به گزارش خبرنگار ایرنا، در حال حاضر در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان بخش عمدهای از نیاز مردم به اینترنت بر اساس فناوریهای ثابت مبتنی بر فیبر نوری تامین میشود. این در حالیست که در کشور ایران بیش از ۷۰ درصد نیاز مردم از طریق اینترنت همراه تامین میشود و این مسئله مشکلاتی را برای شبکه تلفن همراه ایجاد کرده است.
بدین ترتیب فراهم کردن اینترنت و شبکه پُرسرعت، با کیفیت و امن در مناطق مختلف کشور به عنوان یکی از راهبردهای کلیدی دولت سیزدهم به منظور توسعه شبکه ملی اطلاعات بشمار میرود که برای تحقق این امر، طرح فیبرنوری منازل و کسب و کارها با هدف اتصال تمام ساختمانهای کشور با فیبر به شبکه ارتباطی در دستور کار مسئولان قرار گرفته است.
دولت سیزدهم بر مبنای این تحلیل و بر اساس مصوبات بالا دستی از جمله مصوبه شورای عالی فضای مجازی که تاکید دارد تا افق ۱۴۰۴، باید ۸۰ درصد خانوارها به سرعت میانگین ۲۵ مگابیت بر ثانیه دسترسی داشته باشند، به جای انتخاب فناوریهای در آستانه منسوخ شدن از جمله VDSL، به سراغ یک پروژه راهبردی و البته دشوار یعنی فیبر نوری منازل و کسب و کارها رفته است.
در ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۲ وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات اعلام کرد که با مقدمات فراهم شده و بر اساس هدف گذاری تعیین شده امسال هشت تا ۱۰ میلیون پوشش فیبر نوری منازل و کسب و کارها ایجاد خواهد شد.
این پروژه از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۲ در ۱۱مرکز استان و ۱۰۰ شهر آغاز و مقرر شد که دولت بابت ایجاد پوشش به اپراتورها از محل «حساب توسعه فیبرنوری» به اپراتورها در شهرهای کوچک به ازای هر خانواری که تحت پوشش قرار بگیرند یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان و در مراکز استان، غیر از هشت کلانشهر ۵۰۰ هزار تومان یارانه پرداخت می کند و ۲ میلیون تومان هم برای اتصال به عنوان یارانه پرداخت خواهد کرد که قرار است این یارانه، هزینه اتصال منهای مودم را پوشش دهد.
۲۷ اردیبهشت ماه افتتاح فاز اول پروژه فیبر نوری کلید خورد که در این فاز حدود سه میلیون خانوار تحت پوشش قرار گرفتند.
امضای تفاهمنامه تسهیل در اجرای فیبر نوری منازل و کسب و کارها
در استان فارس نیز اقدامات قابل توجهی برای اجرای فیبر نوری منازل و کسب و کارها انجام شده است.
استاندار فارس در آذرماه ۱۴۰۱ در حاشیه جلسه بررسی روند اجرایی اتصال منازل استان فارس به شبکه فیبر نوری گفت: پیرو جلسه با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و همچنین با توجه به ضرورت افزایش دسترسی مردم استان به پهنای باند بیشتر، خواستار احداث و تکمیل شبکه فیبر نوری تا منازل تمام شهروندان استان هستیم و امیدواریم با توجه به قول پیمانکار، تا پایان امسال شاهد اتمام شبکه گذاری فیبر نوری در شهرستانهای لار، فسا، کازرون و مرودشت باشیم.
اخیراً نیز تفاهم نامه تسهیل در اجرای فیبر نوری منازل و کسب و کارها در شیراز منعقد شده است.
بر اساس مفاد این تفاهمنامه که با هدف دسترسی به پهنای باند بیشتر و بهرهگیری از سرویسهای پایدار و پرسرعت ارتباطی بر بستر فیبر نوری به امضای دکتر محمدهادی ایمانیه استاندار فارس و محمدحسن اسدی شهردار شیراز رسید، مقرر شد فراخوانی برای شرکت های دارنده پروانه ایجاد و بهره برداری از شبکه ارتباطات ثابت جهت تسهیل در اجرای پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها «FTTH» درشهر شیراز برگزار شود و پس از اعلام آمادگی اپراتورهای مربوطه، طی مراحل قانونی و تفاهم در جزییات پروژه، کار اجرایی آغاز شود.
پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها یکی از پروژه های ملی و مهم وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات است که با اجرای آن گام مهمی برای توسعه ارتباطات در استان برداشته میشود و شهروندان می توانند به اینترنت با کیفیت با سرعت حداقل ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه دست یابند.
این جلسه در دفتر استاندار فارس با حضور طرفین تفاهم نامه و حمید سلیمان پور مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان فارس، ندا رحیمی مدیرکل تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی منطقه جنوب، ایزدپناه جانشین استاندار فارس در شورای فضای مجازی استان و محمدعلی فاضلی مدیر فناوری اطلاعات، امنیت فضای مجازی و شبکه دولت استانداری فارس برگزار شد.
بدون شک اینترنتی که مشترکان با پروژه فیبر نوری دریافت میکنند سرعتی نزدیک به ۹۰۰ مگابیت بر ثانیه دارد و این یعنی تا ۸۰ برابر سرعتی بالاتر از اینترنت فعلی که مردم در اختیار دارند.
اینترنت مبتنی بر فیبر نوری هم سرعت و هم پایداری بیشتر و هم تاخیر و نوسان کمتری دارد و در مجموع اینترنت مبتنی بر فیبر نوری یک سرویس با کیفیت تر است.
دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و پنج میلیون کسب و کار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن باند
استاندار فارس در حاشیه امضای این تفاهمنامه گفت: این تفاهم نامه در جهت اجرای منویات رهبر معظم انقلاب مبنی بر داشتن ایرانی قوی و با اقتدار در تمامی زمینهها و براساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی مبنی بر دسترسی ۸۰ درصد خانوادهها و ۱۰۰درصد کسب و کارها به اینترنت پرسرعت تا سال ۱۴۰۴ امضا شد.
محمد هادی ایماینه افزود: بر اساس مصوبه شورای عالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوادهها و ۱۰۰درصد کسب و کارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت بر ثانیه به پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند و زمینه دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و پنج میلیون کسب و کار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن باند ثابت بر بستر فیبر نوری در کشور فراهم شود.
وی ادامه داد: این تفاهمنامه که بین استانداری فارس و شهرداری شیراز منعقد شد، به بهرهمندی شهروندان کلانشهر شیراز از مزایای فیبر نوری و خدمات آن کمک می کند.
استاندار فارس اظهارکرد: شهرداری شیراز در سنوات قبل در جهت ایجاد زیرساختهای شهر هوشمند اقدام به اجرای بستر فیبر نوری در سطح کلانشهر شیراز کرده اما با توجه به چالشهای قانونی و مدیریتی متعددی که در مسیر بهرهبرداری از این شبکه ارزشمند به وجود آمد، این پروژه تا به امروز به ثمر ننشست.
ایمانیه افزود: اخیرا با هدف سرعت بخشیدن به فرایند بهرهبرداری از این شبکه، تصمیم گرفتیم تا چالشهای پیش روی این پروژه را بررسی و راه حلهای کارشناسانه، جهت غلبه بر آن اتخاذ کنیم.
وی با اشاره به تعامل مدیران استانی، دستگاهها و نهادهای ذیربط مبنی بر رفع موانع موجود، ادامه داد: امروز نیز با یک کار جهادی و کوتاه آمدن از منافع سازمانی به نفع منافع مردم، شاهد یک معامله برد برد بین شهرداری شیراز و شرکت ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بودیم.
استاندار فارس اظهار کرد: براساس این تفاهمنامه ۱۰ و در فاز نخست آن، طی مدت کوتاهی ۴۰ درصد از بستر فیبر نوری ایجاد شده برای شهروندان شیراز قابل استفاده خواهد شد.
اجرای فاز دوم از ایجاد زیرساختهای فیبر نوری در شیراز
شهردار شیراز هم در این باره گفت: یکی از زیرساختهایی که در شهر شیراز وجود دارد، زیرساخت فیبر نوری است که بیش از ۲۰۰ کیلومتر فیبر نوری در شیراز در حال احداث بوده و در فاز دوم نیز ۱۰۰ کیلومتر در حال اجرا است.
محمدحسن اسدی ادامه داد: با تأکید استاندار فارس مبنی بر ارتقا بخشیدن به زیرساختهای ارتباطات و اطلاعرسانی و بهویژه فضای مجازی، جلسات مستمری برگزار و منجر به تفاهمنامهای بین استانداری و شهرداری شیراز و شرکت مخابرات شد که نتیجه آن استفاده بهینه اشخاص حقیقی و حقوقی از زیرساختهای شهرداری است.
به گفته اسدی این بستر پس از پایان فازهای یک و ۲ پس از طی مراحل قانونی و برابر آییننامه مالی و ضوابط و مقررات، در اختیار بخش خصوصی قرار میگیرد.
شهردار شیراز با بیان اینکه هدف شهرداری این کلانشهر در این پروژه، ارایه خدمات پهن باند ثابت به واسطه شرکتهای دارای مجوز از مراجع ذیربط به شهروندان و تأمین ارتباط پایدار جهت دستگاههای خدماترسان و دستگاههای دولتی و نهادهای عمومی جهت ارایه خدمات بهتر به شهروندان است.
نظر شما