دیپلمات چینی: جنگ اوکراین، اثر منفی بر روابط پکن-اروپا داشته است

تهران- ایرنا - سفر جدید چین در اتحادیه اروپا در مصاحبه اختصاصی با روزنامه "سوث چاینا مورنینگ پست " گفت حمله روسیه به اوکراین چین را در موقعیتی بسیار دشوار قرار داده است چرا که پکن خواستار انتخاب میان دوستانش نیست.

به گزارش روز شنبه ایرنا از از روزنامه "سوث چاینا مورنینگ پست "، «فو کونگ» سفیر جدید چین در بروکسل در نخستین مصاحبه خود از زمان انتصاب به عنوان نماینده جدید چین در اتحادیه اروپا در ماه جاری میلادی خاطرنشان کرد بحران اوکراین به مشکلی در روابط دوجانبه چین و اروپا تبدیل شده است.

این دیپلمات چینی درحالی به این سمت منصوب شده که پیش از این به مدت یکسال و با توجه به روابط دوجانبه پکن-اروپا تحت تاثیر جنگ اوکراین خالی مانده و پکن به مسکو نزدیک شده بود. رهبران اروپا بر محکوم کردن روسیه از سوی چین و تاثیرش برای پایان دادن به این جنگ اصرار می کردند.

فو کونگ با اشاره به این مناقشه به عنوان عملیات ویژه که روسیه آن را نامگذاری کرده بود گفت یکی از اولویت هایش در مقام جدید غیرسیاسی کردن روابط چین و اروپاست. وی همچنین یادآوری کرد چین ۲۵ فوریه سال جاری میلادی یعنی یک روز پس از حمله روسیه به اوکراین خواستار یافتن راه حل صلح آمیز برای این مناقشه شده بود.

وی در ادامه افزود: «روز دوم عملیات ویژه روسیه «شی جینپینگ» در گفتگوی تلفنی مهم با همتای روسی خود «ولادیمیر پوتین» به روشنی در تلاش برای یافتن راه حلی صلح آمیز بود. اما مردم تمایل به فراموش کردن این موضوع دارند.»

سفیر جدید چین در اتحادیه اروپا بار دیگر تاکید کرد چین هیچگونه منفعتی از این جنگ نداشته است همچنان که علاقه ای به ادامه و طولانی شدن آن نیز نداشته است. وی همچنین اضافه کرد: «ما خود را در موقعیت دوپهلو در این بحران می بینیم. هر دو طرف یعنی روسیه و اوکراین دوستان ما هستند و ما نمی خواهیم میان این دو کشور یکی را انتخاب کنیم. این نخستین موضع گیری ما از ابتدا بوده است. این وضعیت ما را در موقعیت دشوار سیاسی قرار داده است و بر روابط ما با اروپا تاثیر بسیاری گذاشته است. »

وی تاکید کرد اروپا روابط چین و روسیه را از ۲۴ فوریه و آغاز جنگ اوکراین زیر ذربین گذاشته است. به خاطر داریم پوتین پیش چند هفته پیش از آغاز المپیک زمستانی پکن با رئیس جمهوری چین دیدار کرد و بیانیه ای در رابطه با همکاری نامحدود چین و روسیه امضا کرده بود. از آن زمان این بیانیه و ادبیاتش مورد بررسی قرار گرفته است.

فو کونگ اروپا را ترغیب کرد تا برای واژگانی که در این بیانیه استفاه شده اهمیت زیادی قائل نباشند چرا که پس از انتشار این بیانیه سوتفاهم هایی در اذهان عمومی درباره روابط نامحدود چین با روسیه شکا گرفت. باوجود این چین ۱۰ ماه پس از شروع جنگ بارها و بارها و به شکل رسمی اعلام کرده به دنبال یافتن راه حل صلح آمیز است و هرگز هیچگونه کمک نظامی و یا تسلیحاتی به روسیه نکرده است. اما اروپایی ها همچنان معتقدند چین در طرف نادرست از ابتدا ایستاد.

از سوی دیگر این مقام چینی بار دیگر تصدیق کرد آمریکا از این بحران استفاده و منافعش را از طریق فروش تسلیحات جنگی و سوخت و انرژی به اروپا تامین می کند. او در پایان سخنانش گفت: آنچه مهم است دستیابی به آتش بس و توقف این جنگ است تا جان انسان ها در خطر نباشد و چین، با وجود این که می داند برخی کشورها خواستار پایان این خصومت نیستند، اما تمام تلاش خود را برای حمایت از این هدف انجام خواهد داد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha