به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای آکسیوس، به دنبال حملات بیوقفه و بی رویه رژیم صهیونیستی در پاسخ به حمله هفت اکتبر (۱۵ مهر) رزمندگان حماس به مواضع صهیونیست ها، صدها پورتوریکویی در داخل و خارج از این جزیره در حمایت از فلسطینیها تظاهرات کردند.
شنبه گذشته، معترضان به احترام شهدای غیرنظامی فلسطینی در مراسمی در مقابل ساختمان سان خوان (Capitolio de San Juan) پرچم آمریکا را که معمولاً بر فراز ساختمان در اهتزاز است، به زیر کشیده و پرچم فلسطین را برافراشتند.
در راهپیماییهای اخیر حمایت از فلسطین در نیویورک نیز پرچمهای پورتوریکو دیده شده است.
آکسیوس در تشریح اهمیت حمایت ساکنان پورتوریکو از ملت فلسطین تاکید کرد: این حمایت نشاندهنده احساسات قوی بسیاری از پورتوریکوییها در مورد وضعیت این جزیره است که به عنوان یک قلمرو ایالات متحده در نظر گرفته میشود و همچنین مخالفت با فشارهای چند دههای در این جزیره برای توقف چیزی است که بسیاری از پورتوریکوییها آن را وضعیت مستعمره میدانند.
دانیل دی خسوس (Danielle DeJesus) نقاش و عکاس اهل پورتوریکو که در نیویورک بزرگ شده است، با اشاره به کسانی که برای استقلال و یا به رسمیت شناخته شدن پورتوریکو به عنوان یک دولت مبارزه کرده و کشته شدهاند به خبرنگاران گفت: ما مردم مستعمره هستیم و آنها نیز مردمی استعمارشده اند».
یانیرا آریاس (Yanira Arias) از دیگر شرکتکنندگان در این تظاهرات گفت: "وعدهها به پایان رسید. چون ما پورتوریکویی ها نیز همچون مردم مناطق تحت محاصره فلسطین و در سرزمینهایی با شهرکسازیهای غیرقانونی اسرائیل در تلاش برای ادامه مبارزه برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان یک ملت و محافظت از سرزمینهای خود هستیم
آریاس افزود: از زمانی که ایالات متحده کنترل پورتوریکو را در اختیار گرفت، روندی استعماری در این جزیره وجود داشت که طی آن منابع و زمینهای پورتوریکوییها از کنترل آنها خارج شود.
به نوشته آکسیوس، ساکنان پورتوریکو اگر چه شهروند ایالات متحده هستند، به برنامههای فدرال مانند برنامه کمک تغذیه تکمیلی (SNAP) دسترسی ندارند. آنها همچنین نمایندهای با حق رای در کنگره فدرال ندارند و همچنین واجد شرایط رای دادن به رئیسجمهوری آمریکا نیز نیستند.
بسیاری از پورتوریکوییها معتقدند که در این جزیره با آنها مانند شهروندان درجه دوم رفتار میشود؛ آنها خواهان آنند تا بتوانند در مورد وضعیت سیاسی خود یا تمایل برای استقلال از آمریکا رای دهند.
از منظر تاریخی و به گفته کارشناسان، واکنش دولت آمریکا به جنبش استقلال پورتوریکو، گاهی با استفاده از خشونت مستقیم و گاهی هم با اعمال مکانیسمهای نظارتی علیه صدها هزار نفر از افرادی که در تلاش برای استقلال هستند، همواره سرکوبگرانه بوده است؛.
دموکراتهای مجلس نمایندگان و سنای ایالات متحده قصد دارند در هفته جاری، بار دیگر قانونی را پیشنهاد کنند که به پورتوریکویی های این جزیره اجازه میدهد در مورد موضوع کسب استقلال، تبدیل شدن به یک ایالت آمریکا رای دهند. با این حال، با توجه به اینکه مجلس نمایندگان تحت کنترل جمهوریخواهان است، بعید است این لایحه تصویب شود.
نظر شما