به گزارش ایرنا، در نامهای به «ژانگ جون» سفیر دائم چین در سازمان ملل که جمعه به رویت رویترز رسید، آمده است: ما نگران ادامه حضور چند تانکر نفت هستیم که در آبهای سرزمینی شما در خلیج سانشا پناه گرفتهاند تا تجارت محصولات نفتی تحریمشده به جمهوری دموکرات کره را تسهیل کنند.
این نامه به امضای اعضای گروه هفت یعنی آمریکا، کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن و بریتانیا و همچنین استرالیا، نیوزیلند، کره جنوبی و اتحادیه اروپا رسیده است.
امضاکنندگان نامه تصاویر ماهوارهای ارائه کردند که «آشکارا نشان میدهد این اقدامات در حوزه قضایی چین در سال ۲۰۲۲ ادامه داشته و در سال ۲۰۲۳ نیز ادامه دارد.»
آنها افزودند: ما دولت چین را بار دیگر تشویق میکنیم تا اقدامات بیشتری برای شناسایی و جلوگیری از این کشتیها برای لنگر انداختن در آبهای سرزمینی چین انجام دهد.
کره شمالی از سال ۲۰۰۶ تاکنون به دلیل برنامههای موشکی و هستهای تحت تحریمهای سازمان ملل قرار گرفته است. تحریمهای که سال ۲۰۱۷ وضع شد برای صادرات سالانه نفت خام و نفت پالایششده به کره شمالی سقف تعیین کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل نیز چند کشتی را به دلیل دور زدن این تحریمها در فهرست سیاه قرار داده است.
شورای امنیت در سالهای گذشته در مورد نحوه تعامل با پیونگ یانگ دچار اختلاف شده است. اعضای دائم این شورا معتقدند که اعمال تحریمهای بیشتری علیه کره شمالی تاثیری نخواهد داشت و خواهان کاهش برخی از این تحریمها شدهاند.
کره شمالی در ۱۸ ماه گذشته دهها آزمایش موشکی انجام داده و آمریکا هشدار داده است که پیونگ یانگ برای انجام هفتمین آزمایش هستهای آماده میشود.
نظر شما