۲۶ دی ۱۴۰۲، ۲۰:۱۰
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85356526
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آمریکا:کشورهای عربی تمایلی به بازسازی غزه ندارند

نیویورک – ایرنا-  آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا که در داووس سوئیس به سر می برد، بدون اشاره به حمایت های همه جانبه کشورش از رژیم اسرائیل در بمباران و نابودی نوار غزه به تلافی عملیات طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ اعلام کرد: کشورهای عربی تمایلی به مشارکت در بازسازی غزه ندارند زیرا ممکن است چند سال دیگر غزه  دوباره "ویران" شود.

به گزارش ایرنا، آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا که برای شرکت در اجلاس داووس ۲۰۲۴ در سوئیس به سر می برد، روز سه شنبه به وقت محلی ادعا کرد که مساله تشکیل کشور فلسطین باید مورد توجه قرار گیرد.

بلینکن در مصاحبه ای در داووس به شبکه سی ان بی سی گفت: «باید مسئله فلسطین حل شود. کشورهای عربی می‌گویند ما وارد کار بازسازی غزه نمی شویم زیرا یک یا پنج سال دیگر دوباره غزه با خاک یکسان خواهد شد و بار دیگر از ما خواهند خواست آن را بازسازی کنیم.»

وزیر خارجه آمریکا در این گفتگو ادعا کرد: «معادله جدیدی در خاورمیانه برقرار شده که به موجب آن همسایگان عرب و مسلمان اسرائیل آماده ادغام اسرائیل در منطقه هستند اما آنها به صورت مشابه به مسیری برای تشکیل یک کشور فلسطینی هم متعهد هستند.»

وی تصریح کرد: «لازم است مسئله فلسطین حل و فصل شود. کشورهای عربی می‌گویند ما نمی‌خواهیم وارد فرایند مثلا بازسازی غزه شویم و ببینیم که ظرف یک تا ۵ سال آینده آنجا دوباره با خاک یکسان می‌شود و از ما خواسته شود دوباره آنجا را بازسازی کنیم.»

وی اضافه کرد: «ما اکنون در مقطعی قرار داریم که کشورهای عربی از جمله کشورهایی مانند عربستان سعودی آماده‌ هستند کارهایی برای رابطه خود  با اسرائیل انجام دهند که قبل از این هرگز حاضر به انجام آن نبودند. این مسیر، راه را برای آینده‌ای متفاوت و آینده‌ای بسیار امن‌تر باز می‌کند.»

این در حالی است که آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی با بیان اینکه « وضعیت انسانی در غزه فراتر از آن است که بتوان آن را توصیف کرد. هیچ جا و هیچ کس در امان نیست.ما به یک آتش بس فوری بشردوستانه نیاز داریم» نسبت به افزایش تنش ها در منطقه هشدار داد و گفت که ممکن است از کنترل خارج شود.

گوترش گفت: در حالی که اقداماتی برای افزایش جریان کمک های بشردوستانه در غزه انجام شده است، کمک های امدادی حیاتی به افرادی که بیش از ۳ ماه جنگ و حمله بی امان را تحمل کرده اند، نمی رسد. سایه سنگین گرسنگی در کنار بیماری، مردم غزه را تحت فشار قرار داده است. من عمیقاً از نقض آشکار قوانین بین المللی بشردوستانه در غزه ناراحت هستم.

او گفت: «عملیات امداد رسانی موثر در غزه یا هر جای دیگر، به اصول اولیه خاصی نیاز دارد. نیاز به امنیت دارد. این امر مستلزم محیطی است که افراد بتوانند در امنیت کار کنند. این امر مستلزم تدارکات لازم و از سرگیری فعالیت تجاری است.»

گوترش تاکید کرد: موانع بر سر راه کمک ها مشخص است و توسط سازمان ملل و همچنین مقامات سراسر جهان که خودشان وضعیت را دیده اند، شناسایی شده است.

وزارت بهداشت غزه اعلام کرد شمار کل شهدای نوار غزه از زمان آغاز حملات ارتش رژیم اسرائیل در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر۱۴۰۲ ) تاکنون به ۲۴ هزار و صد نفر و شمار زخمی ها به ۶۰ هزار و ۸۳۴ نفر افزایش یافته است.

گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که سرانجام پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد.

این وقفه در جنگ، ۷ روز ادامه یافت و سرانجام صبح جمعه ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳، آتش‌بس موقت به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت. این رژیم برای تلافی حملات غافلگیرکننده‌ «طوفان الاقصی» و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاه‌های نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha