۲۲ فروردین ۱۴۰۲، ۷:۴۹
کد خبرنگار: 1197
کد خبر: 85078582
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

همدانی‌ها ماهی کم می‌خورند

۲۲ فروردین ۱۴۰۲، ۷:۴۹
کد خبر: 85078582
همدانی‌ها ماهی کم می‌خورند

همدان- ایرنا- مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان همدان اعلام کرد که سرانه مصرف ماهی در این استان چهار کیلوگرم از میانگین کشوری کمتر است.

به گزارش ایرنا، بر اساس آمارها سرانه مصرف ماهی در استان همدان نسبت به کشور پایین تر است این در حالی است که به گفته کارشناسان تغذیه امگا ۳ موجود در گوشت ماهی می تواند چربی مضر خون را کاهش دهد و موجب رشد بهتر و افزایش هوش شود.

کارشناسان تغذیه معتقدند که گوشت ماهی دارای پروتئین مرغوب با قابلیت هضم آسان است و در پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی نقش مهمی دارد و میزان کلسترول گوشت ماهی بسیار پایین است.

به گفته این کارشناسان مواد معدنی گوشت ماهی نظیر فسفر، کلسیم، آهن، سلنیم، منیزیم، ید و سایر عناصر موجود در ماهی مفید است که همه این مواد نقش مهمی در سلامتی انسان دارند.

با این حال قیمت بالا، کیفیت پایین و نا آشنایی بیشتر مردم با روش های مختلف طبخ ماهی از دلایل مهم پایین بودن سرانه مصرف ماهی در استان همدان است.

یکی از شهروندان همدانی که در حال خرید مرغ از بازار بود در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: به طور قطع ماهی خواص زیادی دارد و خیلی از نیازهای بدن به ویتامین را برطرف می کند، اما چون قیمت آن بالا است همه از عهده خرید چنین گوشتی برنمی آیند.

علیرضا جباری افزود: اگر دولت برنامه ای داشته باشد که نرخ ماهی کاهش یابد مردم برای خرید این گوشت سفید پرخاصیت اقبال بیشتری نشان می دهند.

این شهروندان همدانی راه اندازی غرفه های فروش ماهی از تولید به مصرف در سطح شهر را در کاهش قیمت ماهی موثر دانست و ادامه داد: عرضه مستقیم و نظارت بر آن یکی دیگر از اقدامات مسئولان است که می تواند، نیاز پروتئینی به گوشت سفید را برطرف کند.

یکی از بانوان خانه دار همدانی نیز گفت: هرچند قیمت گوشت ماهی بالاست، اما در حال حاضر نسبت به قیمت گوشت قرمز و مرغ که افزایش قیمت داشته با صرفه تر است و خاصیت بیشتری هم دارد.

این شهروند همدانی تاکید کرد: از آنجائیکه خرید ماهی در توان همه مردم نیست، لازم است برای تامین گوشت سفید افراد کم برخوردار چاره ای اندیشیده و سهمیه هایی برای اختصاص و توزیع در مناطق حاشیه ای شهر درنظر گرفته شود.

وی آموزش پخت انواع غذا با ماهی را در افزایش سرانه مصرف ماهی موثر دانست و ادامه داد: چنانچه خانواده ها با آموزش بتوانند با مقدار کمتری ماهی یک غذای خورشتی مانند «قَلیه ماهی» و یا استامبولی طبخ کنند استفاده از آبزیان برای آنها اقتصادی‌تر خواهد شد و در نتیجه تمایل آنها به غذاهای آبزی بیشتر می شود.

سرانه مصرف ماهی در همدان ۸.۶ کیلوگرم است

مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان همدان در این باره گفت: سرانه مصرف ماهی در جهان ۲۴ کیلوگرم در ایران ۱۲.۵ کیلوگرم و در همدان ۸.۶ کیلوگرم است.

احمد بختیاری روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ضرورت پرکردن فاصله مصرف سرانه ماهی در همدان افزود: امور شیلات و آبزیان استان همدان برنامه های مختلفی را برای افزایش مصرف ماهی در استان همدان در دست اقدام دارد.

مدیر شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان همدان ادامه داد: یکی از راهکارهای افزایش مصرف ماهی در بین شهروندان همدانی کاهش قیمت ماهی است که این امر از طریق افزایش بهره وری در مزارع پرورش ماهی محقق می شود.

یکی از راهکارهای افزایش مصرف ماهی در بین شهروندان همدانی کاهش قیمت ماهی است که این امر از طریق افزایش بهره وری در مزارع پرورش ماهی محقق می شود.وی اظهار داشت: با افزایش بهره وری در تولید ماهی می توان هزینه های تولید را کاهش داد و در نتیجه قیمت تمام شده هر کیلوگرم ماهی کاسته می شود و برای مصرف کننده نیز صرفه اقتصادی بهتری دارد.

بختیاری از دیگر برنامه های در دست اقدام را تلاش برای عرضه مستقیم ماهی از تولید به مصرف دانست که از طریق ایجاد بازارچه های فروش ماهی یا برقراری غرفه های فروش ماهی در سطح شهر انجام می شود.

وی یکی دیگر از راهکارهای افزایش مصرف ماهی در بین شهروندان همدانی را انعقاد قرارداد با اداره های آموزش وپروش و کمیته امداد و دیگر دستگاههای اجرایی برای عرضه ماهی به قیمت مناسب به شهروندان همدانی عنوان کرد.

شرکت ۲ هزار و ۵۰۰ نفر روز در کلاس های نحوه پخت و طبخ ماهی

مدیر امور شیلات و امور آبزیان جهاد کشاورزی استان همدان از دیگر اقدامات این اداره برای افزایش فرهنگ مصرف ماهی را برگزاری کلاس های آموزش طبخ ماهی دانست و یادآور شد: در سال گذشته ۲ هزار و ۵۰۰ نفر روز کلاس های نحوه پخت و طبخ ماهی را با هزینه ۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال برگزار کردیم.

همدانی‌ها ماهی کم می‌خورند

وی برگزاری دوره های آموزشی مربی طبخ آبزیان را از دیگر اقدامات این اداره دانست و افزود: ضبط برنامه های تلویزیونی و پخش آن از صداوسیمای همدان از دیگر تلاشهایی است که برای گسترش فرهنگ مصرف ماهی در بین شهروندان همدانی انجام شده است.

بختیاری همچنین انجام فعالیت های فرهنگی - تبلیغی در مدارس و در بین دانش آموزان را از دیگر تلاش های انجام شده برای نهادینه کردن فرهنگ مصرف آبزیان در سطح جامعه دانست.

تولید ۶ هزار و ۵۰۰ تُن انواع ماهی در استان همدان

همدانی‌ها ماهی کم می‌خورند

مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ۶ هزار و ۵۰۰ تُن انواع ماهی در مزارع سردآبی و گرم‌آبی این استان در سال گذشته تولید شد.

بختیاری از فعالیت ۵۲۵ مزرعه در زمینه پرورش انواع ماهیان گرم‌آبی و سردآبی در استان خبر داد و اظهار داشت: پنج هزار و ۳۰۰ تن ماهی سردآبی قزل آلا در ۲۷۳ واحد و هزار و ۲۰۰ تن ماهی گرم آبی در ۲۵۲ واحد پرورش کپور ماهیان در سال گذشته تولید شده است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha