تحلیلگران مسائل سیاسی جهان: رسوایی افشای اسناد آمریکا به امنیت این کشور لطمه می‌زند

تهران- ایرنا- با وجود پرسش‌های بی پاسخ زیاد در مورد ابعاد مختلف ماجرای انتشار اسناد محرمانه دولت ایالات متحده آمریکا، کارشناسان و تحلیلگران مسائل سیاسی جهان در مورد یک موضوع اتفاق نظر دارند و آن اینکه افشای اسناد فوق محرمانه دولتی، به دستگاه اطلاعاتی و سیاست خارجی کاخ سفید به شدت لطمه می‌زند.

به گزارش بامداد جمعه ایرنا از الجزیره، تحلیلگران می‌گویند این رسوایی علاوه بر اینکه منابع اطلاعاتی آمریکا را برملا می‌کند، برای واشنگتن با دردسرهای دیپلماتیک همراه خواهد بود.

مایک مولروی (Mick Mulroy) از مقامات ارشد سابق وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) که مدتی هم در سازمان جاسوسی آمریکا (سیا) مشغول بوده است، می‌گوید: افشای این اسناد، زیانبار است. به اعتقاد من ایالات متحده باید بیش از پیش مراقب اسناد محرمانه خود باشد.

وی افزود: بزرگترین نگرانی، به خطر انداختن احتمالی روش‌های جمع آوری اطلاعات از جمله منابع انسانی است.

مولروی بر اهمیت محافظت از این قبیل اسناد محرمانه، مراقبت از شیوه‌های جمع آوری اطلاعات و محافظت از اطلاعاتی که به سیاست‌گذاری کمک می‌کند، تأکید کرد.

همچنین گلن کارل از مقامات ارشد سابق اطلاعاتی ایالات متحده، این افشای اطلاعات را شکستی بسیار گسترده توصیف کرد که ممکن است برخی‌ها در نتیجه آن بمیرند.

کارل گفت: این افشاگری یک فاجعه آشکار است زیرا ماموران اطلاعاتی مسئولیت نهایی محافظت از منابع خود را دارند چرا که ممکن است با کوچک‌ترین نقیصه‌ای، آسیب ببینند.

دیوید سیلبی دانشیار دانشگاه کرنل و کارشناس سیاست دفاعی و تاریخ نظامی نیز گفت: این واقعیت که این اسناد برای اولین بار در یک جمع خصوصی منتشر شد، نشان داد که هدف افشا کننده آنها انتشار گسترده اطلاعات نبوده است.

وی افزود: به نظر می‌رسد افشاکننده سعی داشته است خودنمایی کند، اما صرف نظر از قصد و منظور او، این موضوع معنادار است.

دولت ایالات متحده در سال‌های اخیر شاهد افشای اطلاعات و رسوایی‌های گسترده متعددی بوده است.

به گزارش ایرنا، به تازگی اسناد و جزئیات محرمانه طرح آمریکا و ناتو برای تجهیز ارتش اوکراین برای حمله به روسیه و نیز اسناد محرمانه دیگر دولت بایدن ، در شبکه های اجتماعی توئیتر و تلگرام منتشر شده که بازتاب های بسیاری داشته و افشا کننده وقایع بسیاری در حوزه های مختلف است.

مقامات آمریکایی در رده های مختلف برای کنترل پیامدهای داخلی و خارجی افشای این ۱۰۰ سند سری و فوق سری در فضای مجازی همچنان در تکاپو هستند. البته چندین فرضیه و احتمال تاکنون در رابطه با موضوع افشای اسناد محرمانه وزارت دفاع آمریکا که بخشی از آن به جنگ اوکراین مربوط می‌شود، مطرح شده است که در این میان عده‌ای از کارشناسان نظامی روس نظریه "جعلی بودن" این اسناد و انتشار "عمدی" آن را محتمل‌تر می‌دانند.

از سوی دیگر و با هدف کاستن از پیامدهای داخلی و بین المللی افتضاح اطلاعاتی آمریکا، کاخ سفید از خبرنگاران خواست تا در مورد محتوای اسناد لو رفته سیا و پنتاگون گزارش تهیه نکنند.

اف بی آی (پلیس فدرال آمریکا) روز پنجشنبه به وقت محلی در بیانیه ای اعلام کرد مظنون افشای اسناد اطلاعاتی بسیار محرمانه در فضای مجازی را دستگیر کرده است و درحال تحقیقات در محل اقامت این فرد است.

در این بیانیه آمده است: اف بی آی یک نفر را دستگیر کرد و به انجام فعالیت های قانونی در اقامتگاه این فرد در نورث داتون واقع در ماساچوست ادامه می دهد. از آنجایی که این تحقیقات در جریان است، در حال حاضر نمی‌توانیم توضیح بیشتری ارائه کنیم.

پیش از این، مقامات آمریکایی اعلام کردند که مظنون مردی به نام جک تکسیرا است. نیویورک تایمز که برای اولین بار نام او را فاش کرد، گزارش داد که او یک عضو ۲۱ ساله از شاخه ۱۰۲ اطلاعاتی گارد ملی هوایی ماساچوست است.

روزنامه گزارش واشنگتن پست در گزارشی از یک جامعه مجازی کوچک در دیسکورد (یک رسانه مخصوص بازیگران بازی های کامپیوتری) گفته بود که به نظر می رسد، اسناد برای اولین بار توسط مدیر این گروه به اشتراک گذاشته شده است.

روزنامه واشنگتن پست افزود فردی که برای اولین بار اسناد را به اشتراک گذاشته بود به نام او جی "OG" شناخته می شد و در یک پایگاه نظامی کار می کرد. سایر اعضای گروه به پست گفتند که این فرد انگیزه سیاسی یا ایدئولوژیکی ندارد و انتظار نداشته اسناد خارج از این گروه به اشتراک گذاشته شود.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha