به گزارش بامداد سهشنبه ایرنا به نقل از خبرگزاری تاس، اینگنات با اشاره به اینکه با وجود دریافت سامانههای دفاعی پیشرفته مثل سامانههای پاتریوت از کشورهای غربی، هنوز پدافند هوایی اوکراین قادر به رهگیری و سرنگونی موشکهای خا-۲۲ نیستند، تاکید کرد: این موشکها با سرعت ۴ هزار کیلومتر در ساعت حرکت کرده و عمدتاً از طریق یک مسیر بالستیک به هدف خود نزدیک میشوند و برای رهگیری و سرنگونی آنها تجهیزات خاصی مورد نیاز است.
به نوشته خبرگزاری تاس، در حالی که ارتش اوکراین پیشرفتهترین سامانههای پدافند هوایی را از حامیان خود دریافت کرده است اما همچنان در رهگیری و سرنگونی موشکهای خا-۲۲ (طوفان) روسیه عاجز است.
اینگنات در اوایل ماه آگوست نیز با اشاره به اینکه تا آن زمان اوکراین نتوانسته بود حتی یک موشک خا-۲۲ روسیه را رهگیری و سرنگون کند، اعتراف کرده بود که پدافند هوایی اوکراین نمیتواند با موشکهای خا-۲۲ روسیه مقابله کند.
پیش از این، تحلیلگران واشنگتن پست خاطرنشان کردند که استفاده روسیه از موشکهای کینزال و خا-۲۲ در اوکراین نشان داد که تسلیحات پدافند هوایی آمریکا و متحدانش از مقابله با این دو موشک روسی ناتوان هستند و حتی موشکهای مدرن پدافند هوایی آنها نیز قادر به رهگیری و سرنگون کردن تضمینی این دو موشک روسی نیستند.
به گزارش ایرنا، موشک «طوفان خا-۲۲» یک موشک کروز ضد کشتی با بُرد بلند مافوق صوت است که در ابتدا در اتحاد جماهیر شوروی ساخته شد. موشک خا-۳۳ یک نسخه به شدت مدرن شده خا-۲۲ است و به عنوان یک موشک کروز هوا به سطح مافوق صوت با برد تا یک هزار کیلومتر عمل میکند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز ۲۱ فوریه سال ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
سه روز پس از آن یعنی پنجشنبه پنجم اسفند سال ۱۴۰۰، پوتین عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد و این جنگ همچنان ادامه دارد.
نظر شما