به گزارش ایرنا، اکبر امجدی روز سه شنبه در دومین نشست خبری مدیران شهرداری تبریز با بیان اینکه هم اکنون سرانه کل فضای سبز این شهر ۱۶ مترمربع و سرانه کیفی فضای سبز شامل پارک ها نیز حدود پنج مترمربع است، افزود: برای رسیدن به سطح استاندارد فضای سبز در این شهر باید یک هزار و ۴۰۰ مترمربع فضای سبز ایجاد شود.
وی با بیان اینکه اولویت اصلی این سازمان، ارتقای کیفیت فضای سبز در کنار توسعه و حفظ فضای سبز موجود است، اظهار داشت: شاکله فضای سبز، درخت بوده و چمن و گل از ملزومات آن است.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز با تاکید بر آبیاری اولین اصل ماندگاری درخت بوده و باید با کیفیت مطلوب انجام شود، گفت: با بررسی فضای سطح شهر در حدود ۲۰ درصد از درختان تبریز بستر مناسبی برای آبخوری ندارد چراکه با کف پوش، فضای آبیاری درختان محدود شده و باید این فضاها بازگشایی شود.
امجدی، با بیان اینکه ایجاد بستر مناسب برای آبخوری درختان سطح شهر بر اساس نیاز آبی آن ها ضروری است، ادامه داد: بستر آبیاری درختان سطح شهر سال آینده اصلاح می شود.
وی یادآوری کرد: هم اکنون حدود ۳۰ تا ۳۵ درصد مسیرهای دارای درخت در تبریز توسط تانکر آبیاری میشود و بقیه مسیرها مجهز به شبکه آبیاری بوده و به علت هزینه بر بودن و پایین بودن کیفیت آبیاری با تانکر، برنامه ریزی لازم برای کاستن از تانکرها انجام شده و تلاش می شود این مسیرها نیز به شبکه وصل شود.
هرس درختان برای جوان سازی آن ها ضروری است
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز با بیان اینکه هرس سالانه درختان فقط برای زیبایی آن ها انجام نمی شود، گفت: برای استحکام، تنفس و رسیدن نور به تاج درخت ضروری بوده و این کار در سه مرحله در طول سال در این شهر انجام می شود.
امجدی، با تاکید بر ثبات هرس کاری و بلند مدت بودن هرس برای تربیت درختان، افزود: در صورت هرس صحیح درختان نیازی به تکاندن شاخه های درختان به هنگام بارش برف برای جلوگیری از شکستن آن ها وجود ندارد.
وی با بیان اینکه در اجرای هرس درختان سطح شهر از ظرفیت مرکز تحقیقات کشاورزی استان نیز استفاده می شود، اظهار داشت: از اول فروردین هرس درختان و ارقام ردیفی در سه مرحله انجام شده و سال آینده فراتر از امسال این کار ادامه خواهد یافت.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز با تاکید بر جوان سازی درختان با انجام هرس، گفت: رسانه ها باید در این زمینه این سازمان را کمک کنند و افکار عمومی را در خصوص ضرورت هرس درختان آگاه کنند.
امجدی، با اشاره به ضرورت تهیه اطلس خاک تبریز به منظور شناسایی بافت و عناصر موجود آن، ادامه داد: تعذیه درختان باید صحیح و درست باشد و بر اساس اطلس خاک، تغذیه درختان بر اساس نوع درخت و خاک آن انجام می شود.
وی یادآوری کرد: نگهداری فضای سبز تبریز توسط بخش خصوصی انجام می شود و برای ارتقای کیفیت فضای سبز بر نحوه فعالیت آن ها نظارت می شود و در این راستا صورت وضعیت پیمانکاران حوزه فضای سبز از سال آینده به صورت سیستمی ارایه و اقدامات پیمانکاران و ناظران برای ارزیابی و شفافیت بیشتر به صورت سیستم متمرکز ثبت میشود.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز با بیان اینکه طرح هوشمندسازی نظارت بر پیمانکاران از سال ۹۴ مسکوت مانده بود، گفت: هوشمندسازی بازوی اجرایی خوبی برای افزایش نظارت بر فعالیت پیمانکاران است.
امجدی، افزود: در بخش چمن کاری با کمبود منابع آب مواجه هستیم و در این راستا و برای افزایش کیفیت چمن و جلوگیری از آفتاب سوختگی، آبیاری چمن ها در سطح شهر به صورت شبانه انجام خواهد شد.
۱۵۲ هکتار باغ در تبریز وجود دارد
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز با بیان اینکه در این شهر ۱۵۲ هکتار باغ وجود دارد که در اختیار اشخاص است، گفت: به منظور حفظ باغات قدیمی که هویت و تاریخ این شهر به حساب می آیند و در این راستا گشت حفظ باغات راه اندازی شده و تملک این باغات در دستور کار است.
امجدی، ادامه داد: ۱۵۰ هزار فضای داخل شهر که امکان کاشت درخت در آن ها وجود دارد شناسایی شده و ۴۰ درصد این فضاها در مسیرهای جدید واقع بوده که موجب افزایش سرانه فضای سبز تبریز می شود و در فصل پاییز حدود ۲۰ تا ۳۰ هزار اصله نهال کاشته شده است.
وی با تاکید بر ضرورت مشارکت مردمی در حفظ و نگهداری درختان و فضای سبز شهر، اظهار داشت: عدم همراهی مردم در مدیریت شهری و اجرای طرح های توسعه فضای سبز موجب شکست این طرح ها می شود و مردم در صورت مشاهده تخریب فضای سبز آن را به شهرداری اعلام کنند.
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز گفت: از اسفند سال گذشته کاشت نهال در مدارس برای فرهنگ سازی بین دانش آموزان آغاز شده و شهرداری آماده همکاری با ادارات برای توسعه فضای سبز آن هاست.
امجدی، افزود: هم اکنون ۲۸۰ پارک در این شهر وجود دارد و ۲۲۰ نفر به عنوان همراهان سبز و ناظران افتخاری برای نظارت بر پارک ها شناسایی شده اند و این افراد در زمینه حفظ پارک ها با ناظران فضای سبز و این سازمان همکاری می کنند.
وی ارتقای کیفیت فضای سبز، تولید گل و گیاه، تداوم هرس و تغذیه درختان، ایجاد کمربند سبز برای توسعه تفرجگاه های برون شهری در حاشیه شهر و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز، توسعه آب خام و احداث پارک های محله ای را از افق های تعیین شده برای سال آینده اعلام کرد.
هفت میلیون مترمکعب آب خام تبریز برای آبیاری و نگهداری چمن کاری مصرف می شود
مدیرعامل سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهرداری تبریز گفت: تبریز تنها شهری است که سطح چمن کاری آن نسبت به سایر کلانشهرهای مشابه زیاد است و سالانه از ۱۱ میلیون مترمکعب حجم استحصال و مصرف آب خام این شهر، هفت میلیون متر مکعب برای آبیاری و نگهداری چمن کاری مصرف می شود.
امجدی، ادامه داد: از ۲ هزار و ۸۵۰ هکتار فضای سبز تبریز، ۳۰۰ هتکار مربوط به چمن کاری بوده و ۷۰ درصد از آب خام شهر برای چمن کاری و ۳۰ درصد بقیه برای سایر فضاهای سبز مصرف می شود.
وی با تاکید بر اینکه به مرور زمان باید از سطح چمن کاری شهر کاسته شود، یادآوری کرد: برای مدیریت منابع آب باید این کار انجام شود و در مقابل حذف چمن ها، گونه های جایگزین و ارقام ردیفی در این فضاها کاشته می شود.
امجدی، بدنه سازی ترانشه های اتوبان کسایی و باکس گذاری برای کاشت نهال و درختچه در آن ها و بهسازی پارک عباس میرزا و ایجاد روشنایی در سطح ۴۰۰ هکتار از آن برای استفاده عموم شهروندان را از برنامه های سال آینده این سازمان اعلام کرد.
هم اکنون سرانه کمی فضای سبز تبریز شامل تمامی فضاهای سبز در اختیار شهرداری حدود ۱۶ مترمربع است در حالی که بر اساس استاندارد باید ۲۵ مترمربع باشد.
نظر شما