواستند ببینند که آیا دستورات لیزری می‌تواند به همان خوبی یا حتی بهتر عمل کند.

انتقال لیزری داده توسط کاوشگر فضایی از فاصله ۲۲۵ میلیون کیلومتری

با این حال، این دستاورد داده‌های رونوشت شده نیز یک کار بزرگ برای این آزمایش است. سیستم DSOC در نوامبر سال گذشته نیز داده‌هایی را از فاصله ۱۶ میلیون کیلومتری به زمین ارسال کرد.

سرینیواسان گفت: ما در حال ارسال داده‌های تشخیصی و آزمایشی در دانلینک‌های خودمان از سایک بوده‌ایم و این یک نقطه عطف برای این پروژه است و نشان داد که چگونه ارتباطات اپتیکال می‌تواند با سیستم فرماندهی فرکانس رادیویی فضاپیما هم‌کنشگری کند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار علم و آموزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha