استاندار مرکزی: سرمایه‌گذاری مشترک ایران و روسیه زنجیره ارزش تولید را تکمیل می‌کند

اراک - ایرنا - استاندار مرکزی گفت: روسیه و ایران تاکنون در بالاترین سطح تعاملات قرار دارند که با سرمایه‌گذاری مشترک میان ۲ کشور می‌توان گام‌های موثری در راستای تکمیل زنجیره ارزش تولید برداشت.

به گزارش ایرنا، « فرزاد مخلص‌الائمه» روز دوشنبه در نشست با هیات تجاری اعزامی از استان تور فدراسیون روسیه در اراک، افزود: امید است در راستای تکمیل زنجیره ارزش، یک سرمایه‌گذاری مشترک در سایر استان‌های روسیه صورت گیرد و زنجیره ارزش میان ۲ کشور به هم ملحق شود.

وی با بیان اینکه در ۲ سطح دولتی و بخش خصوصی نیز می‌توان تعامل و همکاری داشت، عنوان کرد: پیشنهاد می‌شود در راستای افزایش تبادلات اقتصادی، نخست در سطح دولتی تفاهم‌نامه‌ای میان استانداری و وزیر اقتصاد استان تور فدراسیون روسیه منعقد و سرفصل‌ها و محورهای همکاری مشخص شود.

نماینده عالی دولت سیزدهم در استان مرکزی ادامه داد: همچنین میان اتاق بازرگانی این استان و اتاق بازرگانی استان تور نیز تفاهم‌نامه مشترک همزمان منعقد شود، چرا که بخش خصوصی آسان‌تر می‌تواند تعاملات را تقویت و افزایش دهد و مباحث مورد نظر را پیگیری کند.

مخلص‌الائمه تاکید کرد: اقتصاد ایران دولتی است، اما در ایران شرکت دولتی زیاد نیست، بیشتر شرکت‌ها از سوی بخش خصوصی اداره می‌شود که در این راستا حضور اتاق بازرگانی می‌تواند به سرعت و شتاب‌بخشی همکاری ۲جانبه کمک شایانی داشته باشد و این مهم مدنظر ویژه قرار گیرد که محورها و کلیات اصلی در تفاهم‌نامه دولتی و جزئیات در تفاهم‌نامه بخش خصوصی لحاظ شود.

وی عنوان کرد: پیشنهاد می‌شود از واحد تولیدی واگن پارس مپنا نیز بازدیدی صورت گیرد، چرا که این واحد تولیدی بزرگترین کارخانه تولید واگن در کشور است و در تولید واگن مشترک و تکمیل زنجیره ارزش می‌توان همکاری مشترک باشد.

استاندار مرکزی اضافه کرد: این استان در تولید واگن‌های لبه بلند و لوکوموتیو فعال است و می‌توان قطعات و واگن‌ها را تولید و به استان تور صادر کرد.

مخلص‌الائمه‌ با بیان اینکه استان مرکزی آمادگی تولید ریل را نیز دارد، گفت: این استان همچنین قابلیت ایجاد پالایشگاه و نیروگاه را دارد که می‌توان در یک اقدام مشترک در این راستا سفارش گرفته شود و صادرات صورت گیرد.

وی تصریح کرد: واحدهای بزرگ تولیدی استان مرکزی، سابقه و آمادگی ساخت پالایشگاه و نیروگاه را از صفر تا ۱۰۰ دارند که برای بهره‌گیری از این ظرفیت، می‌توان در ۲ استان یک کنسرسیوم مشترک ایجاد و ساخت این واحدهای تولیدی را برعهده گرفت.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منطقه‌ای استانداری مرکزی نیز در این نشست گفت: این استان مهد مفاخر ایران و به عنوان استان صنعتی و کشاورزی در کشور مطرح است.

«حسن میرزاخانی» با بیان اینکه در استان مرکزی، تولیدات صنعتی و کشاورزی بسیار متنوع است، افزود: بیش از هفت‌هزار و ۹۰۰ کالا در این استان تولید می‌شود و تولید برخی محصولات کشاورزی حائز رتبه‌های برتر در کشور است.

وی خاطرنشان کرد: تولیدات کشاورزی و صنعتی استان مرکزی، مشابهت‌هایی با استان تور فدراسیون روسیه دارد و با توجه به اینکه مبادلات تجاری ایران و روسیه در استان مرکزی بالا نیست، امید است حضور این هیات تجاری باعث ارتقا این مبادلات شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک هم در این نشست گفت: استان مرکزی به عنوان هاب و قطب تولید الیاف مصنوعی در کشور مطرح است و ۱۰ درصد از الیاف صادراتی سال گذشته کشور، مربوط به این استان است.

«ناصر بیکی» افزود: در انجمن ریلی اتاق بازرگانی استان مرکزی، ۳۰ شرکت فعالیت دارند که اعضای آن می‌توانند در تکمیل زنجیره ارزش نقش برجسته‌ای ایفا کنند.

وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اراک آمادگی تبادل هیات‌های تجاری از استان تور فدراسیون روسیه را دارد و در این زمینه اتاق ایران و استان مرکزی در راستای تسهیل روابط تجاری و تنظیم و تقویت روابط با بخش خصوصی آمادگی هرگونه تعامل و هم‌افزایی است.

هیات اعزامی استان تور فدراسیون روسیه در سفر یک روزه به استان مرکزی از واحدهای تولیدی ماشین‌سازی و شرکت پتروشیمی شازند بازدید می‌کنند و در کارگروه توسعه صادرات این استان نیز شرکت می کنند.

استان مرکزی به عنوان پایتخت صنعت ایران دارای حدود سه هزار واحد صنعتی بزرگ، متوسط و کوچک است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha