ساخت‌وسازهایی غیرمجاز؛ آیا مجوزهای ساخت در منطقه ۱۹ قانونی است؟

تهران - ایرنا - برخی مالکان منطقه ۱۹ پایتخت با حدود ۲۰۰ ملک و زمین ادعا دارند که به واسطه مجوزهای قانونی که شهرداری منطقه به آنان داده‌ است از سال گذشته اقدام به ساخت و ساز زمین‌های خود کرده‌اند اما هفته گذشته واحدها با مجوز دستگاه قضایی تخریب شده است، موضوعی که نگرانی مالکان را به همراه داشته و از طرفی شهردار این منطقه اقدام آنها را غیرقانونی می‌داند.

گروه جامعه ایرنا - یکی از این مالکان می‌گوید حدود ۲۰۰ مالک در منطقه ۱۹ ساخت و ساز زمین‌های خریداری شده خود را که از سال‌های پیش و بین ۱۰ تا ۱۲ سال گذشته خریده بودند، از سال قبل شروع کردند اما به یکباره در یک روز گرم تابستانی همه چیز به تلی از خاک تبدیل شد. این حرف‌ها را خانمی در تماس تلفنی با ایرنا بازگو می‌کند اما باید دید واقعیت ماجرا چیست. چندین بار تماس تلفنی داشت و خواستار پیگیری و تعیین تکلیف این وضعیت بود.

وی ادامه داد: شهردار منطقه ۱۹ در سال گذشته به همه مالکان این زمین‌ها با گرفتن مبالغی مجوز ساخت واحدها را داده است و حتی از ما خواست که اجازه ساخت را به خود شهرداری بدهند تا ضمن ساخت واحدهای مستحکم در برابر زلزله‌های هشت ریشتری، فضای سبز زیبا روبروی این واحدها احداث کند که بسیاری از مالکان این شرایط شهرداری را نپذیرفتند.

وی اضافه کرد: در نهایت ساخت وساز در این منطقه از سوی بسیاری از مالکان در واحدهایی چهار و حتی ۹ طبقه ساخته شد، یعنی ما پس از دریافت مجوز اقدام به ساخت زمین‌های خود کردیم. البته ناگفته نماند که بسیاری از این واحدها سند قولنامه‌ای دارند امابه هر حال شهرداری اجازه ساخت به ما داده است.

شهردار قبلی مجوز صادر کرد؛ شهردار کنونی تخریب کرد

یکی دیگر از مالکان این واحدهای تخریب شده می‌گوید: بسیاری از افرادی که سال‌های گذشته زمین‌های مسکونی این منطقه در کنار اتوبان شهید کاظمی خیابان حسینی خیابان کدخدایی را خریداری کرده‌اند با هزاران مورد دریافت تسهیلات یا فروش خودرو و طلا این اقدام را انجام دادند اما یک شبه همه دارایی‌های این افراد به باد رفت و خانه‌ها فقط تلی از خاک شده‌اند.

وی ادامه داد: شهردار سابق منطقه ۱۹ برای همه مالکان مجوز ساخت را صادر کرد و آن زمان خبری از زمین‌های موقوفی نبود اما این شهردار جدید از سال گذشته تاکنون نسبت به تخریب این واحدها اقدام کرده و حرفی که از سوی شهرداری شنیده می‌شود این است که این زمین‌ها موقوفی است و باید تخریب شود.

از یکسال گذشته تلاش برای ساخت واحدهای مسکونی مردم انجام شد اما غافل از این موضوع بودیم که قرار است روزی همه خشت خشت آجریی که با هزاران سختی و مشقت برای هزینه‌های آنها به دست آوردیم، در چند ساعت مانند خرابه‌ای به ما تحویل داده شود.

این مالک می‌گوید: سوالی که ما از مسئولان داریم این است که اگر زمینی موقوفی است چرا به مردم فروخته می‌شود و چرا مجوز ساخت داده می‌شود، این موضوع باید در وهله اول موشکافی شود تا مردم تمام دارایی خود را چند ساله برای یک ملک هزینه نکنند و در چندساعت به از سوی مقامات به خاک تبدیل نشود.

وی ادامه داد: مردم هیچ مسئولیتی در قبال این موضوعات ندارند و باید قبل از هر حرکتی به مردم آگاهی درباره وضعیت زمین و حتی واحدهای مسکونی داده شود تا ما مالکان این واحدها فقط در چندساعت همه دارایی خود را از دست ندهیم.

بیشتر بخوانید:

با دستور دادستانی تهران؛ ۵۴ واحد تجاری غیرمجاز در محله خلازیر تهران تخریب شد

ساخت‌وسازهایی غیرمجاز؛ آیا مجوزهای ساخت در منطقه ۱۹ قانونی است؟

تخریب ۱۰۰ هزار مترمربع اراضی موقوفه

۱۰۰ هزار مترمربع مشتمل بر اراضی موقوفه، فضای سبز و ۲۳ ساختمان ۶ و هفت طبقه که به صورت غیرمجاز در منطقه ۱۹ ساخته شده بودند، تخریب و رفع تصرف شد

مالکان این واحدها و زمین‌های منطقه ۱۹ حرف‌هایی از بی‌اطلاعی از موقوفه‌ای بودن این واحدها به زبان آوردند و اطلاع‌رسانی در این زمینه را وظیفه مسئولان می‌دانند اما این در حالی است که علی صالحی دادستان تهران روز ۱۲ تیر ۱۴۰۲ درباره وضعیت این منطقه اینگونه گفت: ۱۰۰ هزار مترمربع مشتمل بر اراضی موقوفه، فضای سبز و ۲۳ ساختمان ۶ و هفت طبقه که به صورت غیرمجاز در منطقه ۱۹ ساخته شده بودند، تخریب و رفع تصرف شد.

صالحی اظهار داشت: در این مرحله از آزادسازی، با همکاری دادسرای ناحیه ۳۷ تهران (انفال و ثروت‌های عمومی)، نیروهای فاتب و شهرداری تهران، ساخت و سازهای غیرمجاز منطقه ۱۹، معروف به خلازیر از دست متصرفان خارج و رفع تصرف شد. در آزادسازی این مرحله، ۲۳ ساختمان در مجموع به تعداد ۱۷۰ واحد ساختمانی که به صورت غیرقانونی ساخته شده بودند توسط نیروهای حاضر در صحنه، تخریب و از دست سودجویان آزاد شده است.

طرح ملی آزادسازی منطقه خلازیر از ساعت چهار صبح دوشنبه ۱۲ تیرماه شروع شد و با تخریب کامل سازه‌های غیرقانونی، پایان یافت.

هفته گذشته شهرداری منطقه ۱۹ تهران ۱۷۰ طبقه ساختمان که در ناحیه سه این منطقه قرار داشته را به دلیل احداث غیرقانونی تخریب کرد به همین دلیل تعدادی از مالکان این ساختمان‌ها ادعا دارند حدود ۴۰ خانوار که ساختمان‌های آنها تخریب شده دارای سند هستند. شهرداری منطقه ۱۹ خلاف قوانین و مقررات اقدام کرده است و این ساختمان‌ها بدون دلیل خاصی تخریب شده است.

ساخت‌وسازهایی غیرمجاز؛ آیا مجوزهای ساخت در منطقه ۱۹ قانونی است؟

مقابل ساخت و سازهای غیرمجاز ایستاده‌ایم

اگرچه همه مالکان اذعان دارند که شهرداری درباره وضعیت زمین و واحدهای مسکونی ساخته شده به آنها اطلاع‌رسانی نشده است اما شرایط کنونی باعث نگرانی بیشتر مالکان شده است که تورج فرهادی شهردار منطقه ۱۹ تهران در این باره در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تخریب ساختمان‌های مسکونی اخیر طبق مجوز دستگاه قضایی صورت گرفته چرا که ساخت و ساز این ساختمان‌ها خلاف قوانین و مقررات بوده است.

رفع تصرف از ساخت و ساز بدون مجوز در ۲۳ ساختمان ۱۰، هفت و پنج طبقه در مجموع با بیش از ۱۷۰ طبقه اقدام شد

وی ادامه داد: در راستای مقابله با ساخت‌ و سازهای غیرمجاز و جلوگیری از گسترش ساختمان‌های ناایمن و پرخطر، ۱۷۰ طبقه ساختمان که در ناحیه سه این منطقه غیرقانونی احداث شده بود، تخریب شد.

فرهادی تاکید کرد: به منظور حفظ و حراست از اموال بیت‌المال و صیانت از حقوق عامه با اخذ دستور قضایی از دادسرای ۳۷ تهران، طی این عملیات از اراضی موقوفه به مساحت ۱۰ هکتار که فاقد سند و پروانه ساختمانی است، رفع تخلف شد. همچنین نسبت به رفع تصرف از ساخت و ساز بدون مجوز در ۲۳ ساختمان ۱۰، هفت و پنج طبقه در مجموع با بیش از ۱۷۰ طبقه اقدام شد.

وی تصریح کرد: اغلب این ساختمان‌ها در اراضی که کاربری کشاورزی دارد، یا متعلق به اوقاف است و مجوزی برای ساخت و ساز ندارد احداث شده بود. سودجویان اغلب با تصرف زمین‌های بزرگ و تقسیم آن به قطعات کوچک اقدام به خرید و فروش آن می‌کنند که توانستیم با اقدام به موقع مانع تضییع حقوق شهر و شهروندان شویم. تمامی تخریب‌های انجام شده قانونی بوده و مردم باید گرفتار افراد سودجو نشوند.

منطقه ۱۹ شهرداری در جنوب پایتخت قرار دارد که دارای پنج ناحیه و ۴۹ محله است. این منطقه در منتهی‌الیه جنوبی شهر تهران و در مجاورت مناطق ۱۶، ۱۷، ۱۸ و ۲۰ قرار دارد. این منطقه شامل محله‌های متعددی است که خانی‌آباد، شهرک شریعتی، عبدل‌آباد، نعمت‌آباد، صالح‌آباد، دولتخواه از مهمترین محلات این منطقه است.

کوره‌های آجرپزی، بوستان ولایت، دانشکده شریعتی، دانشگاه آزاد شهر ری، دانشکده بین‌المللی دندانپزشکی پردیس، میدان تره بار مرکزی شهر تهران، بهشت زهرا(س)، مرقد مطهر امام راحل(ره) و مرکز خرید و فروش همگانی خودرو از اماکن مهم منطقه ۱۹ پایتخت محسوب می شود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha