۲۱ شهریور ۱۴۰۲، ۱۳:۵۹
کد خبرنگار: 2011
کد خبر: 85226544
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

پاشنه آشیل بایدن و ترامپ: چرا آنها گزینه‌های نامحبوب آمریکایی‌ها در انتخابات‌اند؟

تهران- ایرنا- اگرچه مسائلی همچون هزینه‌های بیهوده آتش‌افروزی دولت بایدن در اوکراین و تایوان، تورم، کاهش ارزش دلار، کسری بودجه و انزوای بین‌المللی را می‌توان از مولفه‌های کاهش محبوبیت دولت بایدن به شمار آورد اما «کهولت سن» پاشنه آشیل بایدن ۸۰ ساله و همچنین ترامپ ۷۷ ساله است.

حدود یکسال تا انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا زمان باقی است و هر چه به این تاریخ نزدیک‌تر می‌شویم، نظرسنجی‌ها محبوبیت کمتری را در قبال «جو بایدن» رئیس جمهور سالخورده و دموکرات آمریکا به تصویر می‌کشند.

نظرسنجی تازه «سی‌ان‌ان» نشان می‌دهد که جو بایدن برای انتخابات بعدی با موانع فراوانی مواجه است، از میزان پایین رضایت مردمی از عملکردش، نگرانی گسترده از کهولت سن و کاهش اعتماد رأی‌دهندگان دموکرات.

بر اساس نتایج این نظرسنجی، میزان رضایت از عملکرد بایدن در حرفه‌اش تنها ۳۹ درصد است و ۵۸ درصد از رأی‌دهندگان در این نظرسنجی باور دارند که سیاست‌های بایدن وضعیت اقتصادی آمریکا را بدتر کرده است؛ آماری که نسبت به پاییز سال گذشته هشت درصد کاهش یافته است.

۷۰ درصد آمریکایی‌ها باور دارند که اوضاع این کشور خراب است؛ روندی منفی که تقریبا در تمامی طول مدت ریاست‌جمهوری بایدن حفظ شده‌است. ۵۱ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی اظهار کردند که دولت این کشور باید تلاش بیشتری برای حل مشکلات ملت آمریکا انجام دهد.

چرا رضایت از عملکرد بایدن پایین است؟

یکی از دلایل انتقاد به عملکرد بایدن به جنگ‌افروزی‌های آمریکا و هزینه‌های ناشی از آن برمی‌گردد که نمونه آشکار آن اقدام‌های تنش‌زای کاخ سفید در تایوان و اوکراین است.

در بحران اوکراین که با تحریک آمریکا صورت گرفت، این کشور غیرمستقیم به جنگی وارد شود که تاکنون بیش از ۱۲۰ میلیارد دلار هزینه کرده اما در مقابل، نرخ تورم افسارگسیخته در این کشور طی ۴۰ سال اخیر بی سابقه باشد.

اگرچه تورم ۹ درصدی آمریکا اینک به حدود سه درصدی کاهش یافته اما از نگاه مردم این کشور، سیاست‌های ناصحیح کاخ سفید در شکل‌گیری این وضعیت نابسامان اقتصادی تاثیر مستقیم و چشمگیری داشته‌است.

افزون بر تورم، هزینه‌های خارجی و مهمتر از آن، کاهش ارزش دلار در معاملات جهانی در کاهش محبوبیت بایدن بی‌تاثیر نبوده‌است؛ موضوعی که باعث شده، «دونالد ترامپ» رقیب انتخاباتی وی از آن نقاط ضعف برای حمله به دولت بایدن استفاده کند.

رئیس جمهور سابق آمریکا به تازگی هشدار داد که دلار و بانک‌های آمریکایی در حال فروپاشی بوده و به زودی دلار دیگر ارز معیار جهانی نخواهد بود. او با بیان اینکه آمریکا احتمالا به‌سمت یک رکود بزرگ خواهد رفت، گفت: دلار تنها در مدت سه سال بیش از ۲۰ درصد ارزش خود را از دست داده است. جو بایدن ۱۱.۵ تریلیون دلار هزینه‌های بیهوده داشته و کسری بودجه در حال انفجار است.

ترامپ به بدهی‌های خارجی آمریکا نیز اشاره کرد و گفت که هیچ رئیس‌جمهوری تا به حال تلاشی را برای پرداخت بدهی ملی ایالات متحده که در حال حاضر بر اساس محاسبات خود خزانه‌داری به ۳۲.۶ تریلیون دلار می‌رسد، انجام نداده است. هرچند برخی برآوردها نشان می‌دهند که این بدهی ممکن است خیلی بیشتر باشد.

نکته اینجاست که خود ترامپ در دوره ریاست جمهوری ۶.۷ تریلیون دلار به این رقم اضافه کرد و از این نظر افزایش بدهی پشت سر بوش و باراک اوباما قرار دارد و فعلا جلوتر از بایدن قرار می گیرد.

البته بایدن هنوز کمی بیشتر از یکسال فرصت دارد تا با برنامه‌ها و هزینه‌های بی‌پایان مانند بخشودگی وام‌های دانشجویی و درگیری در اوکراین بدهی بیشتری تولید کند.

بی ثباتی آشکار اقتصاد آمریکا موجب شد تا رتبه اعتباری واشنگتن به تازگی از سوی Fitch Ratings از AAA به AA+ برای دومین بار در تاریخ کاهش بیابد.

در چنین شرایطی تعداد رو به افزایشی از کشورها که خود را در معرض سیاست های اشتباه تحریمی آمریکا می‌بینند، به ایجاد یک وضعیت بی‌سابقه جدید کمک می‌کنند. به همین دلیل سطح علاقه به حذف دلار به عنوان ارز ذخیره به شدت افزایش یافته‌است. به عنوان نمونه این تحریم‌ها الهام‌بخش کشورهای «بریکس» شده‌است تا جایگزینی برای سیستم انتقال بانکی بین‌المللی سوئیفت آمریکا ایجاد کنند.

بایدن و ترامپ گرفتار کهولت سن

در نظرسنجی انجام گرفته توسط «سی ان ان» این نتیجه به دست آمده که حدود سه‌چهارم مردم آمریکا نگران این هستند که کهولت سن بایدن بر سطح توانایی جسمی و روانی او اثر منفی بگذارد و ۶۸ درصد اظهار نگرانی کردند که بایدن دغدغه‌های نسل بعدی را درک نکند؛ نتیجه‌ای که نشان می‌دهد، کهولت سن و ضعف جسمی-روانی بایدن، پاشنه آشیل او در انتخابات سال آینده میلادی خواهد بود.

بنابراین همزمان با افزایش گاف‌های بایدن در نشست‌های خبری و نگرانی‌ها درباره سلامت جسمی و ذهنی او، نظرسنجی‌ها هم از بی‌اعتمادی مردم این کشور به او حکایت دارند.

بر اساس نظرسنجی مزبور تنها ۲۶ درصد رأی‌دهندگان معتقدند که رئیس‌جمهور کنونی آمریکا از استقامت و هوشیاری لازم برای اداره این کشور برخوردار است، رقمی که نسبت به ماه مارس شاهد افت ۶ درصدی است.

این کاهش محبوبیت و نگرانی از زوال عقلانی و جسمانی وی بی‌ارتباط با گاف‌های مکرر او نیست. چرت زدن و خوابیدن در جلسات و اجلاس مهم از قبیل کنفرانس آب‌وهوایی Cop۲۶ در گلاسکو اسکاتلند، گم شدن در باغ کاخ سفید، دست‌دادن‌های مکرر با موجودات خیالی، فراموش کردن اسامی نزدیکان و غیره تنها چند نمونه از این موارد است.

بدتر از همه اینکه رئیس جمهور آمریکا در یک مورد از گاف‌های خود سعی کرد «جکی والورسکی» نماینده ایالت ایندیانا را در یک رویداد در سپتامبر ۲۰۲۲ در میان جمعیت پیدا کند؛ او فراموش کرده بود که والورسکی هفته‌ها قبل در یک تصادف رانندگی جان باخته‌است!

موارد زیادی نیز وجود دارد که از ضعف جسمانی او حکایت می‌کند از سقوط از دوچرخه در «دلاور» و چندین بار زمین خوردن هنگام بالا رفتن از پله‌های «ایر فورس وان» (هواپیمای مخصوص ریاست‌جمهوری آمریکا) گرفته تا زمین خوردن روی صحنه هنگام تبریک به دانشجویان فارغ التحصیل در آکادمی نیروی هوایی کلرادو.

به خاطر همین گاف کلامی و فیزیکی رئیس جمهور آمریکا است که مردم این کشور نگران ورود مجدد وی به کاخ سفید هستند. بر اساس نظرسنجی اخیر آسوشیتدپرس و دانشگاه شیکاگو، ۷۷ درصد از آمریکایی‌ها احساس می‌کنند که اگر بایدن برای دومین بار در مقام ریاست جمهوری پیروز شود، برای اداره کشورش بسیار پیر خواهد بود.

نگرانی‌ها درباره سن رئیس‌ جمهور آمریکا صرفا مربوط به حزب خاصی نیست، به طوری که ۸۹ درصد جمهوری‌خواهان و ۶۹ درصد دموکرات‌ها نگران هستند که این موضوع(سن بالای بایدن) بر ریاست‌جمهوری او نیز تأثیر بگذارد.

بایدن ۸۰ ساله خود نیز می‌داند که بزرگترین نقطه ضعف و پاشنه آشیل او همان سن و سالش است که در حال حاضر به مسن‌ترین رئیس جمهور تاریخ آمریکا شهرت یافته‌است. به فرض پیروزی در انتخابات تا سن ۸۵ سالگی در این سمت باقی خواهد ماند. با این درک، شاهد اعلام آمادگی «کامالا هریس» معاون اول او هستیم که همواره تاکید می‌کند در صورت اجازه بایدن، نامزد دموکرات‌ها برای انتخابات پیش رو خواهد شد.

البته کهولت سن بایدن به عنوان مسن‌ترین رئیس‌جمهوری آمریکا به منزله آن نیست که ترامپ در این زمینه عملکرد بهتری دارد. ترامپ که بایدن را همواره به دلیل کهولت سن و گاف‌های مکرر مورد سرزنش و تمسخر قرار می‌دهد، از نگاه مردم آمریکا برای ورود مجدد به کاخ سفید سالخورده است.

ترامپ به رغم کارنامه غیرقابل قبول در دوحوزه داخلی و خارجی طی دوره چهار ساله ریاست جمهوری خود، اینک ۷۷ ساله است و در صورت پیروزی در انتخابات، تا پایان دوره چهارساله ۸۲ سال خواهد شد که در آن زمان، دو سال مسن‌تر از بایدن کنونی است. حدود نیمی از بزرگسالان آمریکایی بر این باورند که ترامپ برای این مقام بسیار پیر است و نظرسنجی‌های متعدد نشان می‌دهد که مردم آمریکایی‌ در انتخابات ۲۰۲۴ از نامزدهای جوان‌تر استقبال بیشتری خواهند کرد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha