۱۰ خرداد ۱۴۰۲، ۱۸:۵۴
کد خبرنگار: 979
کد خبر: 85125273
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

سرداران سربدار؛ باده‌نوشان جام ولایت رضوی و ستارگان آسمان کویر

سبزوار - ایرنا - منطقه غرب خراسان رضوی در آستانه برپایی کنگره ملی ۲ هزار شهید، حال و هوای دوران دفاع مقدس را به خود گرفته است، سرداران و شهدای شاخصی که با باده‌نوشی از چشمه‌سار عشق حضرت علی بن موسی الرضا (ع) پس از زیارت تربت مولای خود در مشهدالرضا، راهی جبهه‌های دفاع مقدس شده و به عنوان قهرمانانی جاودانه در نورانی‌ترین صفحه تاریخ این خاک، ماندگار شدند.

به گزارش ایرنا، شهرستان‌های سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی در مجموع بیش از ۲ هزار شهید در راه پیروزی و اعتلای انقلاب اسلامی و دفاع از کیان این مرز و بوم تقدیم کرده اند.

این منطقه همچون دیگر نقاط کشور، سهمی بزرگ در دوران پرافتخار دفاع مقدس داشته است و نام شهیدان شاخص آن شامل سرداران، پنج رزمنده سبزواری گروه اخلاص در زمره شهدای هویزه و ۴۳ شهید جهادگرش در کنار دیگر لاله های گلگون این دیار، همچون ستارگان تابناک شب های کویر، در آسمان بلند این منطقه از کشور اسلامی می درخشند.

این خطه سرافراز در کنار شهدای اقشار مختلف ۳۳ سردار شهید، هفت شهید مدافع حرم، ۹ شهید بانو، ۲۶۱ شهید دانش آموز، ۵۷ شهید فرهنگی، ۴۹ شهید ورزشکار، ۲۸۲ شهید کارگر، ۷۶ شهید دانشجو، ۳۳ شهید روحانی، ۱۱ شهید منا و ۲ شهید امر به معروف تقدیم نظام مقدس اسلامی کرده است که آخرین آنان شهید غیرت، مهندس "حمیدرضا الداغی" بود، که در راه حفظ نوامیس این منطقه از چنگ‌اندازی اشرار، در خون پاک خود غوطه‌ور شد.

از میان سرداران پرافتخار دوران دفاع مقدس غرب خراسان رضوی که افتخار دارالمومنین سبزوار هستند نام سرداران رشیدی همچون شهید محمد فرومندی قائم مقام لشکر ۵ نصر، محمدرضا شمس آبادی فرمانده گردان مهندسی جوادالائمه (ع)، غلامرضا پروانه فرمانده گردان رعد، سید ابراهیم شجیعی فرمانده گردان عبدالله و حسین محمدیانی فرماندهی گردان ولی الله و فرمانده تیپ محوری لشکر ۵ نصر به مثابه نگینی از الماس خودنمایی می کند.

سرداران سربدار؛ باده‌نوشان جام ولایت رضوی و ستارگان آسمان کویر

شهید فرومندی، طراح موفق عملیات

شهید عارف، محمد فرومندی یکی از سرداران پرافتخار دفاع مقدس است که در گلزار شهدای سبزوار آرمیده است و خاک پاکش قبله‌گاه دوستان، هم‌رزمان و ارادتمندان این آسمانی‌مرد خاکی‌پوش است که از آن فرمانده شهید جز تواضع و فروتنی، شجاعت و ایثار به یاد ندارند.

وی در ایام شکل گیری تا پیروزی انقلاب اسلامی در زادگاهش اسفراین مجاهدت های فراوان داشت که پس از عزیمت به شهرستان سبزوار به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و در ردیف هسته اولیه بنیانگذاران نهاد مقدس سپاه در این شهرستان بود و در برقراری امنیت این شهر نقش مهمی ایفا کرد.

این شهید والامقام با شروع جنگ تحمیلی راهی جبهه های نبرد شد و به سبب لیاقت و شایستگی های فراوان خود به فرماندهی تیپ ۲۱ امام صادق (ع) لشکر ۵ نصر منصوب شد و از سال ۱۳۶۱ تا سال ۱۳۶۵ به طور مداوم در عملیات مختلف همچون مسلم‌بن عقیل، والفجر ۳ و ۸، کربلای ۱ و ۴ و خیبر به عنوان فرمانده حضور داشت و رشادت های فراوانی از خود به نمایش گذاشت.

شهید فرومندی که در نزد مسئولان نظامی، به عنوان یک طراح موفق عملیات شناخته می شد، از جهت تدبیر و برنامه‌ریزی نظامی کم‌نظیر بود و بر همین اساس در ادامه خدمت به سمت قائم مقام فرماندهی لشکر ۵ نصر برگزیده شد.

این سردار رشید اسلام سرانجام پس از سال‌ها مجاهدت در راه اعتلای نظام جمهوری اسلامی و حضور خستگی‌ناپذیر در میادین نبرد در سال ۱۳۶۵ در منطقه شلمچه در جریان عملیات کربلای ۵ به فیض عظیم شهادت نائل آمد.

سرداران سربدار؛ باده‌نوشان جام ولایت رضوی و ستارگان آسمان کویر

شهید شمس آبادی، مدیری جهادی و مروج فرهنگ سازندگی

شهید محمدرضا شمس‌آبادی از دیگر سرداران شهید سبزوار است که همزمان با اوج‌گیری انقلاب اسلامی در تظاهرات و راهپیمایی های مردمی علیه رژیم ستم‌شاهی حضوری فعال داشت و در به ثمر رسیدن انقلاب از هیچ کوششی دریغ نکرد.

شهید شمس آبادی پس از انقلاب وارد جبهه خدمت در جهاد سازندگی شد و به عنوان مسئول شوراهای جهاد سازندگی و کمیته فرهنگی جهاد سازندگی سبزوار به خدمت رسانی به مردم پرداخت و خدمات فراوانی برای رفع محرومیت در مناطق محروم بخش روداب سبزوار انجام داد.

این سردار شهید در سال ۱۳۶۰ به عنوان عضو شورای مرکزی جهاد تعیین شد و در سال ۱۳۶۱ به خوزستان عزیمت نمود سپس به عنوان فرماندهی گردان مهندسی تیپ جوادالائمه (ع) منصوب شد و بعد از آن بیشتر اوقات را در مناطق جنگی سومار، باختران و خوزستان می‌گذراند.

شهید شمس آبادی در حالی که فرماندهی گردان مهندسی رزمی جوادالائمه(ع) را برعهده داشت در اواخر سال ۶۵ و در جریان عملیات کربلای ۵ بر اثر اصابت ترکش به سرش به فیض شهادت نائل آمد.

کتاب "دلهره های آخرین خاکریز" روایتی از زندگی و فعالیت های این سردار شهید تدوین و رونمایی شده است.

سرداران سربدار؛ باده‌نوشان جام ولایت رضوی و ستارگان آسمان کویر

شهید پروانه، شکارچی تانک ها

شهید غلامرضا پروانه، در آستانه پیروزی انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام (ره) به صفوف انقلابیون پیوست و برای به ثمر رسیدن انقلاب اسلامی تلاش بسیاری کرد و در کنار توزیع عکس و اعلامیه های حضرت امام، در تظاهرات و راهپیمایی ها علیه رژیم طاغوت شرکت می کرد.

این سردار شهید پس از پیروزی انقلاب به کمیته انقلاب اسلامی پیوست و اندک مدتی بعد با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران و به عضویت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و با تشدید فعالیت گروه های ضد انقلاب در کردستان به مدت ۶ ماه راهی آن مناطق شد و در راه مبارزه با دشمنان میهن اسلامی به مجاهدت پرداخت.

سردار شهید پروانه فرماندهی آموزش نیروهای بسیجی منطقه سبزوار را نیز را به عهده داشت و برای بسیجیان آموزش های سخت نظامی و رزمی برگزار می کرد.

این سردار شجاع در دوران دفاع مقدس در عملیات مختلف رشادت های فراوان از خود نشان داد چنانکه در عملیات والفجر ۳ به تنهایی ۲۰ تانک دشمن را منهدم کرد و به شکارچی تانک مشهور شد.

شهید پروانه به علت کاردانی و تدبیر در امور نظامی به فرماندهی گردان رعد تیپ ۲۱ امام رضا (ع) انتخاب شد و در عملیات فراوانی به عنوان خط شکن حضور می یافت و سرانجام در نهم اسفندماه ۱۳۶۲ در عملیات خیبر در جزیره مجنون به شهادت رسید و پیکرش پس از ۳۶ سال در سال ۹۸ شناسایی و به زادگاهش بازگردانده شد.

سرداران سربدار؛ باده‌نوشان جام ولایت رضوی و ستارگان آسمان کویر

شهید شجیعی، سرداری شجاع با عشق شهادت

شهید سیدابراهیم شجیعی با پیروزی انقلاب اسلامی ابتدا در کمیته انقلاب اسلامی اسفراین مشغول خدمت شد. پس از حدود یک سال خدمت در کمیته و با اطلاع از جذب نیرو توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در سبزوار، همراه سردار شهید فرومندی وارد این مجموعه تازه تاسیس شدند.

این سردار رشید پس از مدتی به کردستان اعزام و مدت سه ماه در آنجا خدمت نمود و سپس به جبهه سرپل ذهاب رفته و در زمانی که در سپاه خدمت می کرد به همراه خانواده اش دو بار ترور شد که با عنایات الهی آسیبی به وی نرسید.

شهید شجیعی در اعزام دوباره به جبهه از ناحیه دندان، سر، سینه و دست مجروح شده و به درجه جانبازی نائل شد، ولی عشق به شهادت و قافله سالار شهیدان (ع) او را همچنان به سوی جبهه ها می کشاند و حتی جراحت های عمیق تاثیری در روحیه پولادین او نمی گذاشت.

وی به دلیل توانمندی هایی که داشت به سمت فرماندهی گردان عبدالله از لشکر ۵ نصر منصوب شد و این سردار پرافتخار اسلام پس از سالها مجاهدت و حضور در عملیات های مختلف، سرانجام در سال ۱۳۶۴ در منطقه فاو، در جریان عملیات والفجر ۸، مطابق خوابی که قبلاً دیده بود، بر اثر اصابت ترکش به سرش به درجه رفیع شهادت نائل شد.

سرداران سربدار؛ باده‌نوشان جام ولایت رضوی و ستارگان آسمان کویر

شهید محمدیانی، حضوری خستگی‌ناپذیر در مناطق عملیاتی

جانباز شهید حسین محمدیانی نیز با پیروزی انقلاب اسلامی در تمامی صحنه های سیاسی و اجتماعی انقلاب حضوری فعال داشت. وی در سال ۱۳۵۹ همزمان با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به عضویت بسیج درآمد و راهی منطقه سومار شد و در سال ۱۳۶۰ به عنوان پاسدار رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سبزوار به منطقه تنگه چزابه اعزام شد.

این شهید والامقام در عملیات‌های مختلف شامل والفجر، رمضان، کربلای ۴، میمک، کربلای ۵، بیت المقدس، خیبر، مهران، والفجر ۳ و والفجر ۸ شرکت کرد و رشادت های فراوانی از خود نشان داد.

وی در ادامه حضور خستگی‌ناپذیر خود در مناطق مختلف عملیاتی به فرماندهی گردان ولی الله و سپس فرمانده تیپ محوری لشکر ۵ نصر برگزیده شد.

در عملیات‌های خیبر، کربلا و قلاویزان به شدت شیمیایی شد که پس از پایان جنگ، همواره با مجروحیت شیمیایی دست و پنجه نرم می‌کرد و در این مسیر صبر و شکیبایی می ورزید و سرانجام در سال ۱۳۷۰ بر اثر شدت آثار و عوارض شیمیایی جنگ به فیض شهادت نائل آمده و به همرزمان شهیدش پیوست.

پیکر پاک و مطهر این سردار شهید پس از تشییع باشکوه، در گلزار شهدای شهر سبزوار در جوار یارانش آرام گرفت.

به گزارش ایرنا، همایش ملی تعظیم و بزرگداشت شهدای دیار سربداران یازدهم خردادماه - فردا - با حضور مهمانان کشوری و لشکری، مسوولان استانی و خانواده معظم شهدا و اقشار مختلف مردم برگزار خواهد شد.

در آستانه برگزاری همایش ملی بزرگداشت شهدای دیار سربداران، بیش از ۱۵ کمیته اصلی برای برگزاری این رویداد فعال شده و همچنین فعالیت‌های فرهنگی و پژوهشی مختلفی شامل تولیدات ماندگار فرهنگی، تدوین کتاب، فیلم، سرود، ساخت آثار نمادین، تبلیغات و فضاسازی محیطی، نامگذاری معابر و خیابان ها به منظور بازشناسی نقش شهیدان در ابعاد مختلف انجام شده است.

علاوه بر آن تدوین کتاب مرجع اطلاعات دیار سربداران در دوران دفاع مقدس و نیز سامانه جامع اطلاعات شهدای این خطه از دیگر اقداماتی بوده که در راستای برپایی همایش ملی شهدای دیار سربداران اجرا شده است.

شهرستان‌های سبزوار، جوین، جغتای، خوشاب، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی در مجموع بیش از ۲ هزار شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده اند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha