زنانِ روستاآباد

تهران- ایرنا- روستاآباد؛ تنها یک نمایشگاه نیست، مجموعه‌ای از توانمندی‌های روستانشینان ایران اسلامی به ویژه زنان و بانوان روستاهای مختلف کشور است؛ نمایشگاهی پُر از نقش و رنگ به نشانه آبادی روستاها.

گروه جامعه ایرنا - روستا آباد؛ نمایشگاهی است که همزمان با روز «روستا و عشایر» در مصلای تهران بر پا شده، فضایی مملو از زیبایی و رنگ را برای مخاطبان خود فراهم آورده است؛ هرجا سر می‌چرخانی رنگی و طرحی؛ از دستبافته‌های عشایری و روستایی تا ساخته‌های چوبی و تزئینی دلربایی می‌کند.

بیش از یک هزار تولید کننده روستایی با قومیت‌های مختلف انواع فرش، پوشاک، مصنوعات چرمی، مبلمان، صنایع غذایی، کشاورزی و صنایع تبدیلی، صنایع غذایی، خشکبار و ادویه‌جات، صنایع شیلاتی، گیاهان دارویی و زینتی، صنایع دستی، صنایع خلاق فرهنگی، گردشگری را عرضه کرده‌اند.

غرفه داران در روستا آباد؛ لباس‌های محلی شهر و دیار خود را بر تن دارند و با رویی گشاده و دستی توانا، پذیرای حاضران در فضایی صمیمی و بی آلایش هستند؛ بخشی از نمایشگاه به معرفی روستاهای گردشگری و ظرفیت‌های تاریخی و تفریحی روستاها اختصاص دارد و در بخش دیگر، روستائیان محصولات خود از جمله تولیدات باغات و صنایع دستی خود را در معرض فروش قرار داده‌اند.

روستاییان در این نمایشگاه توانمندی خانواده‌های روستایی را به نمایش گذاشته‌اند؛ توانمندی که نه تنها آنان را بی‌نیاز از سایرین کرده است؛ بلکه زمینه کارآفرینی و تولیدشغل برای اهل روستا و در نهایت بی‌نیازی و آبادانی روستا را در پی داشته است.

زنانِ روستاآباد



برپایی ۵۰ غرفه ویژه مجموعه‌های مردمی و جهادی فعال در حوزه اشتغال روستایی، اجرای مراسم‌های آیینی و محلی، اجرای بازی‌های بومی محلی و ویژه برنامه های ورزشی محلی، معرفی قومیت‌ها، برپایی نمایشگاه عکس و اکران فیلم مرتبط با روز روستا در محل نمایشگاه و برگزاری جشن‌های آیینی روستاییان از جمله برنامه‌هایی است که در این محیطی جذاب برای خانواده‌ها اجرا می‌شود.

همانطور که در فضای نمایشگاه قدم می زنیم با خانواده‌هایی مواجه می‌شویم که از برگزاری این نمایشگاه رضایت دارند و خواستار تمدید آن هستند؛ از تمامی محلات و مناطق مختلف تهران برای بازدید آمده‌اند؛ خانم جوانی که کالسکه فرزندش را هل می‌داد، خود را خانم رضایی معرفی کرد و از اینکه توانسته تمامی صنایع دستی ایران را یک جا در این نمایشگاه ببیند شگفت زده است.

زوج مُسن دیگری که در حال خرید صنایع دستی چوبی بودند نیز از حضور در این نمایشگاه ابراز خوشحالی می‌کردند؛ آقای سعادت، درباره این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت: حدود ۲ ساعتی است که به همراه همسرم در این نمایشگاه هستیم و توانستیم بخشی از خاطرات دوران جوانی خود در روستایمان را زنده کنیم.

او که خود را اهل روستایی در غرب کشور معرفی می‌کند، می‌گوید: جا دارد زمان برگزاری این نمایشگاه دوره‌ای شود و در تمام فصول در تهران که محل زندگی همه اقوام ایرانی است، چنین نمایشگاه‌هایی برگزار شود.

زنانِ روستاآباد



به گزارش ایرنا؛ در این نمایشگاه زنان توانمند بسیاری محصولات خود را به نمایش و فروش گذاشته‌اند، یکی از غرفه‌هایی که نظرمان را جلب می‌کند، غرفه فروش محصولات حصیری است؛ سبدهای گلدار حصیری، سفره، زیرانداز و ... همگی از جنس حصیر و تولید زنان گیلانی است؛ خانم مهسا صبوری فشتکه، از استان گیلان بخش مرکزی شهرستان خمام، فشتکه روستای ملی حصیر، مسئولیت این غرفه را بر عهده دارد و از استقبال چشمگیر شهروندان تهران تشکر می‌کند.

خانم صبوری می گوید حصیر بافی را از کودکی و از مادران خود آموخته است؛ او که نسل پنجم از یک خانواده روستایی است، اعتقاد دارد صنایع دستی هر روستا باید از طریق نسل جدید ادامه داشته باشد تا همواره زنده بماند.

خانم صبوری می افزاید؛ از زمانی که دست کودکان با کار آشنا می‌شود و دیگر حصیر خطر بریدن انگشت را برایشان ندارد، می‌توانند در کار حصیربافی به مادران و اقتصاد خانواده کمک کنند.

او از حمایت برگزارکنندگان این نمایشگاه نیز سخن می‌گوید و قدردان این حمایت است و با بیان اینکه پیش از این مادرانش در نمایشگاه‌هایی در خارج از کشور نیز حاضر می‌شدند و بافته‌های خود را عرضه می‌کردند، از مسئولان می‌خواهد تا شرایطی را فراهم کنند که دستبافته‌های زنان گیلان در فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌ها به فروش برسد.

خانم اعظم مهدوی، از روستای آلی، بخش‌ مه ولات شهرستان تربیت حیدریه خراسان رضوی، زن ایرانی توانمند دیگری است که با حمایت‌های کمیته امداد امام خمینی (ره) کارگاهی را در روستای خود راه انداخته و پارچه بافی و منسوجات دستی تولید می‌کند؛ در غرفه این زن توانمند انواع حوله‌های پارچه‌ای زیبا، دستمال‌های طرح‌دار و سفره‌های پارچه‌ای که می‌توانند زیبایی را به هر خانه‌ای بیافزایند، دیده می‌شود.

او از اینکه توانسته هنری را زنده کند و زمینه کارآفرینی و امرار معاش چندین زن دیگر را فراهم کند، خوشحال است.

زنانِ روستاآباد



مریم شیروانی از شهرستان شهرکرد استان چهارمحال و بختیاری روستای فیل آباد نیز زن توانمند روستایی دیگری است که لباس‌های محلی را تولید و به فروش می‌رساند؛ لباس‌هایی که هم پوشش مناسبی دارند و هم با پولک‌های رنگی، حال و هوای آسمانی به مخاطب می‌دهد و مخاطب از دیدن زیبایی آن، به وجد می‌آید.

او که سرپرست خانوار است، با کمک کمیته امداد امام خمینی(ره) توانسته است توانمندی خود را افزایش دهد و اکنون در روستای خود کارگاهی ایجاد کند تا هم رزق خود را در آن جستجو کرده و هم برای زنان روستا شغلی در شان و آبرومند ایجاد کند.

همه زنان این نمایشگاه، نمایندگانی هستند از زنان روستاهای خود؛ زنانی که توانمندی در خون آنها است و نیاز خود را در بی نیازی از دیگران جستجو می‌کنند.

به گزارش ایرنا؛ نمایشگاه روستا آباد تا ۱۸ مهر از ساعت ۱۰ تا ۲۰:۳۰ در مصلای تهران میزبان مراجعه کنندگان است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جامعه

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha