نماینده مجلس: تعداد موالید در کشور ۳۴ درصد کاهش یافت

اصفهان - ایرنا- رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: هفت سال پیش، تعداد موالید سالانه در کشور یک میلیون ۵۸۰ هزار نفر بود که این رقم سال گذشته به یک میلیون و ۸۰ هزار نفر رسید که کاهش حدود ۳۴ درصدی را نشان می‌دهد.

امیرحسین بانکی‌پور روز پنجشنبه در همایش جوانی جمعیت در تالار لُقمان مرکز همایش‌های دانشگاه علوم پزشکی اصفهان افزود: کاهش ۳۴ درصدی تولدهای سالیانه نسبت به هفت سال پیش از آن، خیلی خطرناک است و نشان می‌دهد، هشدارها در باره جمعیت کشور، وَهم و خیال نیست و بسیار هم جدی است.

وی ادامه داد: بر اساس آخرین آماری که هفته گذشته توسط ثبت احوال و مرکز آمار به کمیسیون جوانی جمعیت و تعالی خانواده مجلس شورای اسلامی ارائه شد، با وجود کاهش ۳۴ درصدی موالید سالیانه نسبت به هفت سال پیش از آن، سال گذشته شاهد توقف سقوط آزاد شاخص‌های جمعیتی در کشور بودیم.

بانکی‌پور خاطرنشان کرد: سال گذشته نرخ باروری در کشور تثبیت شد و حتی یکصدم درصد نیز افزایش یافت و این نشان می‌دهد که شاخص‌های جمعیتی از روند سقوط خارج شده‌ است.

وی تصریح کرد: در ۱۲ سال گذشته میزان ازدواج‌ها در سطح کشور ۴۰ درصد کاهش داشته ولی در دو ، سه سال اخیر بدنبال نزول شدید تعداد ازدواج‌ها در سال‌های قبل از آن، وضعیت ازدواج در کشور تثبیت شده است.

نماینده اصفهان در مجلس خاطرنشان کرد: سال گذشته هر ۲ شاخص نرخ باروی و موالید در باره متولدین دهه‌های شصت و پنجاه افزایش داشته و همچنین تعداد خانواده‌هایی که صاحب فرزند سوم و چهارم شده اند، برای نخستین بار نسبت به سال پیش از آن افزایش یافته که نشانه نتیجه‌بخش بودن قانون جوانی جمعیت است.

وی گفت: پیش بینی ما این بود که سقوط آزاد کاهش موالید، اول به تثبیت برسد و پس از آن‌ شاهد روند افزایشی باشیم که سال گذشته این مهم اتفاق افتاد و برای امسال و سال آینده شاهد رُشد ازدواج‌ و افزایش نرخ باروری در کشور خواهیم بود.

سختی شرایط در صورت از دست دادن پنجره جمعیتی کشور

وی تاکید کرد: شرایط کشور در صورتی که پنجره جمعیتی خود را از دست بدهد، سخت خواهد شد و اگر نرخ رشد جمعیت افزایش نیاید و نرخ فعلی ثابت بماند، هفت سال آینده تنها یک میلیون دانش‌آموز کلاس اولی خواهیم داشت و این در حالیست که اکنون یک میلیون و ششصد هزار دانش آموز کلاس اول ابتدایی در کشور وجود دارد.

وی هشدار داد:در صورتیکه پنجره جمعیتی کشور را از دست بدهیم، دهه آینده در گماشتن افراد برای جایگاه‌های کلیدی کشور مانند اساتید دانشگاهی و معلمان، دچار مشکل تامین نیروی انسانی ایرانی خواهیم داشت.

بانکی‌پور تصریح کرد: سالمندی جامعه، مشکلی است که باید آن را جدی گرفت و هزینه یک فرد سالمند چهار تا پنج برابر یک فرد جوان و میانسال است و پنج سال بیشتر فرصت نداریم تا از پنجره جمعیتی استفاده کنیم و در سیاه‌چاله جمعیتی نیفتیم.

رئیس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده مجلس شورای اسلامی گفت: اگر روند فعلی شاخص‌های جمعیتی ادامه یابد، دهه آینده به ازای هر فرد سالمند تنها ۲ فرد زیر ۶۰ سال وجود خواهد داشت که مراقبت از سالمندان را سخت و حتی غیرممکن می‌سازد.

نماینده اصفهان در مجلس تاکید کرد: در صورتی که در سیاه‌چاله جمعیتی بیفتیم حدود ۱۵۰ سال طول می‌کشد تا از آن خارج شود و بحران جمعیت مانند بحران کرونا نیست که حین درگیری بتوانیم با آن نیز مقابله کنیم.

ضرورت فرزندآوری دهه شصتی‌ها برای خروج از بحران جمعیت

وی گفت: اصلی‌ترین گروه بارور در کشور دهه شصتی ‌ها هستند و باید فرهنگ و نگرش جامعه را در باره سن باروری اصلاح کرد.

بانکی‌پور خاطرنشان کرد: اگر سن فیزیولوژی بارداری که ۴۹ سال است را به رسمیت نشناسیم، دیگر پنج سال فرصت جبران نداریم و اکنون در سیاه‌چاله جمعیتی افتاده‌ایم.

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: اطلاق واژه بارداری پُرخطر برای افراد بالای ۳۵ سال، درست نیست و کسی حق استفاده از این عبارت را ندارد و باید به جای آن از عبارت "بارداری با مراقبت ویژه" استفاده شود.

وی اظهار داشت: سن فیزیولوژی بارداری ۴۹ سال است و بارداری بالای ۴۰ سال امری رایج در بسیاری از کشورهای اروپایی است و مراکز بهداشت و خانه‌های سلامت نیز باید این موضوع را تبیین کنند.

شی‌اِنگاری جنین باید پایان یابد

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین دلیل سقط جنین در کشور "شی‌اِنگاری جنین" است و اگر این حقیقت که جنین نیز یک انسان است، تبیین شود بسیاری از سقط‌های عمدی کاهش خواهد یافت.

بانکی‌پور خاطرنشان کرد: آمار سقط‌های جنین به نسبت زیاد است و با کاهش آمار سقط‌های عمدی می‌توان، نرخ جمعیت را افزود و تنها هفت درصد سقط‌ها در کشور خارج از چهارچوب خانواده است.

وی تاکید کرد: ارزش حیات در دین ما بسیار بالاست و حتی فرزند نامشروع نیز حق حیات دارد.

این نماینده مجلس تصریح کرد: بچه بعد از ۲ ماه از نظر فلسفه حیات و از نظر روایات اسلامی، یک انسان است و حتی در برخی روایات برای سقط جنین یک ماهه از تعبیر قتل استفاده شده است و تمام فُقهای اسلامی سقط عمدی جنین را حرام می‌دانند.

وی گفت: برخی با استنباط غلط از فتوای برخی مراجع، سقط جنین قبل از چهار ماهگی را مُجاز می دانند در حالی که استفتا از این مراجع حاکی از حرام بودن این عمل دارد حتی اگر جنین مُبتلا به سندروم دان باشد.

ضرورت اعمال سیاست‌های تشویقی در زمینه جمعیت

نماینده اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: سیاست‌های تشویقی برای حل بحران جمعیت باید توسط تمام دستگاه‌ها دنبال شود.

وی ادامه داد: سال گذشته وزارت بهداشت،درمان و آموزش پزشکی با فاصله چشمگیری بهترین عملکرد را در اجرای طرح جوانی جمعیت و تعالی خانواده بین دستگاه‌های اجرایی داشت.

وی گفت: سیاست‌های تشویقی هم در مورد بانوان و هم در مورد آقایان اجرا می شود و مادران شاغل باید از امکان برخورداری از مهد کودک و اتاق مادر و کودک در محلِ کار برخوردار باشند و حق اولا و حق همسر پدران شاغل نیز در این ۲ سال افزایش یافته است و در سال‌های بعد نیز افزایش خواهد یافت.

بانکی‌پور اظهار داشت: در مورد تامین زمین برای خانواده‌های دارای سه فرزند و بیشتر با وزیر و معاونان وزارت مسکن و شهرسازی جلسات زیادی برگزار و در اردستان بطور خاص زمین به دارندگان ۳ فرزند یا بیشتر اختصاص داده شده است و در بقیه مناطق استان اصفهان نیز سری اول واگذاری‌ها بزودی انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد: در نخستین مرحله واگذاری در صورت تامین شدن شرایط، حدود سه هزار قطعه زمین در استان اصفهان واگذار می‌شود.

به گزارش ایرنا، استان اصفهان اکنون با بیش از پنج میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از لحاظ شاخص جمعیتی روند کاهشی دارد. حدود ۱۲ درصد از جمعیت استان سالمند و بالای ۶۰ سال هستند و شیب سالمندی در این خطه تُندتر از میانگین کشور است.

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha