میرتاج الدینی: احیای دریاچه ارومیه اعتبارات جدید نیاز دارد

تبریز - ایرنا - عضو هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه و نماینده مردم تبریز گفت: برای احیای دریاچه ارومیه مشارکت مردم و تامین اعتبار نیاز است و باید به زودی اعتبارات جدیدی برای احیای دریاچه در نظر گرفته شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا، حجت الاسلام سید محمدرضا میرتاج الدینی در نشست اعضای هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه با مسئولان آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه ۲۷ راهکار برای حل بحران دریاچه ارومیه طراحی شده است، گفت: همه این برنامه ها نیازمند اعتبار است.

روح‌الله متفکرآزاد رئیس هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه هم گفت: طبق اعلام ستاد احیای دریاچه ۱۰۰ درصد اعتبارات احیا محقق شده است.

وی اظهار کرد: سد کانی سیب به لحاظ فناوری در دنیا مثال زدنی است و در این رابطه از دست اندرکاران حاضر در قرارگاه خاتم الانبیا و همچنین زحمات استانی و ملی قدردانی می کنیم.

وی گفت: مرحله نخست تونل انتقال آب کانی سیب به دریاچه با ظرفیت ۳۰۰ میلیون مترمکعب تا دهه فجر امسال افتتاح می‌شود و این یک قدم رو به جلو برای احیا است ولی باید قدم‌های بعدی تا احیای کامل محکم برداشته شود.

متفکر آزاد افزود: احداث ۳۶ کیلومتر تونل در عمق ۱۵۰ متری زمین، یک شاهکار مهندسی و علمی است که قابل تحسین است و با آنکه دولت مشکلات مالی و اقتصادی دارد ولی در موضوع احیای دریاچه ارومیه به دلیل اهمیتش، صددرصد اعتبارات را تخصیص داده و این جای قدردانی دارد.

وی اظهار کرد: موضوع احیای دریاچه ارومیه نه تنها برای نمایندگان منطقه، بلکه برای تمامی نمایندگان موضوعیت دارد و به عنوان نمادی از یک اراده ملی در حوزه زیست محیطی و همچنین نمادی از پیشرفت‌های حکمرانی جامعه ما تلقی می‌شود.

متفکرآزاد خاطرنشان کرد: نمایندگان مجلس شورای اسلامی، هیئت تحقیق و تفحص از ستاد احیای دریاچه ارومیه را به عنوان یکی از ابزارهای نظارتی مجلس در مورد دریاچه فعال کردند که اساس این موضوع برای مچ گیری نیست بلکه شرایط را فراهم می کند تا از ابزار نظارتی پیشرفته مجلس برای فهم درست نحوه مواجهه با یک پدیده زیستی استفاده و به فرآیند احیا و بهبود شرایط دریاچه کمک کنیم.

وی با ابراز گلایه‌ از حوزه کشاورزی و وظایف محوله به جهاد کشاورزی یادآور شد: به نظر می‌رسد هرقدر که در حوزه سازه‌ای در راستای احیای دریاچه ارومیه کار می‌شود، از طرف حوزه کشاورزی در حال خراب کردن هستیم، البته این بحث مربوط به الان نیست بلکه در طول این مدت توجه جدی به حوزه بهینه سازی و افزایش بهره وری در حوزه کشاورزی اعمال نشده است.

جبارعلی ذاکری معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری آذربایجان شرقی نیز با بیان اینکه دولت سیزدهم برای احیا و جلوگیری از خشک شدن دریاچه ارومیه اقدامات مناسبی را برنامه ریزی و آغاز کرده است، افزود: طرح انتقال پساب تصفیه خانه فاضلاب تبریز از اقدامات موثر در این باره است.


علی علیزاده عضو هیئت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از ستاد احیای دریاچه ارومیه و نماینده مردم دامغان با تاکید بر اینکه برخی مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال‌های نخست در نجات دریاچه بسیار موثر بوده است، گفت: باید در برخی مصوبات قدیمی برای تداوم حیات دریاچه بازنگری شود.

پرویز اوسطی عضو هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از ستاد احیای دریاچه ارومیه و نماینده مردم قروه با اعلام اینکه در این بازدید مشخص شد که آذربایجان شرقی به بیشتر تعهدات خود در زمینه احیای دریاچه ارومیه عمل کرده است، افزود: باید در ساختار ستاد احیا به آذربایجان شرقی میدان عملی بیشتری داده شود.

جعفر راستی نایب رئیس هیئت تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی از ستاد احیای دریاچه ارومیه و نماینده مردم شبستر هم گفت: تا بهمن ماه، فاز اول تونل انتقال کانی سیب به دریاچه با انتقال سالانه ۳۰۰ میلیون مترمکعب آب افتتاح می‌شود.

حوضه آبریز دریاچه ارومیه با مساحت ۵۱ هزار و ۸۷۶ کیلومترمربع یکی از ۶ حوضه آبریز اصلی کشور است که روند خشکیدن و کاهش تراز آبی آن از اواخر دهه ۷۰ آغاز شد و سالانه ارتفاع آن حدود ۴۰ سانتی متر کاهش یافته است.

دریاچه ارومیه امسال با کاهش ۳۹ درصدی تا به امروز، وضعیت نامناسبی را تجربه می‌کند که بهره‌برداری از طرح‌های انتقال آب به دریاچه از قبیل انتقال پساب تصفیه شده تبریز، ارومیه و انتقال آب از تونل ۳۶ کیلومتری کانی سیب، می‌تواند بارقه‌های امید برای احیای دریاچه را زنده نگه دارد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha