مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی از اعتبار مالیاتی بهره‌مند می‌شوند

تهران - ایرنا - رییس شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ایران از ابلاغ دستورالعمل بهره‌مندی از اعتبار مالیاتی ویژه اعضای شبکه آزمایشگاهی خبر داد.

به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا، رضا اسدی فرد روز دوشنبه با بیان اینکه اعتبار مالیاتی یکی از تسهیلات کارآمد و ابزارهای تشویقی و حمایتی تمهید شده در قانون جهش تولید دانش‌بنیان است، افزود: تا پیش از این شرکت‌های دانش‌بنیان، دانشگاه ها، مراکز تحقیقاتی، فناوران و شرکت‌های صنعتی که واجد شرایط لازم بودند برای فعالیت‌های تحقیق و توسعه‌ای خود از مزایای تسهیلات اعتبار مالیاتی بر اساس این بند مندرج در قانون بهره می‌بردند.

وی ادامه داد: به تازگی و با تمهیدات صورت گرفته و تصویب شیوه نامه مربوطه، مراکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی ایران نیز می‌توانند از مزایای بند ب ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان بهره‌مند شوند.

رییس شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ایران یادآور شد: این دستورالعمل با پیگیری و حمایت معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری و با هدف تسهیل سرمایه‌گذاری در تجهیز آزمایشگاه‌های عضو شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ایران تصویب و اجرایی شده است. بر همین اساس، استفاده از اعتبار مالیاتی در این زمینه با تایید شبکه آزمایشگاهی راهبردی برای مراکز عضو این شبکه در بخش خصوصی امکان‌پذیر شده‌است.

اسدی فرد درباره نحوه و شرایط بهره‌مندی از اعتبار مالیاتی برای سرمایه‌گذاری در آزمایشگاه مبتنی بر شیوه نامه اجرایی تصریح کرد: آزمایشگاه عضو شبکه آزمایشگاهی می‌تواند از اعتبار مالیاتی آزمایشگاه (در صورتی که آزمایشگاه خصوصی باشد) یا اعتبار مالیاتی سایر شرکت‌های تولیدی برای خرید تجهیز جدید استفاده کند.

وی با تأکید بر اینکه تجهیز خریداری شده نمی‌تواند به عنوان پروژه تحقیق و توسعه پذیرفته شود، توضیح داد: تجهیزی که در ذیل این دستورالعمل قرار است مورد حمایت قرار بگیرد، باید مورد کاربرد برای ارایه خدمات تخصصی مرتبط با حوزه فعالیت آزمایشگاه و یا ناظر به محصولی باشد که سرمایه‌گذار در پروژه تحقیق و توسعه شرکت خود تولید خواهد کرد.

رییس شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ایران ادامه داد: تجهیز باید پس از نصب و راه‌اندازی در آزمایشگاه در شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی ایران نیز ثبت و خدمت ارایه دهد و شبکه آزمایشگاهی بر چگونگی بهره‌برداری از تجهیز در آزمایشگاه نظارت می‌کند.

اسدی فرد با بیان اینکه استفاده از اعتبار مالیاتی صرفا برای تجهیزات با فناوری متوسط به بالا امکان‌پذیر است، افزود: اعتبار مالیاتی ویژه شبکه آزمایشگاهی به میزان ۲۰ درصد استهلاک سالیانه تجهیز خریداری شده است.

وی خاطرنشان کرد: در صورتی که آزمایشگاه در ارزیابی عملکرد در شبکه آزمایشگاهی در سال خرید تجهیز مذکور رتبه زیر ۱۰۰ را کسب کند، تا سقف ۲۰ درصد استهلاک سالیانه تجهیز خریداری شده برای سال دوم نیز اعتبار مالیاتی ویژه دریافت خواهد کرد.

رییس شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی درباره نحوه بهره‌مندی از اعتبار مالیاتی برای سرمایه‌گذاری در آزمایشگاه، عنوان کرد: آزمایشگاه، اطلاعات سرمایه‌گذار، مستندات مربوط به تجهیز مورد نظر و ضرورت خرید تجهیز را برای شبکه آزمایشگاهی ارسال می‌کند. شبکه آزمایشگاهی مستندات را بررسی و در صورت نیاز، موارد تکمیلی را نیز از آزمایشگاه دریافت می‌کند و در صورت تایید شبکه آزمایشگاهی، تجهیز توسط سرمایه‌گذار خریداری و در محل آزمایشگاه نصب و راه‌اندازی می‌شود.

اسدی فرد ادامه داد: در صورت تایید شبکه در مورد درستی بهره‌برداری از تجهیز و ارایه خدمات، استهلاک سالانه دستگاه در قالب «استهلاک پروژه تحقیق و توسعه» معرفی می‌شود.

براساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، شرکت‌های دارای فعالیت‌های تحقیق و توسعه از اعتبار مالیاتی با هدف جهت‌دهی حمایت‌های مالیاتی به سمت توسعه نوآوری و اقتصاد دانش‌بنیان بر اساس بند ب ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانش‌بنیان برخوردار می‌شوند، به طوری که معادل هزینه‌های انجام شده در پروژه‌های تحقیق و توسعه به عنوان اعتبار مالیاتی با قابلیت انتقال به سنوات آتی اعطا می‌شود و معادل آن از مالیات بر عملکرد مربوط به سال انجام هزینه مذکور یا سال‌های بعد کسر می‌شود.

سرخط اخبار علم و آموزش

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha