تابستان امسال بالاترین میزان ضریب آمادگی نیروگاه‌ها محقق شد

تهران- ایرنا- معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزارت نیرو گفت: تابستان امسال بالاترین میزان ضریب آمادگی نیروگاه‌ها برای تامین برق پایدار رقم خورد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «یزدان رضایی» امروز (یکشنبه) در مراسم تقدیر از فعالان صنعت نیروگاهی با عنوان «تجلیل از خورشیدبانان گمنام» در محل پژوهشگاه نیرو افزود: این مهم که بالاتر از نُرم‌های جهانی است، جز با یاری نیروی انسانی توانمند نیروگاه‌ها محقق نمی‌شد.

وی ادامه‌داد: همچنین امسال برای نخستین‌ بار در تاریخ صنعت برق، در دولت سیزدهم میزان انرژی تحویلی به صنایع از بخش خانگی پیشی گرفت.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو درباره اقدام‌های این وزارتخانه برای رفع ناترازی‌های به ارث رسیده به دولت سیزدهم در بخش برق، خاطرنشان‌کرد: ناترازی‌ها با تحمیل کمبود برق به بخش‌های مختلف از جمله خانگی همراه بود که نارضایتی مردم را به دنبال داشت.

رضایی گفت: دولت سیزدهم در شرایط وجود ناترازی مالی ناشی از اختلاف قیمت‌های تکلیفی و واقعی برق و نیز ناترازی ناشی از تغییرات اقلیم در بخش آب و کمبود جدی سوخت زمستانی، فعالیت خود را آغاز کرد.

وی به برنامه بلندپروازانه‌ای که برای گذر از این شرایط در وزارت نیروی دولت سیزدهم تدوین شده بود اشاره کرد و ادامه‌داد: این مهم فقط با تلاش پرسنل مجرب صنعت آب و برق تحقق یافت.

معاون وزیر نیرو درباره اهداف ویژه پیش‌بینی‌ شده در برنامه هفتم توسعه برای صنعت برق کشور هم اشاره کرد و اظهار داشت: این اهداف هم با اتکا به ظرفیت‌های خوب سرمایه انسانی این صنعت محقق خواهد شد.

رضایی، توسعه ظرفیت تولید با تنوع‌بخشی به سبد تولید برق کشور، افزایش ظرفیت تبادل انرژی برق با کشورهای همسایه، بهینه‌سازی مصرف، کاهش شدت انرژی، توسعه بورس انرژی و توسعه شبکه برق را از مهم‌ترین برنامه‌های هدف‌گذاری در دوره پنج‌ساله برنامه هفتم برشمرد.

وی به قانون مانع‌زدایی از توسعه صنعت برق که در ابتدای دوره دولت سیزدهم مصوب و ابلاغ شد اشاره کرد و گفت: آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۴ برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر در هفته‌های گذشته ابلاغ شد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو اضافه‌کرد: در آیین‌نامه اجرایی ماده ۴ برنامه توسعه برق تولیدی صنایع به میزان ۱۰ هزار مگاوات مصوب و ابلاغ شد.

رضایی خاطرنشان‌کرد: آیین‌نامه اجرایی ماده ۱۰ با هدف بهینه‌سازی در سمت عرضه، ارتقای بازده راندمان نیروگاه‌ها و کاهش تلفات شبکه‌های توزیع و انتقال برق در دست پیگیری است و به‌زودی اقدام خواهد شد.

وی گفت: در بخش آب اهداف بسیار والایی در نظر گرفته شد، به‌طوری‌که در دو سال آغازین فعالیت دولت سیزدهم به طور اعجاب‌آوری این اهداف و برنامه‌ها تحقق‌یافته است.

پیشرفت ۱۵۰ درصدی طرح‌های آبرسانی و تصفیه‌خانه‌ها

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو درباره تکمیل ۳۰۰ درصدی طرح‌های آبرسانی و تصفیه‌خانه‌ها در پایان دوره چهار ساله دولت سیزدهم، ادامه‌داد: این مهم در بخش آب شرب با تکمیل طرح‌های آبرسانی و تصفیه‌خانه‌ها همراه شد و به میزان ۷۰۰ میلیون مترمکعب در سال هدف‌گذاری شده بود که تا هفته دولت امسال، ۱۵۰ درصد برنامه چهار ساله محقق شد.

رضایی ابراز امیدواری کرد که در پایان دوره دولت سیزدهم در سایه پیشبرد برنامه‌ها ۳۰۰ درصد اهداف برنامه دوره چهار ساله محقق شود.

وی ادامه‌داد: در حوزه بهره‌برداری از تأسیسات فاضلاب، یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون مترمکعب پساب جدید را برنامه‌ریزی کرده بودیم که در هفته دولت امسال ۵۵ درصد آن محقق شد و با پیشبرد اقدام‌ها تا پایان دولت سیزدهم ۱۰۷ درصد محقق خواهد شد.

معاون برنامه‌ریزی و اقتصادی وزیر نیرو درباره طرح جهاد آبرسانی گفت: طرح آبرسانی روستایی اقدامی جهادگرایانه بود که برای ۱۰ هزار روستا برنامه‌ریزی شد و تاکنون این طرح در سه‌هزار و ۱۰۰ روستا به طور کامل اجرایی شده است و این تعداد روستا از آب شرب سالم و پایدار بهره‌مند شده‌اند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار اقتصاد

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha