۳۵ مقاله به دبیرخانه همایش ملی علامه ذوالفنون ارسال شد

ساری - ایرنا - دبیر اجرایی همایش ملی علامه ذوالفنون آیت الله حسن حسن زاده آملی(ره) ‌ از ارسال ۳۵ مقاله اساتید حوزه و دانشگاه های کشور به دبیرخانه این جشنواره خبر داد و گفت:‌این همایش پنجم مهرماه همزمان با ایام سالروز رحلت این عالم جلیل القدر در مازندران برگزار می شود.

محمد آزادبخت روز سه‌شنبه در نشست خبری به همین مناسبت در ساری افزود :‌ از این تعداد مقالات ارسالی ۳۰ مقاله برگزیده انتخاب شدند که در روز همایش ۶ مقاله به صورت سخنرانی برای حاضران در این همایش ارائه می شود.

وی با تاکید بر اینکه مقالات ارسالی از چهره های علمی و حوزوی شاخص است، ‌ ادامه داد :‌ با توجه به شخصیت والای علمی علامه حسن زاده افراد محدود و خاص قادر به نگارش مقاله در خصوص این عالم ربانی و آثار او هستند و برای همین پاییین بودن تعداد مقالات با چاشنی کیفیت همراه است.

دبیر اجرایی همایش ملی علامه ذوالفنون آیت الله حسن حسن زاده آمل(ره) ‌ در خصوص برنامه هایی که قرار است در روز همایش برگزار شود، ‌گفت :‌ استاد "حسن رمضانی" یکی از شاگردان علامه، آیت الله محمدباقر لاریجانی و رئیس بنیاد ملی نخبگان از جمله سخنرانان این همایش هستند.

وی گفت :‌ آیت الله محمد باقر لاریجانی که داماد علامه حسن زاده هستند در روز برگزاری همایش قرار است در خصوص سیره اخلاقی علامه در زندگی مطالبی بیان کند.

۳۵ مقاله به دبیرخانه همایش ملی علامه ذوالفنون ارسال شد
دکتر محمد آزادبخت، ‌ رئیس بنیاد نخبگان مازندران

وی با اشاره به اینکه بنیاد نخبگان، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی و مدیریت حوزه علمیه خواهران مازندران در برگزاری این همایش دخیل هستند، ‌اظهار داشت :‌ بنیاد نخبگان مازندران در قالب ۵۳ بسته به نخبگان و استعدادهای برتر خدمت می کند که یکی از این برنامه ها تکریم نخبگان و همچنین چاپ کتاب از این افراد است.

رئیس بنیاد نخبگان مازندران با اشاره به اینکه ۶ کتاب از مفاخر و نخبگان استان به چاپ رسیده است، گفت :‌ با این کار بدنبال الگوسازی معرفی پایدار و مستمر از این افراد است تا نسل های آینده نیز از وجود چنین شخصیت ها و کارکردهای آنها آگاه شوند.

وی گفت :‌ تکریم از قلم و آثار علامه حسن زاده آملی بیش از یکصد کتاب منتشر شده و به همین تعداد کتاب نوشته شده هنوز چاپ نشده دارد در این همایش موردنظر است.

آزاد بخت توضیح داد :‌ این شخصیت در رشته های مختلف فعالیت داشتند و برای تدوین کتاب مورد نظر تکریم وی هر اثر علامه به استاد متبحر در آن موضوع داده شد تا در ۶ و ۱۲ صفحه درباره کتاب موردنظر بیان کند.

وی گفت :‌ نتیجه تلاش ۲۰ استاد حوزوی و دانشگاهی تدوین و چاپ کتاب " در ثنای آفتاب حُسن "‌است که در روز همایش رونمایی می شود.

دبیر اجرایی همایش ملی علامه ذوالفنون آیت الله حسن حسن زاده آمل(ره) ‌ علاوه بر رونمایی این کتاب، رونمایی از کتاب ۳۰۰ صفحه ای گفته های ۱۵شاگرد برجسته درباره علامه و چاپ مقالات برگزیده در مجله دین و سلامت در قالب و برپایی نمایشگاه حوزه هنری ‌و موشن گرافی از دیگر برنامه های همایش دانست.

علامه حسن حسن‌زاده آملی، سال ۱۳۰۷، در روستا ایرا از توابع لاریجان در استان مازندران به دنیا آمد. او ادبیات عرب و دروس‌ مقدماتی را در آمل آموخت، سپس برای ادامه تحصیلات عازم تهران شد و بعد از حدود ده سال عازم قم شد.
علامه شعرانی، حکیم مهدی الهی قمشه‌ای و علامه طباطبایی، سه استاد برجسته ای بودند که مرحوم حسن زاده از آنها بهره گرفته است؛ به ویژه که در عرفان، ارتباط تنگاتنگ با استاد نقش جدی در شکل گیری شخصیت شاگرد دارد. حسن‌زاده از علامه شعرانی، اجازه اجتهاد و اجازه نقل حدیث دریافت کرد و با راهنمایی وی، در دروس فلسفه و عرفان و خارج فقه آیت‌الله سیدابوالحسن رفیعی قزوینی حضور یافت. آیت‌الله محمدتقی آملی، پدر برادران لاریجانی نیز یکی از استادان فقه و اصول آیت‌الله حسن‌زاده بوده است.
ایشان ۱۴ دوره شرح منظومه، ۴ دوره اشارات، یک دوره اسفار اربعه، و ۴ دوره شرح فصوص قیصری را تدریس کرده است؛ کتاب هایی که متون اصلی دروس فلسفی و متعلق به سبزواری، ابن سینا، ملاصدرا و ... است. او همچنین حدود ۱۷ سال دروس ریاضیات، هیأت، وقت و قبله تدریس کرده که کتاب دروس «معرفة الوقت و القبلة» محصول آن درس‌ها است. وی آثار بسیاری در فلسفه، عرفان، ریاضی، نجوم، ادبیات فارسی و عربی دارد و برخی از مهم‌ترین آثار فلسفی و عرفانی چون اسفار اربعه، اشارات، شفا و شرح فصوص الحکم را تصحیح کرده و بر آنها شرح و حاشیه نگاشته است.
علامه حسن زاده در عمر کمتر از ۱۰۰ سال، بیش از ۱۰۰ اثر از خود به جا گذاشته که در رشته های مختلف به تحریر درآمده اند. ۲۹ اثر فلسفی، ۲۰ کتاب عرفانی، ۶ اثر کلامی، ۲ اثر تفسیری و ۷ کتاب حدیثی، بخشی از این آثارند و علاوه بر این، ایشان ۲۵ اثر در زمینه ریاضی و ۱۰ اثر ادبی دارد. گستردگی آثار ایشان باعث شده مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی، نرم‌افزار مجموعه آثار ایشان، شامل آثاری که مؤسسه بوستان کتاب چاپ کرده را نیز آماده و عرضه کند.
علامه حسن زاده آملی شنبه شب سوم مهر ماه سال گذشت در سن ۹۳ سالگی و پس از یک دوره سخت بیماری در بیمارستان امام رضا (ع) شهر آمل دیده از جهان فروبست.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha