تلفات جاده‌ای به یک بحران در کشور تبدیل شده است

تهران - ایرنا - رییس سازمان مدیریت بحران کشور گفت: امروزه حوادث رانندگی و تلفات جاده ای مانند حوادث طبیعی به یک بحران تبدیل شده است که بار سنگینی از هزینه ها بر کشور تحمیل می کند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، محمد حسن نامی روز سه شنبه در نشست هماهنگی طرح های نوروزی بر مسئولیت پذیری مردم در حوادث جاده ای تاکید کرد و گفت: باید با فرهنگ سازی عامل انسانی را به عنوان مهم ترین عامل در تصادفات کاهش داد.

وی با بیان اینکه حتی تلف شدن جان یک نفر هم برای ما نباید قابل قبول باشد، افزود: باید استانداران در حوزه مدیریت تصادف و خسارات جانی مسئولیت بپذیرند و مردم را در تمامی مراحل سفر راهنمایی کنند.

رییس سازمان مدیریت بحران الگوگیری از کشورهای توسعه یافته در حوزه سفر را یک ضرورت دانست و افزود: این الگوها باید با شرایط بومی برای ارائه خدمات سفر ایمن توسعه یابد.

نامی نظارت مستمر بر نقاط حادثه خیز را مهم ترین عامل در جلوگیری از تصادفات و تلفات جاده‌ای برشمرد و گفت: باید دستگاهها متولی نیروهای خود را در این نقاط در ایام سفر مستقر کنند.

به گفته او، باید فضای طرح های نوروزی به سمت پیشگیری و جلوگیری از بحران حرکت کند و نباید همواره تمرکز و برنامه ها بر مدیریت بحران پیش آمده باشد که خسارات های زیادی را برای مردم به همراه خواهد داشت.

رییس سازمان مدیریت بحران اظهار داشت: ایام نوروز فصل بارش و تغییرات مداوم جوی همراه با موج بزرگی از سفر و جابه جایی هاست که الزامی است در حوزه تردد همه چیز برای ایجاد محدودیت ها و امدادرسانی مهیا باشد.

نامی ادامه داد: کشور ما از مناطق آسیب پذیر در حوادث طبیعی است که می تواند در حوزه سفر نیز بسیار آسیب زا باشد.

وی تاکید کرد: امروزه حوادث رانندگی و تلفات جاده ای مانند حوادث طبیعی به یک بحران تبدیل شده است که بار سنگینی از هزینه ها بر کشور تحمیل می کند و منجر به هدر رفت منابع انسانی و مالی کشور به خصوص در نسل جوان می شود.

نامی لزوم جلوگیری از این بحران جاده ای را در همکاری مردم با نهادهای متولی دانست و افزود: باید با اطلاع رسانی و هوشیارسازی مردم را در حوزه تصادفات و حوادث جاده‌ای مسئولیت پذیر کرد.

انتقاد از هزینه‌های بالای گمرکی برای ترخیص خودروهای امدادی

رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر نیز با بیان اینکه حدود یکهزار میلیارد تومان برای خرید خودروهای امدادی هزینه شده است، گفت: هزینه سنگین پارکینگ ترخیص خودروها از بنادر و گمرک مانع از ورود این خودروها به چرخه استفاده شده است.

بابک محمودی با اشاره به اینکه این پارکینگ ها خصوصی است و بنادر و گمرک این پارکینگ ها را به بخش خصوصی واگذار کرده اند ، افزود :بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان جریمه برای خودروهای امدادی اعمال شد که عملا یک پنجم قیمت خرید آنها است.

وی همچنین به آمادگی سازمان امداد و نجات برای خدمت رسانی به مردم در ایام نوروز اشاره کرد و افزود: تعداد پایگاه‌های امداد و نجات هلال احمر از هزار و ۴۳۰ به هزار و ۵۱۳ پایگاه در طرح نوروزی ۱۴۰۳ افزایش یافته است.

وی اظهارداشت: تعداد امدادگرانی که برای طرح نوروز ۱۴۰۳ فعال شده اند ۲۲ هزار نفر است که نسبت سال گذشته ۳ هزار نفر افزایش داشته است.

رئیس سازمان امداد و نجات هلال احمر بیان کرد: هزار خودروی هلال احمر که ۳۰۰ عدد آن آمبولانس است در گمرک بوشهر مانده و ترخیص نمی‌شوند.

محمودی گفت: پیشنهاد میدهم برای کاهش تصادفات جاده‌ای به رانندگان قهوه مجانی بدهید یا نوشابه خاص با کافئین بالا تولید کنیم و به رانندگان در جاده ها بدهیم چرا که خواب آلودگی از مهم ترین علت تصادفات در جاده‌ها است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جامعه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha