ارائه نسخه جامع‌نگر برای رفع مشکلات واحدهای راکد

تهران- ایرنا- قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: تیم‌های عارضه‌یابی، مسائل و مشکلات واحدهای راکد و غیرفعال را به صورت کامل در نظر می‌گیرد و نسخه جامعی برای رفع مشکلات‌شان می‌پیچند.

«آرمان خالقی» در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره احیاء و بازفعال‌سازی واحدهای تولیدی و صنعتی، افزود: مطابق آمارهای سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران، از سال گذشته تا پایان تیرماه امسال نزدیک به ۲ هزار واحد با اجرای برنامه‌های حمایتی، سیاست‌های جبرانی و غیره احیاء شده و به چرخه تولید بازگشتند.

وی بیان‌داشت: از آنجایی که موضوع نهضت فعال کردن واحدهای راکد قاعده‌ای دارد، عارضه‌یابی دلایل رکود این واحدها در دستور کار است.

خالقی خاطرنشان‌کرد: مشکلات تامین نقدینگی، فرسودگی ماشین‌آلات، رکود در بازار و نداشتن بازار برای محصولات، دشواری تامین مواد اولیه، مشکلات ناشی از تحریم‌ها، مشکلات درون‌بنگاهی و غیره، عمده مشکلات این واحدها را تشکیل می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه فقط با تزریق پول و تسهیلات نمی‌توان به رفع مشکلات این واحدها پرداخت، ادامه‌داد: معتقدیم باید همه مشکلات این واحدها  با هم و در کنار هم دیده شود و یک مطالعه فنی- اقتصادی روی پروژه‌های راکد و نقاط ضعف و قوت آنها انجام داد تا به صورت پایدار و مستمر در بازار حضور یابند.

قائم مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران به ورود داوطلبانه خانه صمت در برخی استان‌ها برای واکاوی مشکلات واحدهای یاد شده اشاره کرد و گفت: در این زمینه همکار و همراه وزارت صمت و سازمان صنایع کوچک هستیم.

وی بیان‌داشت: اصل موضوع، پایش واحد به واحد این بنگاه‌هاست و مطابق آمارهایی که از سامانه بهین‌یاب وزارت صمت دریافت می‌شود، استعلام از واحدها در دستور کار قرار می‌گیرد.

خالقی یادآور شد: در این مسیر برخی واحدها و بنگاه‌ها نتوانسته‌اند مشکلات‌شان را به خوبی درک کنند، یعنی فکر می‌کنند با تامین نقدینگی یا رفع مشکل بیمه مسائل‌شان حل و فصل می‌شود، اما تیم‌های عارضه‌یابی مسائل را به صورت جامع و کامل در نظر می‌گیرند و نسخه جامع‌تری برای رفع مشکلات‌شان می‌پیچند.

وی به فرسودگی ماشین‌آلات و خطوط تولید به عنوان یکی از دلایل مهم راکد ماندن بسیاری واحدها هم در بخش معدن و هم در بخش تولید و صنعت اشاره کرد و افزود: اگر قرار باشد ماشین‌آلات مورد نیاز از خارج کشور تامین شود، همچنان با مشکلاتی نظیر تحریم‌ها و دشواری نقل و انتقال پول مواجه‌ایم، اما تامین آنها از داخل بسته به سطح تکنولوژی راحت‌تر است.

قائم‌مقام دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران تاکید کرد:‌ با وجود همه مسائل یاد شده، تامین نقدینگی و سرمایه در گردش، عمده مشکلات واحدها را تشکیل می‌دهد و انتظار می‌رود دولت نیز برنامه‌های خود در این زمینه و سایر زمینه‌ها را به‌طور مشخص ارائه کند.

وی یادآوری‌کرد: یکی از مشکلات، موضوع بازار و بازاریابی محصولات است، اما عمده واحدها با بازار محدود داخلی مواجهند که پاسخگوی میزان تولیدشان نیست و تحریم‌ها مانعی بر سر رفع این مشکل است.

به گفته خالقی، واحدها در عین حال با دستیابی به بازارهای خارجی، با قیمت تمام شده رقابتی و بهبود کیفیت تولیدات می‌توانند بخشی از مشکلات‌شان را کاهش دهند.

به گزارش ایرنا، پیشتر «علی رسولیان» معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از احیاء و راه‌اندازی مجدد ۳۵۲ واحد راکد و غیرفعال صنعتی واقع در داخل یا خارج از شهرک‌های صنعتی از ابتدای امسال تا اواخر مرداد ماه خبر داد.  

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha