در جلسه رای اعتماد علی آبادی چه گذشت؟

تهران - ایرنا - جلسه رای اعتماد عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در حالی روز سه شنبه برگزار شد که وی توانست در نهایت با رای قاطع نمایندگان و کسب ۱۸۷ رای موافق راهی ساختمان سمیه شود.

به گزارش حوزه پارلمانی ایرنا، نشست علنی امروز- سه شنبه ۲۳ خرداد ماه- مجلس شورای اسلامی به ریاست محمد باقر قالیباف و با حضور ۱۹۴ تن از نمایندگان آغاز شد.

در این جلسه محمد مخبر معاون اول رییس جمهور، غلامحسین اسماعیلی رییس دفتر رئیس جمهور، محمد اسلامی رییس سازمان انرژی اتمی و سیدمحمد حسینی معاون پارلمانی رییس جمهور حضور دارند.

بررسی برنامه و صلاحیت عباس علی آبادی برای تصدی وزارت صنعت، معدن و تجارت و اخذ رأی اعتماد نخستین کار امروز مجلس است.

همچنین در این جلسه گزارش کمیسیون اصل (۹۰) قانون اساسی در مورد سامانه جامع اطلاعات اموال غیرمنقول دستگاه‌های اجرایی (سادا) و بررسی تقاضای عده‌ای از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در مورد رسیدگی به طرح اساسنامه سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور بررسی می‌شود.

گزارش «کمیسیون‌های اقتصادی و صنایع» در تأیید وزیر پیشنهادی صمت قرائت شد

روح الله عباسپور در نشست علنی امروز- سه شنبه ۲۳ خرداد ماه- مجلس شورای اسلامی گزارش کمیسیون صنایع و معادن در مورد وزیر پیشنهادی صمت را به شرح زیر قرائت کرد:

در راستای بررسی صحت مدارک تحصیلی وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت در مقاطع دانشگاهی طی نامه از وزارت علوم تحقیقات و فناوری استعلام گردید که بر اساس مکاتبه مدارک ایشان در مقطع کارشناسی کارشناسی ارشد و دکترا مورد تأیید است.

در این گزارش آمده است: نتایج بررسی تطبیقی برنامه‌های ارائه شده ایشان برای تصدی وزارت صنعت معدن و تجارت با استناد و اسناد بالادستی حکایت از آن دارد که ۵۰ درصد برنامه‌های پیشنهادی با احکام فوق الذکر منطبق و ۴۱ درصد موارد هم سو است به علاوه نتیجه نشان می‌دهد ۹ درصد به احکام اشاره‌ای نشده است.

در جلسات مزبور با طرح سوالات متعدد در ابعاد تخصصی و فنی و مدیریتی و اجرایی از طرف نمایندگان عضو کمیسیون و استماع دیدگاه‌ها و پاسخ‌های ا یشان صلاحیت وزیر پیشنهادی مورد ارزیابی قرار گرفت و در مجموع پس از تبادل نظر اعضای کمیسیون صنایع صلاحیت ایشان را برای تصدی وزارت صنعت معدن و تجارت مورد تأیید قرار داد و با نظر مثبت نکات و پیشنهادهای را توصیه نمود.

نمایندگان مخالف رأی اعتماد به وزیر صمت چه گفتند؟

*انتقاد از مخالفت وزیر پیشنهادی صمت با قیمت‌گذاری دستوری

در ابتدای این جلسه سید غنی نظری در مخالفت با وزیر پیشنهادی صمت اظهار کرد: در برنامه‌های آقای علی‌آبادی بی توجهی به مناطق محروم و مظلوم دیده می‌شود آیا قرار است شرکت‌های بزرگی چون ایدرو و ایمیدرو همچنان در شهرهای توسعه یافته سرمایه‌گذاری کنند و توجهی به شهرهای محروم نداشته باشند؟ آیا دنبال آن هستند که پول‌های خود را افزایش دهند؟ آیا باز هم شهرهای مظلوم و محروم از صنایع محروم می‌مانند؟

وی تصریح کرد: ما شرمنده ایم که در برخی نقاط کارگر پیدا نمی‌شود و باید از شهرهای محروم کارگر صادر کنیم چرا دولتی که با شعار عدالت محوری آمده برای ایجاد صنایع در شهرهای محروم تلاشی نمی‌کند؟ شهرهایی مانند خلخال و کوثر آب دارند ولی برای شهرهای توسعه یافته از این مناطق آب منتقل می‌کنند.

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس یادآور شد: آقای علی آبادی در بخش خصوصی موفق است و من منکر توانمندی‌ها و موفقیت او نیستم اما آیا در مدیریت بخش‌های دولتی هم موفق بوده است؟ آیا در تعامل با مجلس می‌تواند خوب عمل کنند؟ به نظر من تعامل با مجلس ضعیف است.

*جلال زاده: برنامه‌های وزیر پیشنهادی صمت در حوزه خودرو اعلام نشده است

در ادامه جلال محمودزاده نماینده مردم مهاباد در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با رأی اعتماد به عباس علی‌آبادی وزیر پیشنهادی صنعت معدن و تجارت اظهار داشت: دایره دوستان و همکاران آقای رئیسی بسیار کم است و انتخاب وزرا از دانشگاه‌های امام حسین و امام صادق عامل این مشکل است.

وی افزود: هر وزیری که برای وزارت صمت پیشنهاد می‌شود برنامه‌های خود را برای ساماندهی بازار خودرو به صورت دقیق ذکر می‌کرد اما بعد از احراز مسئولیت در دام مافیای خودروسازی می‌افتاد شما که حتی برنامه‌های خود در حوزه خودرو و ارتقای این صنعت را دقیقاً اعلام نکرده اید از کجا معلوم که بعد از احراز پست وزارت در دام مافیا های خودروسازی نیفتید؟

*عسگری: با تفکر اقتصاد سرمایه داری و نئولیبرالی نمی‌توان وزارت صمت را اداره کرد

در ادامه مهدی عسگری نماینده مخالف عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی صمت در جریان رسیدگی به رأی اعتماد وی در نشست علنی امروز سه‌شنبه ۲۳ خرداد مجلس شورای اسلامی گفت: آقای علی آبادی را مدیری موفق در بنگاه‌های بزرگ صنعتی می دانم، اما امروز در مورد جایگاه حکمرانی صنعت، معدن و تجارت صحبت می‌کنیم و به نظر می‌رسد موفقیت یک مدیر در بنگاه بزرگ صنعتی با همان طرز فکر و کار در وزارت صمت کارساز نباشد.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس یازدهم با اشاره به برنامه‌های کتبی و شفاهی وزیر پیشنهادی صمت و کلیدواژه‌هایی مانند نرخ ارز و قیمت بازار، حذف قیمت گذاری دستوری و حذف یارانه‌های پنهان در برنامه‌های وی افزود: با تفکر اقتصاد سرمایه داری و نئولیبرالی، همان اقتصادی که حدود ۳ دهه است که به ایران تحمیل شده، نمی‌توان این وزارتخانه را مدیریت کرد و این کلیدواژه‌ها شبیه به همان تفکر اقتصاد سرمایه داری است.

*رحیمی جهان آبادی: برنامه‌های وزیر پیشنهادی صمت در میدان انقلاب هم پیدا می‌شود

جلیل رحیمی جهان آبادی در نشست علنی صبح امروز (سه شنبه، ۲۳ خرداد ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی صلاحیت عباس علی آبادی وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت در مخالفت با برنامه‌های وی، با بیان اینکه شما در حال تصمیم گیری برای وزارتخانه‌ای هستید که سرنوشت مردم را رقم می‌زند، گفت: ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی، ۳۳ درصد اشتغال کشور، ۷۵ درصد صادرات غیرنفتی، واحدهای صنعتی نیمه کاره، ارز تأمین نشده، خودروهای لگن و بی کیفیت با برنامه‌هایی که از میدان انقلاب هم می‌توان آنها را پرینت گرفت و ارائه کرد، قابل حل نیست.

نماینده مردم تربت‌جام، تایباد، باخرز و صالح آباد در مجلس شورای اسلامی در ادامه خطاب به نمایندگان با تأکید بر اینکه شما نمایندگانی هستید که برای هر رأی و نظری که می‌دهید باید به خداوند پاسخگو باشید، با اشاره به صفحه‌ای از برنامه‌های وزیر پیشنهادی، عنوان کرد: موضوع جمع آوری آب‌های سطحی در فصل زمستان در حوضچه‌های ذخیره آب و احداث تصفیه فاضلاب انسانی و بهداشتی از موضوعاتی نیست که از برنامه‌های وزیر پیشنهادی صنعت باشد.

وی در ادامه خطاب به علی آبادی گفت: شما خودرو را ۸ برابر قیمت در خارج از نظم به ملت می‌فروشید. در حال حاضر مصوب شده که ۱۷۶ درصد سود بازرگانی از خودرو گرفته می‌شود و شما می‌گوئید موافق واردات خودرو هستید اما سابقه شما نشان می‌دهد زمانی که سمتی داشتید مانع واردات لوکوموتیو به کشور شدید پس چه برنامه‌ای برای واردات خودرو با عوارض ۱۷۶ درصد دارید.

نمایندگان موافق وزیر پیشنهادی صمت چه گفتند؟

در جریان این نشست، تعدادی از نمایندگان مجلس به بیان برنامه‌ها و توانمندی‌های وزیر پیشنهادی صمت پرداختند که به شرح زیر است:

*علی آبادی در دولت کار کرده و بخش خصوصی را خوب می‌شناسد

محمدمهدی زاهدی نماینده مردم کرمان در موافقت با برنامه‌های پیشنهادی وزیر صمت بیان داشت: علی آبادی، لیسانس خود را از دانشگاه شریف، فوق لیسانس دانشگاه تهران و دکترای خود را از دانشگاه خواجه نصیر کسب کرده است که ما باید قدردان چنین مدیران خبره و تیزهوش باشیم.

نماینده مردم کرمان در مورد سوابق وی بیان داشت: مدیریت ابر پروژه‌های مانند سد سازی، تونل سازی، پل سازی، صنایع دفاعی، ساخت نیروگاه‌های پیشرفته، ساخت لوکوموتیو و صنایع ریلی پیشرفته و شروع عملیات برای خودروهای برقی همراه با بهره برداری و بهره وری و بهینه سازی بر اساس فناوری‌های نو یکی از ویژگی‌های مدیریتی علی آبادی است.

عضو کمیسیون آموزش بیان داشت: مقامات عالی کشور در دورانی که ایشان مسئولیت مپنا را داشتند به صراحت از عملکرد وی تجلیل کردند و این سخن بسیار راهبردی و راهگشا برای ماست که پی ببریم با چه مدیر توانمندی مواجه هستیم.

*دهمرده: وزیر پیشنهادی صمت اهل رانت و باج دادن نیست / ‏‬علی آبادی شجاعت «نه» گفتن دارد

در ادامه حبیب اله دهمرده در نشست علنی امروز -سه شنبه، ۲۳ خردادماه- مجلس شورای اسلامی در موافقت با برنامه‌های وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت، گفت: در تجربه‌های خود یاد گرفتم که برای واگذاری پروژه‌های مهم ابتدا بررسی کنم که فرد در کجا کار کرده و چه عملکردی داشته است، سپس وی را انتخاب کنم.

نماینده مردم زابل، زهک، هیرمند و نیمروز و هامون در مجلس شورای اسلامی افزود: آقای علی آبادی دارای برنامه علمی، کارشناسی در ابعاد کوتاه مدت، بلندمدت و میان مدت است.

وی اضافه کرد: وزیر پیشنهادی صمت افق دید وسیعی دارد و ریسک پذیری و خطرپذیری را در دستورکار خود قرار داده است همچنین وی دارای شجاعت نه گفتن است همچنین اهل رانت و باج دادن نیست.

پور ابراهیمی: قول وزیر پیشنهادی صمت برای اجرای کاهش سیاست حضور دولت در اقتصاد

محمدرضاپور ابراهیمی در موافقت با برنامه‌ها و اهداف وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت گفت: در کمیسیون اقتصادی مباحث اقتصادی وزارت صمت و برنامه‌های وزیر پیشنهادی بررسی شد و حقیقتاً چارچوب فکری علی آبادی با رویکردهایی که در حوزه مأموریت‌های کمیسیون بر عهده دارد منطبق بود.

وی در خصوص برنامه‌های وزیر پیشنهادی صمت ادامه داد: نخستین موضوع حوزه صادرات کشور است که با توجه به تغییراتی که در ایام اخیر رقم خورده، فرصت استثنایی برای صادرات کشور فراهم کرده است. این فرصت استثنایی به تراز تجاری کشور کمک خواهد کرد.

نماینده مردم کرمان و راور توضیح داد: زیرساخت‌های این جهش اقتصادی در برنامه‌های وزیر پیشنهادی قید شده ولی نیاز به تکمیل دارد. چرا که ۹۰ درصد تجارت کشور با ۱۰ کشور دنیا است و نیاز به تکمیل دارد، باید رایزنان بازرگانی از وزارت صمت در این کشورهای همسایه حضور یابند.

نمایندگان شمال غرب کشور موافقت خود را با وزیر پیشنهادی صمت اعلام کردند

حجت الاسلام محمدرضا میرتاج الدینی درباره بیانیه مجمع نمایندگان شمال غرب گفت: با توجه به بررسی برنامه‌های عباس علی آبادی در جلسه مجمع نمایندگان شمال غرب کشور و عنایت به نظرسنجی در میان نمایندگان چهار استان شمال غرب، این مجمع با اکثریت آرا موافق رأی اعتماد به وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت است.‌

«علی‌آبادی» وزیر صنعت، معدن و تجارت شد

«عباس علی‌آبادی» با ۱۸۷ رأی موافق، ۵۸ رأی مخالف، ۸ رأی ممتنع، ۲ رأی باطله از ۲۵۵ نماینده حاضر در مجلس، رأی اعتماد گرفت و به عنوان وزیر صنعت، معدن و تجارت انتخاب شد.

قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان گفت: امیدواریم این وزارتخانه در راستای رشد تولید گام‌های مهمی بردارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار سیاست

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha