واحدهای تولیدی آذربایجان‌شرقی با مشکل نیروی کارگری مواجه هستند

تبریز- ایرنا- رییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تبریز گفت: واحدهای تولید و صنعتی استان به شدت با مشکل تامین نیروی کارگری و متخصص مواجه هستند.

به گزارش ایرنا، «یونس ژائله» روز شنبه در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به کمبود جدی واحدهای تولیدی و صنعتی آذربایجان شرقی از بابت نیروی کار ساده و متخصص از جمله آهنگر، جوشکار آلومینیوم و تکنسین، افزود: بخش های مختلف استان به شدت نیاز به نیروی کارگری داشته و برای جبران این کمبود به سمت جذب بانوان به عنوان نیروی کار ساده روی آورده اند.

وی عمده علت کمبود نیروی کارگری و متخصص در استان را مهاجرت این افراد به کشورهای منطقه از جمله عراق و پاکستان برای انجام کار و دریافت دستمزد دلاری اعلام و اظهار کرد: اکنون بخش های مختلف اقتصادی استان با این مشکل دست به گریبان هستند.

رییس اتاق بازرگانی تبریز گفت: برخی افراد دارای مدارک تحصیلی دانشگاهی نیز به علت عدم تطبیق رشته تحصیلی آنان با فعالیت های تولیدی استان، رغبتی برای انجام کار کارگری نشان نمی دهند و در نتیجه به عنوان نیروی بیکار جامعه به دنبال شغل و کار مناسب خود هستند.

ژائله، ادامه داد: هم اکنون مقابل بیشتر واحدهای تولیدی و کارخانجات استان بنرهای جذب نیرو نصب شده و واحدهای تولیدی روزانه ۵۰ تا ۶۰ متقاضی را برای مصاحبه و جذب نیرو دعوت می کنند.اکنون مقابل بیشتر واحدهای تولیدی و کارخانجات استان بنرهای جذب نیرو نصب شده و واحدهای تولیدی روزانه ۵۰ تا ۶۰ متقاضی را برای مصاحبه و جذب نیرو دعوت می کنند.

وی با اشاره به اینکه در مرداد ماه با وجود رکود اقتصادی، کارخانجات و واحدهای تولیدی با کمبود سه هزار نیروی کار مواجه هستند، یادآور شد: حداقل حدود ۲۰ شرکت و واحد تولیدی با این مشکل مواجه هستند.

واحدهای تولیدی آذربایجان‌شرقی با مشکل نیروی کارگری مواجه هستند

ماندگاری سرمایه های انسانی در استان به کمترین تعداد خود رسیده است

رییس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به شرایط نامناسب اقتصادی کشور و به تبع آن استان از بابت خروج نیروی انسانی و سرمایه، گفت: تولید ثروت در کشور توسط نیروی انسانی و سرمایه گذاران انجام می شود و این افراد زمنیه رفاه و ارتقای معیشت جامعه را فراهم می کنند.

ژائله، با تاکید بر اینکه برای داشتن جامعه ثروتمند باید مانع از خرج این افراد و سرمایه از کشور و استان شد، افزود: جامعه آذربایجان دارای انسان های توانمندی هستند که در تولید ثروت در جامعه نقش آفرین هستند و نباید از نقش آنان غافل شد بلکه باید برای ماندگاری این افراد در جامعه از آنان حمایت کرد.

وی اظهار کرد: رفتارهای غیراخلاقی برخی افراد در گذشته موجب شده تا افراد نخبه و فعال اقتصادی از جامعه آذربایجان کوچ و مهاجرت کنند و ماندگاری سرمایه های انسانی به کمترین تعداد خود رسیده است. رفتارهای غیراخلاقی برخی افراد در گذشته موجب شده تا افراد نخبه و فعال اقتصادی از جامعه آذربایجان کوچ و مهاجرت کنند و ماندگاری سرمایه های انسانی به کمترین تعداد خود رسیده است.

رییس اتاق بازرگانی تبریز گفت: با بررسی تجار و افراد موفق جامعه در تهران و سایر شهرستان ها، عمده آنان از شهروندان این استان هستند و رسانه ها نقش بسزایی در صیانت و حمایت از سرمایه های استانی می توانند ایفا کنند.

ژائله، ادامه داد: جامعه آذربایجان باید بجای بزرگنمایی ۱۰ درصد نقاط ضعف سرمایه های استانی شایسته است بر ۹۰ درصد نقاط قوت آنان تمرکز کرده و از آنان حمایت کنند.

اتاق بازرگانی تبریز آماده دریافت مشخصات پروژه های پیشنهادی شهرداری برای سرمایه گذاری است

رییس اتاق بازرگانی تبریز با اشاره به همایش پیش روی سرمایه گذاری بین المللی شهرداری تبریز گفت: در این خصوص جلسات مشترکی با شهرداری برگزار شده و قرار است پروژه هایی که شهرداری علاقه مند جذب سرمایه گذاری است را به این اتاق اعلام کند.

ژائله، افزود: تاکنون این پروژه ها از سوی شهرداری به اتاق اعلام نشده است و در صورت اعلام آن ها می توان این پروژه ها را به سرمایه گذاران خارجی مطرح و آنان را برای سرمایه گذاری در این پروژه ها دعوت کرد.

واحدهای تولیدی آذربایجان‌شرقی با مشکل نیروی کارگری مواجه هستند

توسعه صادرات و رشد اقتصادی جامعه نیازمند آموزش است

رییس اتاق بازرگانی تبریز با بیان اینکه توسعه صادرات و رشد اقتصادی جامعه نیازمند آموزش است، گفت: حضور در بازارهای جهانی و برگزاری سفرهای تجاری مستلزم فراگیری راه و روش تجارت است.

ژائله، ادامه داد: در سایه برگزاری دوره های آموزشی به نیروهای فعال در کارخانجات و واحدهای تولیدی استان از سوی این اتاق، تعداد صدور گواهی مبدا و حجم صادرات و مبادلات واقعی استان افزایش یافته است.در سایه برگزاری دوره های آموزشی به نیروهای فعال در کارخانجات و واحدهای تولیدی استان از سوی این اتاق، تعداد صدور گواهی مبدا و حجم صادرات و مبادلات واقعی استان افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه در سه ماه نخست امسال ۱۰ هزار نفر از این افراد در قالب ۱۱۹ ساعت آموزش های لازم را فرا گرفته اند، یادآور شد: اگر فقط ۲۰ درصد از سه هزار نیروی فعال در این واحدها با هنر تجارت و معاملات خارجی آشنا شده و آن را بکارگیرند می توانند نقش بسزایی در توسعه و رشد استان ایفا کنند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha