اجرای پروژه‌های آب و برق در ۵۰ کشور جهان توسط متخصصان ایرانی

تهران - ایرنا - وزیر نیرو با اعلام اینکه متخصصان صنعت آب و برق کشور مان در بیش از ۵۰ کشور جهان فعال هستند، گفت: صنعت آب و برق ایران به خودکفایی کامل رسیده است.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، علی‌اکبر محرابیان امروز (شنبه ۱۴ بهمن ماه) در نشست خبری به مناسبت دهه فجر اظهار کرد: امروز صنعت آب و برق ایران از صنعتی کاملاً وابسته به خودکفایی کامل رسیده که تلاش متخصصان داخلی سبب این افتخار آفرینی شده است.

وی خاطرنشان کرد: متخصصان داخلی اکنون نه فقط نیاز داخل را برطرف می‌کنند؛ بلکه بسیاری از کشورهای همسایه به خدمات ایران نیاز دارند و در بخش مهندسی اکنون شرکت‌های توانمندی زیادی داریم.

وزیر نیرو ادامه داد: عملکرد کشور در بخش خدمات فنی و مهندسی افتخار آمیز است و خدمات خوبی در کشورهای منطقه ارائه می‌دهیم و امروزه متخصصان صنعت آب و برق کشورمان در بیش از ۵۰ کشور جهان فعال هستند.

محرابیان به بازدید خود از سد راغون تاجیکستان اشاره کرد و گفت: اکثر فعالیت‌های آن توسط متخصصان ایرانی در حال ساخت است.

وی بیان کرد: اکنون کارفرمای این طرح از کیفیت و قیمت ایرانی بسیار راضی هستند که باعث افتخار است.

پیگیر حق‌آبه کشورمان از هیرمند هستیم

وزیر نیرو ضمن ابراز امیدواری نسبت به رهاسازی حق‌آبه کشورمان از روز هیرمند با توجه به بارش های اخیر، گفت: پیگیری این موضوع همچنان در اولویت برنامه‌های وزارت نیرو است.

این عضو کابینه دولت سیزدهم افزود: حق‌آبه براساس معاهده بین المللی ۱۳۵۱، حق ایران بوده و اجرای آن ضروری است.

وی ادامه‌داد: اجرای این حق آبه اختیاری نیست بلکه براساس معاهده بین المللی یک الزام است.

وزیر نیرو خاطرنشان‌کرد: پیگیری این موضوع حق مسلم ایران است و ما در این زمینه کوتاهی نخواهیم داشت.

محرابیان ابراز امیدواری کرد: بارش های اخیر سبب رهاسازی حق آبه ما شود و اگر نشد براساس قوانین بین المللی پیگیری خواهیم کرد.

تلاش برای رفع ناترازی ها

وی به ناترازی که دولت سیزدهم با آن روبرو شد اشاره کرد و گفت: برای رفع این ناترازی ۲ اقدام هدف گذاری شد.

وزیر نیرو رفع ناترازی و تامین نیازها و تقاضاهای جدید را دو اقدام طراحی شده برشمرد و گفت: توجه به این هر دو موضوع از ابتدا پیگیری و اجرایی شد.

محرابیان ادامه داد: براین اساس برنامه ای طراحی و به مجلس شورای اسلامی ارائه شد که هر دو موضوع به جد مورد توجه قرار گرفته بود و برخی کارشناسان تحقق آن را جدی نمی دانستند.

وی افزود: اما همه ارکان موظف به اجرای این برنامه شدند تا هم ناترازی ها کاهش یابد و هم به تقاضاهای جدید بتوانیم پاسخگو باشیم.

وزیر نیرو خاطرنشان کرد: برنامه مذکور دو ویژگی تعیین پروژه های سازه ای و عمرانی و پروژه های مدیریت مصرف داشت.

محرابیان گفت: تعداد قابل توجه پروژه های سازه ای طراحی شد که بالغ بر۷۵۷ هزار میلیارد تومان در حوزه برق هدف گذاری شد که این میزان بدون احتساب انرژی های تجدیدپذیر است.

وی ادامه داد: در بخش آبفا هم ۱۰۵ هزار میلیارد تومان هدف گذاری شد و ۳۶۲ هزار میلیارد تومان آن در بخش آب بود.

وزیر نیرو افزود: ۱۲۲۴ همت بالغ بر ۳۰ میلیارد یورو پروژه هدف گذاری شد که تاکنون بیش از ۴۰۰ همت آن به مرحله بهره برداری رسیده است.

محرابیان خاطرنشان کرد: ۸۲۴ هزار میلیارد تومان پروژه هم می باید تا پایان دولت سیزدهم به بهره برداری برسد.

وی گفت: عمده پروژه های باقی مانده با بیش از ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی هستند که هر هفته و یا هرماه به بهره برد اری خواهند رسید.

وزیر نیرو ادامه داد: در بخش طرح های آبرسانی، تصفیه خانه های آب و تامین آب شرب شهری هدف گذاری شده بود که ۷۰۰ میلیون متر مکعب درسال اجرایی شوند.

محرابیان افزود: امروز یک هزار و ۱۴۴ میلیون متر مکعب طرح های آبرسانی در قالب ۵۶ طرح به بهره برد اری رسیده که ۱۶۳ درصد رشد را نشان می دهد.

وی خاطرنشان کرد: تلاش می شود این عدد تا پایان دولت از رشد بسیار بیشتری برخودار شود.

وزیر نیرو ابراز امید واری کرد: این عدد تا پایان دولت از ۲ میلیارد متر مکعب فراتر برود.

محرابیان به طرح های سد سازی و سامانه های انتقال اشاره کرد که در برنامه احداث ۳۰ سد در نظر گرفته شده بود.

وی افزود: اکنون ۲۱ سد با حجم مخزن ۳.۶ میلیارد متر مکعب به بهره برداری رسیده که از هدف تعیین شده ۷۰ درصد محقق شده است.

وزیر نیرو در باره شبکه های انتقال گفت: ۱۲۵ هزار هکتار برنامه ریزی شده بود اکنون هیجده هزار و ۴۰۰ هکتار محقق شده است.

محرابیان از احداث یک هزار و ۲۰۰ متر مکعب تصفیه خانه فاضلاب خبرداد که اکنون ۲۸ طرح به ظرفیت ۶۴۷ هزار متر مکعب محقق شده است.

وی به هدفگذاری انجام شده مبنی بر اینکه میزان برخورداری از آب لوله کشی بهداشتی و شرب در جمعیت روستایی به عدد ۹۰ درصد برسد اشاره کرد و گفت: اکنون این ضریب با تحقق ۶۰ درصدی، به ۸۶.۸۱ درصد رسیده است.

وزیر نیرو از تشکیل مجمع خیران آبرسان در ۱۸ استان کشور خبرداد و گفت: برای تامین این هدف از ظرفیت پیمانکاران؛ خیران آبرسان و قرارگاه امام حسن مجتبی استفاده شد.

محرابیان ادامه داد: مقرر بود قرارگاه بیش از هفت هزار و ۲۰۰ روستا را آبرسانی کنند که تاکنون این طرح ۴۵ درصد پیشرفت د ارد.

۳۰ هزار مگاوات نیروگاه

وی به هدفگذاری انجام شده برای بخش برق اشاره کرد و گفت: مقرر بود ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تحت مدیریت و قرارداد وزارت نیرو احداث شود که تا امروز از این رقم، ۸ هزار مگاوات به شبکه سنکرون شده است.

وزیر نیرو ادامه داد: تلاش می شود تا پایان دولت از ۱۰ هزار مگاوات عبور کنیم.

محرابیان در باره برنامه‌های احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه در بخش صنایع خاطرنشان کرد: امروز شاهد شروع ۶ هزار و ۴۰۰ مگاوات ساخت نیروگاه در بخش صنایع هستیم که تا امروز ۴ واحد آن به بهره‌برداری رسیده است.

احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر

وی به تلاش برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیراشاره کرد و گفت: این امر نیاز به یک جراحی افتصادی داشت تا احداث و بهره‌برداری از نیروگاه‌های تجدیدپذیر را بدون یارانه دولتی، اقتصادی کند.

وزیر نیرو ادامه داد: این جراحی اقتصادی به خوبی انجام شد و امروز شاهد آغاز احداث ۱۱ هزار مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور هستیم.

محرابیان نیروگاه تجدیدپذیر را نیروگاهی دانست که بدون نیاز به یارانه احداث می شود و گفت: اقدام های صورت گرفته سبب شده امروزه انرژی تجدیدپذیر در سبد انرژی کشور به رسمیت شناخته شود.

وی از تعیین الزام برای تامین بخشی از برق از انرژی های تجدیدپذیر خبرد اد و گفت: تابلوی برق سبز در بورس انرژی بازار خوبی برای تجدیدپذیرها ایجاد کرد.

وزیر نیرو ادامه داد: امروزه همه سرمایه گذاری ها در بخش انرژی تجدیدپذیرتوسط بخش خصوصی در حال انجام است.

وی از تلاش برای ایجاد زنجیره ارزش در بخش انرژی های تجدیدپذیر خبرداد و گفت: اکنون کارخانه هایی در کشور ایجاد شده که نیازهای این صنعت را از سلیکون تا سایر قطعات تامین خواهند کرد.

وزیرنیروافزود: به زودی یک ساختگاه ۱۰۰۰ مگاواتی برای سرمایه گذاری ارائه خواهد شد و در هفته های گذشته نیز یک شهرک تخصصی در این زمینه ایجاد شد که همه آن توسط متقاضیان خریداری شد

محرابیان ادامه داد: بالغ بر ۳۰۰ مگاوات به ظرفیت تجددید پذیر ها افزوده شده و از این به بعد هر روزه اضافه خواهد شد .

وی در باره امکان صادرات برق تجدیدپذیرها هم گفت: این امکان فراهم شده و تجدیدپذیرها می توانند برق خود را یا از طریق شبکه موجود یا شبکه ای که خود احداث می کنند در ۸ ماه سال صادر کنند.

وزیر نیرو ادامه داد: برای چهارماه که نیاز داخلی است هم می توانند در تابلوی برق سبز عرضه کرده و به فروش برسانند.

محرابیان خاطرنشان کرد: در کشورهای اطراف امکان صادرات برق به صورت روزانه نیز فراهم است که تجدیدپذیرها می‌تواننداز این ظرفیت استفاده کنند.

وی به افتتاح  دو و سه خط در روزهای اخیر اشاره کرد که یک خط برای پاکستان و یک خط بین ایران و ترکیه به بهره‌برداری رسیده که از طریق پست بک‌توبک تامین ۶۰۰ مگاوات برق را فراهم کرده است.

وزیر نیرو ادامه داد: این خط می‌تواند عکس عمل کند، یعنی در زمان نیازمی توانیم برق وارد کنیم.

تراز سالانه ۸۰ درصد صادرات و ۲۰ درصد واردات است

محرابیان درباره آخرین وضعیت صادرات و واردات برق در کشور، افزود:  ۸۰ درصد ظرفیت صادرات و ۲۰ درصد ظرفیت واردات وجود دارد اما سیاست دولت مبادله انرژی است.

مصرف کنندگان تا الگو مورد حمایت هستند

وی در باره مصرف آب و برق گفت: نباید مصرف آب و برق توسط مشترکان پرمصرف فشاری بر دیگر مشترکان داشته باشد.

وزیر نیرو گفت: برداشت یارانه آب و برق برای مشترکان پرمصرف و بالاتر از الگو، به صورت مرحله ای در حال اجرا است و در دو سال اخیر نیز در همین مسیر حرکت کرده ایم.

محرابیان ادامه داد: مشترکانی که تاحد الگو مصرف دارند همواره مورد حمایت هستند و البته محاسبه برای همه مشترکان تا حد الگو انجام می شود.

وی افزود: مشترکان بالاتر از الگونیز باید بدون یارانه پرداخت کنند.

رفع ناترازی در دستورکار است

وزیر نیرو گفت: برای رفع ناترازی انرژی هم وزارت نفت و هم وزارت نیرو برنامه‌هایی دارند که این برنامه ارائه شده و  به زودی درخواست‌های پشتیبانی از سایر بخش‌های دولتی را برای رفع ناترازی‌ها به هیات دولت ارائه خواهیم کرد.

محرابیان  خاطرنشان کرد: در بخش رفع ناترازی برق، برنامه ما همان برنامه‌ای است که ارائه کرده بودیم و با اقدام هایی  که انجام شده و انجام می‌شود، نانرازی برق کم اثر شده و رفع می‌شود.

وی ادامه داد: در دولت‌های هفتم و هشتم ۶۰ درصد به ظرفیت تولید برق کشور ، در دولت های نهم و دهم ۶۸ درصد و در دولت‌های یازدهم و دوازدهم ۲۳ درصد افزوده شده که در خصوص کاهش محسوس این رقم در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، یک طرح تحقیق و تفحص فنی، توسط مجلس شورای اسلامی آغاز شده است.

وزیر نیرو آب ژرف را منبعی ارزشمند برای تأمین آب دانست و افزود: مطالعات خوبی در این زمینه صورت گرفته و مطالعات در این زمینه به ویژه در سیستان و بلوچستان ادامه دارد.

محرابیان خاطرنشان کرد: مقرر شده ۴۰۰ میلیون مترمکعب در سال برای تأمین آب صنایع اصفهان از دریا تأمین شود که فاز اول آب برای تأمین ۷۰ میلیون مترمکعب به زودی به بهره برداری می‌رسد.

وی در باره  اقدام های صورت گرفته برای تامین برق خودروهای برقی افزود: : بیش از ۹۰ درصد آلودگی‌ها و مشکلاتی که در محیط زیست وجود دارد، ناشی از حرکت خودروها و استفاده از خودروهای فرسوده است.

وزیر نیرو گفت:  هرچند که در گذشته قوانینی برای حل این مشکلات ایجاد شد اما آن طور که باید مورد توجه قرار نگرفت.

محرابیان  با تاکید بر این‌که خودروهای برقی بخشی از مشکلات محیط زیست را برطرف خواهد کرد، گفت: در حد امکانات  در این زمینه حرکت خواهیم کرد و امیدواریم طرح جامع برای ایستگاه‌های شارژ داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد:  در حد خودروهای موجود مشکلی برای تامین برق نخواهیم داشت اما در مسیر توسعه باید به فکر ایستگاه‌های شارژ و ذخیره سازی باشیم.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha