به گزارش روز پنجشنبه ایرنا از سایت شبکه روسیا الیوم، «رابرت مولودزی» سخنگوی سرویس اورژانس ژوهانسبورگ درباره جزئیات این حادثه اعلام کرد ما ۷۶ جسد را پیدا کردیم و ۵۲ نفر نیز دچار سوختگی و جراحت در سطوح مختلف شدهاند.
گفته می شود ۲۲ تن از قربانیان کودک بوده و حتی برخی از قربانیان قابل شناسایی نبودهاند.
برپایه این گزارش، این آتش سوزی ساعات اولیه صبح امروز در یک ساختمان پنج طبقه در مرکز ژوهانسبورگ رخ داده است.
تا لحظه مخابره این خبر، هیچ خبری از دلیل این آتش سوزی منتشر نشده است.
یادآوری می شود برخی منابع ایرانی حاضر در محل حادثه، آمار کشته های این ساختمان را که ساکنان آن بیش از ۲۰۰ نفر مهاجران غیرقانونی هستند، ۷۶ نفر و زخمی ها را نیز ۵۴ نفر اعلام کردند.
یادآوری می شود، علی زهپور، از شاهدان عینی و ساکنان بیش از ۵۰ سال در این شهر و مطلع از زندگی اجتماعی در ژوهاسبورگ در گفت وگو با ایرنا در این خصوص گفت: این ساختمان پنج طبقه جزو آن دسته از املاکی است که به زور به تصرف باندهای غیرقانونی خارجی (یا ساختمان ربایان) درآمده است. یعنی معمولا چند نفر به صورت گروهی این ساختمان یا ساختمان مشابه را اجاره می کنند و در اندک زمانی هر یک از واحدهای کوچک شده آنرا به افراد زیادی اجاره می دهند بدون اینکه به قرارداد با ملک اصلی متعهد بمانند.
در واقع مستاجرین اولیه چنین ملک های مسئله دار شده ای عمدتا شهروندان کشورهای غرب آفریقا به ویژه نیجریه هستند که پیشتر بصورت غیرقانونی وارد این کشور شده به تدریج با دراختیار گرفتن کنترل کامل ملک با طرفندهای مختلف، از پرداخت اجاره بها و حتی هزینه های مصرفی آب، برق و خدمات شهری نیز سرباز می زنند تا اینکه سرانجام شهرداری اقدام به قطع این خدمات اجتماعی شهری می کند.
در این مرحله ساکنان غیرقانونی ملک چاره ای جز دریافت این خدمات از طریق گرفتن انشعابات غیرقانونی مخفی و بعضا آشکار، پیدا نمی کنند و معمولا قانون کشور نیز در چنین مواقعی سکوت اختیار کرده و یا به زبانی حمایت می کند.
به اعتقاد زهپور، حتی بعید نییست آتش سوزی امروز بر اثر همین انشعابات غیرقانونی برق رخ داده باشد و یا شاید هم هدف مالکان جدید اخاذی کلان از شرکت های بیمه کننده بوده باشد.
طبق اظهارات زهپور، اکثر افرادی که در این ساختمان کشته و یا مجروح شدند، اتباع کشور ملاوی هستند. از آنجایی که اتباع و معمولا قبایل و شهروندان کشورهای دیگر سعی می کنند که محل اقامت آنها نزدیک بهم باشد، شهروندان مالاوی در ژوهانسبورگ از شهروندان کشورهای دیگر سازماندهی بهتری دارند. آنها کانون خودشان تشکیل داده و هر ماه با برگزاری جلسات، کمک های نقدی را برای اتفاقات پیش بینی نشده مانند فوت و بیماری جمع آوری می کنند تا به هموطنان خود اختصاص دهند.
در واقع صاحبخانه های اصلی در چنین مواقعی تنها در یک صورت می توانند حکم اخراج ساختمان ربایان را از دادگاه بگیرند و آن زمانی است که ابتدا برای ساکنان متعدد آن آپارتمان جدید پیدا کرده و حتی هزینه های آنها را نیز پرداخت کنند. یعنی اگر مستأجری بیشتر از ۶ ماه در خانه ای زندگی کند. اخراج یا وادار کردن او برای تخلیه ملک آسان نیست . صاحبخانه باید برای مستاجر یک محل سکونت پیدا کند و بعد از او بخواهد که خانه را ترک کند .
یادآوری می شود در چنین مواقعی اخراج مستاجر حتی در خانه های لوکس منطقه مرفه نشین شهر همچون "سنتن" محل بورس طلا، الماس و سنگ های قیمتی جهان نیز دشوار بعضا غیر ممکن می شود، مگر اینکه مستاجر در آخرین روز قرارداد، ساختمان را ترک کند.
در بخشی از گزارش تصویری منتشر شده در شبکه های تلویزیونی آفریقای جنوبی فردی را نشان می دهد در گفت وگو با این شبکه به مصاحبه کننده می گوید که افرادی به او مراجعه کردن و گفتند: "ما یک یا دو هفته در سفر بسر بردیم ولی وقتی برگشتیم دیدیم منزل ما توسط افرادی اشغال شده، اما وقتی با پلیس تماس گرفتیم، متوجه شدیم که امکان بیرون کردن آنها از ملک ممکن نیست، مگر اینکه برای این افراد اشغالگر، خانه پیدا کنیم!"
مصاحبه شونده که خود یک فرد مسئول نیز هست می افزاید: "وقتی خواستم با گروه های خلافکار که خانه ها را می دزدیدن برخورد کنم، بعضی از افراد در تعدادی از سازمان های مردم نهاد NGO مرا تهدید به شکایت و زندان کردند."
وی حتی تخمین زد شاید حدود ۱۵ میلیون اتباع خارجی در آفریقایجنوبی وجود داشته باشند که همچنان بصورت غیرقانونی وارد شده و به زندگی خود ادامه می دهند در عین حالی که از فعالیت های مجرمانه خود نیز دست نکشیده و نمی کشند.
یک گزارش امروز شبکه "ای ان سی ای" آفریقای جنوبی از محل حادثه نیز به نقل از رییس پلیس ژوهانسبورگ حاکی است که حدود ۶۰۰ ساختمان مشابه یا سرانجام رها شده به این شکل در سطح کلانشهر ژوهانسبورگ وجود دارد.
معمولا هر یک از این ۶۰۰ ساختمان ربوده شده در ژوهانسبورگ نیز برای خود دارای ۱۰۰ آپارتمان یک تا سه خوابه هستند که با احتساب رقم اعلام شده از سوی رئیس پلیس ژوهانسبورگ، بیش از ۶۰ هزار آپارتمان ربوده شده فقط در این شهر آفریقای جنوبی وجود دارد.
نظر شما