۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۲۸
کد خبر: 85036535
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ناکامی بایدن در تبدیل "روبل" به "رابل"

۳ اسفند ۱۴۰۱، ۱۴:۲۸
کد خبر: 85036535
ناکامی بایدن در تبدیل "روبل" به "رابل"

تهران- ایرنا- همزمان با نزدیک شدن به نخستین سالگرد جنگ اوکراین، آسوشیتدپرس در گزارشی مطرح کرد بر خلاف انتظار غرب،‌ اعمال تحریم‌ها علیه روسیه در «ضربه فنی» اقتصادی این کشور موفق نبوده است.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری آسوشیتدپرس، یک ماه پس از آغاز جنگ در اوکراین، جو بایدن رییس‌جمهوری آمریکا در اظهاراتی جنجالی در ورشو پایتخت لهستان از «هزینه‌های تنبیه اقتصادی» که بر اثر تحریم‌های غرب بر مسکو اعمال می‌شود سخن گفت و مدعی شد که به زودی «روبل - ruble» (پول ملی روسیه) به «رابل - rubble» (آوار) تبدیل خواهد شد.

طبق اعلام مقام‌های آمریکایی، روسیه اکنون «شدیدترین کشور تحریم‌شده» در جهان بوده و تحت فشار سنگین‌ترین تحریم‌ها از جمله تحریم‌های نفتی و اقتصادی، قرار دارد.

به گزارش این خبرگزاری آمریکایی، اگرچه «روبل» در ابتدا یک شیب کاهشی موقت را سپری کرد و در ماه‌های اخیر نیز دوباره روند کاهشی پیدا کرده اما در آستانه نخستین سالگرد جنگ اوکراین، روشن است که تحریم‌های غرب علیه مسکو برخلاف انتظارها آن ضربه آنی را به اقتصاد روسیه وارد نکرد است.

نرخ حال حاضر روبل با ارزش‌ آن در هفته‌های پیش از آغاز جنگ برابری می‌کند و با وجود اینکه اقتصاد روسیه در سال ۲۰۲۲، ۲.۲ درصد کوچکتر شد اما این مقدار با پیش‌بینی ۱۵ درصدی آمریکایی‌ها، فاصله قابل توجهی دارد.

در گزارش سرویس تحقیقات کنگره آمریکا در ماه دسامبر (آذر/دی) آمده است: تحریم‌ها اگرچه چالش‌هایی برای روسیه ایجاد کرده، اما تا به امروز آن «ضربه فنی» (knockout) اقتصادی را که بسیاری پیش‌بینی می‌کردند، به همراه نداشته است.

در چارچوب اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌ها علیه روسیه، بیش از ۳۰ کشور جهان از جمله آمریکا، اعضای اتحادیه اروپا، انگلیس، کانادا، استرالیا، ژاپن با یکدیگر مشارکت می‌کنند. آن‌ها برای نفت و گازوئیل روسیه سقف قیمت تعین کرده، دارایی‌های بانک مرکزی روسیه را مسدود و دسترسی به شبکه بین المللی بین‌بانکی سوئیفت (SWIFT) را محدود کرده‌اند.

همچنین، غرب به طور مستقیم حدود ۲ هزار شرکت، مقام دولتی و الیگارش‌های روسیه و خانواده‌های آنها را نیز تحریم کرده است.

در این میان، آمریکا و متحدانش در یک سال گذشته میلیاردها دلار را در قالب کمک‌های مالی و نظامی به حمایت از اوکراین اختصاص داده‌اند.

این گزارش می‌افزاید: درحالی که دولت‌های غربی در مورد ضرورت اقدامات تنبیهی علیه روسیه یکصدا هستند، اختلاف‌هایی درمورد شدت این اقدامات و میزان پیشروی در این مسیر میان متحدان علیه مسکو وجود دارد.

به عنوان نمونه، در بحث ممنوعیت واردات نفت از روسیه،‌ ماه‌ها زمان برد تا ائتلاف علیه روسیه در مورد چارچوب‌ آن به توافق برسد زیرا کشورهای اروپایی و آسیایی در مقایسه با آمریکا وابستگی بیشتری به نفت و گاز روسیه دارند.

دنیل فراید دستیار سابق وزیر امور خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا در رابطه با نتیجه نامطلوب تحریم‌ها علیه روسیه اظهار داشت: ضربه به اقتصاد روسیه به عنوان یازدهمین اقتصاد بزرگ جهان در سال ۲۰۲۱ و کشوری صنعتی با این وسعت، یک‌ شبه رخ نخواهد داد.

در مقابل، روسیه به دنبال تعمیق روابط با کشورهایی است که از پیوستن به تحریم‌ها علیه آن خودداری کرده‌اند.

بر اساس گزارش سرویس تحقیقات کنگره آمریکا، صادرات مسکو به برزیل، چین، هند و ترکیه از زمان آغاز جنگ اوکراین در مقایسه با سال گذشته، دستکم ۵۰ درصد رشد داشته است.

والی آدیمو معاون وزیر خزانه داری آمریکا ادعا می‌کند که مسکو در یک سال گذشته، پیشرفت ۳۰ ساله خود را در حوزه سیاست اقتصادی از دست داده و روسیه اکنون کشوری متفاوت است.

با وجود این، صادرات روسیه به آمریکا از جمله آلومینیوم، چوب و کالاهای دیگر براساس نیاز این کشور همچنان ادامه دارد. صادارت روسیه به آمریکا در ۲۰۲۲،‌ ۱۴ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار بوده که در مقایسه با ۳۰ میلیارد دلار سال ۲۰۲۱، به نصف رسیده است.

بنابر این گزارش، انتظار می‌رود وزارت خزانه‌داری آمریکا روز جمعه، همزمان با نخستین سالگرد حمله روسیه به اوکراین تحریم‌های جدید و شدیدتری را علیه مسکو اعلام کند.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha