۲ بهمن ۱۴۰۱، ۶:۰۲
کد خبر: 85005671
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

کرواسی و بحران پیوستن به منطقه پولی یورو / قیمت‌ کالاها به شدت افزایش یافت

تهران- ایرنا- به دنبال پیوستن کرواسی به منطقه پولی یورو، کسبه و مغازه داران این کشور قیمت انواع کالاها را به شدت افزایش داده و اجناس خود را گرانتر می‌فروشند.

به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا از یورونیوز، از آغاز سال جدید (۲۰۲۳)، کسبه و مغازه داران کرواسی با محاسبه نادرست نرخ برابری یورو با واحد پول ملی این کشور (کونا)، انواع کالاها را تا ۵۰ درصد گرانتر می‌فروشند.

در حالی که مغازه داران و کسبه کرواسی تورم را علت افزایش بی رویه قیمت اجناس اعلام کرده‌اند و این افزایش را با پیوستن این کشور به منطقه پولی یورو مرتبط نمی‌دانند اما دولت معتقد است پیوستن به این منطقه پولی دلیل افزایش بی رویه قیمت‌ها از آغاز سال جاری است و به همین دلیل تدابیری را برای مقابله با گران فروشی کالاها از جمله جریمه متخلفان اندیشیده است.

تقریباً قیمت همه کالاها در کرواسی در سال ۲۰۲۲ میلادی به علت افزایش قیمت حامل‌های انرژی و بالا رفتن هزینه زنجیره توزیع تا حدودی افزایش یافت.

جدیدترین آمار رسمی در کرواسی حکایت از آن دارد که نرخ تورم در دسامبر سال گذشته ۱۳.۱ دهم درصد بوده است این درحالی است که از ابتدای سال جدید قیمت اجناس حداقل ۵۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش ایرنا، کرواسی بامداد یکشنبه اول ژانویه و با آغاز سال ۲۰۲۳ میلادی بطور رسمی به عضویت منطقه یورو و شنگن درآمده است.

کرواسی پس از خداحافظی با واحد پولی خود «کونا» اکنون بیستمین عضو منطقه یورو به شمار می‌آید.

این کشور بالکان همچنین به بیست و هفتمین عضو منطقه شنگتن تبدیل شد و شهروندان آن می‌توانند آزادانه به ۲۶ کشور دیگر اتحادیه اروپا سفر کنند.

کارشناسان می‌گویند، در شرایطی که به دلیل جنگ اوکراین تورم افزایش یافته و قیمت‌های سوخت و مواد غذایی بالا رفته است پیوستن به یورو می‌تواند از اقتصاد کرواسی محافظت کند.

اما گروه‌ها و احزاب دست راستی در کرواسی به این تغییر امیدوار نیستند و می‌گویند که پیوستن به منطقه یورو فقط به نفع کشورهای بزرگی همچون فرانسه و آلمان تمام می‌شود.

آژانس‌های مسافربری نیز از الحاق کرواسی به منطقه شنگن خوشحال هستند و می‌گویند: این خبری عالی برای صنعت گردشگری است.

استفاده از یورو از مدتها پیش در کرواسی فراگیر شده بود. مردم این کشور اعتماد چندانی به کونا نداشتند و دارایی‌های خود از جمله خودروها و آپارتمان‌ها را بر اساس یورو ارزشگذاری می‌کردند.

حدود ۸۰ درصد از سپرده‌های بانکی به یورو بوده و صربستان که مهمترین شریک تجاری کرواسی است، در منطقه یورو قرار دارد.

مقام‌های کرواسی از تصمیم خود برای پیوستن به مناطق شنگن و یورو دفاع کرده‌اند. آندری پلنکوویچ نخست وزیر کرواسی گفت که پیوستن به این مناطق «دو هدف راهبردی برای ادغام عمیق‌تر در اتحادیه اروپاست.»

کرواسی از جمهوری‌های یوگسلاوی سابق بود که هم اکنون ۳.۹ میلیون نفر جمعیت دارد و در سال ۲۰۱۳ به اتحادیه اروپا پیوست.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha