سفره رنگارنگ کشاورزی در قیروکارزین؛ از جشنواره مرکبات و نخیلات تا تولید ۷۶۰هزارتُنی محصول

شیراز-ایرنا-سالانه بیش از ۷۶۰هزار تُن انواع محصولات کشاورزی شامل ۲۴۰ هزار تن محصول زراعی و ۵۲۰ هزار تُن محصول باغی در شهرستان قیروکارزین تولید و روانه بازار های داخلی و خارجی می‌شود؛ امسال هم برای معرفی ظرفیت‌های این شهرستان در عرصه کشاورزی جشنواره مرکبات و نخیلات برگزار شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان قیر و کارزین، یکی از شهرستان‌های فارس با مرکزیت شهر قیر است که در فاصله ۲۱۸ کیلومتری جنوب شیراز قرار دارد.

این شهرستان که پنج شهر قیر، افزر، امام‌شهر ، مبارک‌آباد و کارزین را در بر می‌گیرد از ظرفیت بالایی در بخش کشاورزی بهره می‌برد.

سفره رنگارنگ کشاورزی در قیروکارزین؛ از جشنواره مرکبات و نخیلات تا تولید ۷۶۰هزارتُنی محصول

سفره رنگارنگ کشاورزی در قیروکارزین؛ از جشنواره مرکبات و نخیلات تا تولید ۷۶۰هزارتُنی محصول

در حقیقت قیروکارزین به دلیل قرار گرفتن در منطقه آب و هوایی نیمه خشک سالانه حدود ۱۵۰هزار تن لیمو ترش و حدود ۵۶۰ هزار تن لیمو شیرین تولید می‌کند.

این شهرستان دارای بیش از ۲۵ هزار هکتار اراضی مرغوب زراعی و ۱۴ هزار هکتار باغ‌های مرکبات و نخل است که حدود ۹۰ درصد از باغ‌های مورد نظر به روش مکانیزه آبیاری می‌شود.

آمارها حاکی از وضعیت خوب این منطقه از نظر تولید مرکبات و خرماست به‌گونه‌ای که این شهرستان در زمینه تولید لیموترش رتبهٔ اول در کشور و از نظر کیفیت لیموشیرین کشت شده رتبهٔ اول در جهان را داراست.

سفره رنگارنگ کشاورزی در قیروکارزین؛ از جشنواره مرکبات و نخیلات تا تولید ۷۶۰هزارتُنی محصول

بیش از ۲۰ درصد خرمای استان فارس هم در شهرستان قیر و کارزین تولید می‌شود و ارقام مرغوب خرمای این شهرستان زاهدی، شاهانی، هلیله، خاصوئی و کبکاب است که بخشی از این محصول هم به کشورهای امارات متحده عربی، افغانستان، پاکستان، قزاقستان، قرقیزستان و دیگر کشورها صادر می‌شود.

در این شهرستان حدود چهار هزار حلقه چاه محفور آبرفتی و آهکی وجود دارد که به وسیلهٔ موتورهای دیزل و الکتروپمپ از آن‌ها استحصال آب صورت می‌گیرد.

این شهرستان دارای تعدادی بیشمار ادوات کشاورزی از قبیل تراکتور و دنباله بندهای آن، کمباین، موتورهای دیزلی، پمپ‌های آب و سمپاش است و از نظر سازگاری آب و هوا و خاک جزء مناطق منحصر به فرد کشاورزی و باغداری در سطح جهان به شمار می‌رود.

توانمندی بالای قیروکارزین در بخش کشاورزی باعث شده که مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی فارس این شهرستان را یکی از قطب‌های باغبانی کشور قلمداد کند و خواستار ثبت جهانی ۲محصول عمده این منطقه از جمله لیمو (شیرین و ترش) و خرمای زاهدی شود.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین هم در رابطه با ظرفیت بالای این شهرستان در بخش تولید و صادرات محصولات کشاورزی گفت: سالانه بیش از ۷۶۰ هزار تن انواع محصولات کشاورزی شامل ۲۴۰ هزار تن محصول زراعی و ۵۲۰ هزار تن محصول باغی در این شهرستان تولید و روانه بازار های داخلی و خارجی می شود.

محمد حیدری افزود: مهم‌ترین محصول باغی این شهرستان لیموشیرین است که سهم ۲۹۰ هزار تنی را به خود اختصاص داده است.

وی که معتقد است شهرستان قیروکارزین در تولید محصول لیمو شیرین، لیموترش و خرمای زاهدی از بزرگترین تولید کنندگان این محصولات در کشور به شمار می آید، ادامه داد: باغداران این شهرستان سالانه حدود ۱۵۰ هزار تن انواع لیموترش تولید می‌کنند که قسمتی از آن به صورت تازه‌خوری یا پس از فرآوری به خارج از کشور نیز صادر می‌شود.

حیدری با بیان اینکه سالانه بیش از ۱۲۱ هزار تن خرمای زاهدی از نخلستان های تجاری شهرستان قیروکارزین برداشت می شود، گفت: قسمت اعظم از این محصول با کیفیت و با ارزش غذایی بالا توسط دلالان و با چند دست واسطه عمدتا از مرز های شرقی کشور خارج و به کشورهای افغانستان، پاکستان و آسیای میانه صادر می‌شود.

سفره رنگارنگ کشاورزی در قیروکارزین؛ از جشنواره مرکبات و نخیلات تا تولید ۷۶۰هزارتُنی محصول

او با اشاره به ضرورت ایجاد زنجیره های ارزش به منظور ایجاد ارزش افزوده در محصولات باغی برای باغداران شهرستان قیروکارزین افزود: وجود کارخانه خرما طلایی قیروکارزین در این شهرستان به نوبه خود یک ظرفیت بی‌نظیر است که در صورت فعالیت با ظرفیت حداکثری نقش بی بدیلی در پایداری تولید و ایجاد ارزش افزوده ایفاء خواهد کرد.

وی با بیان اینکه ظرفیت سردخانه‌ای شهرستان قیروکارزین در حال حاضر ۲۵ هزار تن و ظرفیت انبارداری محصولات کشاورزی حدود ۱۰ هزار تن است، گفت: امیدواریم با طرح.های در دست اجرا تا پایان سال جاری مجموع این ظرفیت‌ها به ۴۵ هزار تن در سال برسد که می تواند در کاهش تلاطم‌های بازار محصولات باغی این شهرستان تأثیرگذار باشد.

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قیروکارزین با اعتقاد به اینکه سد سلمان فارسی این شهرستان یکی از توانمندی‌های دخیل در بخش کشاورزی است، یادآور شد: تاکنون نزدیک به ۱۳ کیلومتر از شبکه های پایاب سد سلمان فارسی قیروکارزین اجرا و حدود ۸۰ هکتار از آن باقی مانده که تکمیل و بهره‌برداری از این طرح می‌تواند تأثیر شگرفی در رونق بخش کشاورزی این شهرستان داشته باشد.

او با یادآوری سهم ۲۴۰ هزار تنی محصولات زراعی از مجموع تولیدات بخش کشاورزی شهرستان قیروکارزین افزود: این شهرستان به لحاظ تولید محصولات زراعی نه تنها از قافله تولید عقب نیست بلکه در تولید محصولاتی همچون لوبیا، دانه روغنی کنجد، گوجه فرنگی و برخی از محصولات صیفی از تولید بالایی برخوردار است.

سفره رنگارنگ کشاورزی در قیروکارزین؛ از جشنواره مرکبات و نخیلات تا تولید ۷۶۰هزارتُنی محصول

امسال هم برای معرفی ظرفیت‌ها و توانمندی‌ قیروکارزین در عرصه کشاورزی جشنواره مرکبات و نخیلات در این شهرستان برگزار شد؛ در این جشنواره مدیر کل امور عشایر، مدیر کل بهزیستی، مدیر کل میراث فرهنگی و گردشگری، مدیر کل دفتر گردشگری استانداری، مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و جمعی از مسئولین شهرستانی و عموم مردم حضور داشتند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha