جمهوری چک: مسکو تهدید و پکن یک چالش برای پراگ است

تهران- ایرنا- جمهوری چک در استراتژی جدید امنیتی خود از روسیه به عنوان یک تهدید و از چین به عنوان یک چالش سیستمی یاد کرد.

به گزارش بامداد پنجشنبه ایرنا به نقل از رویترز، کابینه دولت جمهوری چک استراتژی جدید امنیتی این کشور را تصویب کرد و آن را منعکس‌کننده پایان دوره صلح و ثبات در اروپا پس از پایان جنگ سرد دانست.

در این سند راهبردی آمده است که اگرچه خطر حمله مستقیم به این کشور کم است اما جمهوری چک به عنوان کشوری که از لحاظ جغرافیایی در مرکز اتحادیه اروپا و ناتو واقع شده است، باید کاملا برای احتمال تبدیل شدن به بخشی از یک درگیری نظامی آماده شود.

جمهوری چک در زمان دولت‌های قبلی و میلوش زمان رئیس جمهور سابق این کشور روابط نزدیک‌تری با پکن و روسیه داشت اما زمانی که دولت فعلی در اواخر سال ۲۰۲۱ قدرت را در این کشور در دست گرفت، روابط خود با روسیه و چین را مورد بازنگری قرار داد.

پس از تهاجم روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، دولت راست میانه کنونی جمهوری چک به سرعت با حمل تجهیزات نظامی از جمله تانک به اوکراین، از کی‌یف حمایت کرد و از جمله فعال‌ترین حامیان غربی آن بوده است.

در استراتژی جدید امنیتی پراگ آمده است: روسیه عمدا علیه ثبات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی جمهوری چک اقدام می‌کند و این یک تهدید اساسی برای امنیت ما است.

از سوی دیگر بر اساس این سند راهبردی، چین نظم بین‌المللی را زیر سوال می‌برد، مسکو و پکن به دنبال تضعیف نفوذ و اتحاد کشورهای دموکراتیک هستند و این رقابت سیستماتیک ماهیت بلندمدتی دارد.

در استراتژی امنیتی قبلی جمهوری چک که دولت این کشور از سال ۲۰۱۵ از آن به عنوان هسته اصلی سیاست‌گذاری خود استفاده می‌کند، نامی از روسیه یا چین ذکر نکرده بود.

به نوشته رویترز روابط جمهوری چک با روسیه در سال ۲۰۲۱، قبل از آغاز جنگ اوکراین و پس از آن که سرویس‌های امنیتی این کشور مسکو را متهم به ایفای نقش در انفجارهای سال ۲۰۱۴ در یک انبار تسلیحات کردند و منجر به اخراج ده‌ها دیپلمات روسی شد، تیره شد.

در این استراتژی امنیتی آمده است که روسیه از اقدامات ترکیبی برای تضعیف نهادهای دموکراتیک و بی‌ثبات کردن جامعه استفاده می‌کند.

بر اساس این سند راهبردی، تا زمانی که یک تغییر اساسی و عمیق سیاسی و اجتماعی در روسیه رخ ندهد، روسیه بدون توجه به نتیجه جنگ در اوکراین، تهدیدی برای فضای اروپا باقی خواهد ماند.

از سوی دیگر زمانی که برنامه‌ها برای سرمایه‌گذاری‌های بزرگ چین محقق نشد و پس از اینکه رهبران پارلمان چک و کابینه فعلی با وجود نداشتن هیچ‌گونه روابط دیپلماتیک رسمی با تایوان، روابط نزدیک‌تر با این جزیره را دنبال کردند، روابط پراگ و پکن رو به سردی گذاشت.

چک‌ها همچنین در هشدارهایی علیه استفاده از فناوری چین در زیرساخت‌های حیاتی توسط کشورهای اروپایی فعال بوده‌اند.

در استراتژی امنیتی جدید آمده است: سرمایه‌گذاری چین در زیرساخت‌های حیاتی چک و اروپا، تسلط بر زنجیره‌های تامین استراتژیک، کنترل کالاهای کلیدی و توسعه فناوری‌های نوظهور و پیشگامانه به‌خصوص در زمینه هوش مصنوعی خارج از هنجارهای اخلاقی و استانداردهای بین‌المللی، خطراتی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha