به گزارش ایرنا، خبرگزاری رویترز پنجشنبه شب گزارش داد، نواک با اشاره به حمایت کشورش از تمدید توافق اوپک پلاس پس از ۲۰۲۲، پیش بینی کرد که تولید نفت و میعانات گازی که در ۲۰۲۱ به ۵۲۴ میلیون تن رسیده، در سالجاری به ۵۲۰ تا ۵۲۵ میلیون تن برسد.
تولید نفت روسیه به رغم گمانه زنیها در باره کاهش ناگهانی در پی اعمال تحریم های فراگیر و گسترده غرب پس از حمله نیروهای این کشور به اوکراین در ۲۴ فوریه (پنج اسفند ماه)، ثابت باقی مانده و این کشور موفق به افزایش فروش نفت به آسیا به ویژه هند و چین شده است.
فروش نفت و میعانات گازی روسیه که از مارس تا آوریل با افت ۱۱.۵ درصدی به بیش از ۱۰ میلیون بشکه در روز رسید، پس از آن در روند افزایشی قرار گرفت و در ژوئیه تا ۱۰ میلیون و ۷۶۰ هزار بشکه در روز بالا رفت.
نواک گفت: ما دقیقا به اندازه توانایی تولید و فروش خود، تولید میکنیم. افزایش اندکی داشتهایم و شرایط رو به بهبود است. در صورت تداوم در تثبیت شرایط و موفقیت شرکتهای ما برای یافتن بازارهای تازه و قابل اعتماد، تصور میکنم که تولید افزایش خواهد یافت.
با این حال مسکو هنوز با چالشها و دشواریهای بیشتری در بازارهای نفت روبه روست مانند طرح هایی برای تعیین سقف قیمتی برای نفت آن. اتحادیه اروپا قصددارد به عنوان بخشهایی از تحریمها، از اوایل دسامبر خرید محمولههای نفت خام روسیه بارگیری شده بر کشتیهای نفتکش و ۲ ماه پس از آن خرید فرآوردههای پالایشی این کشور را متوقف کند.
وی افزود: شرکتهای نفت روسیه از تمدید دوره توافق اوپک پلاس که در ۲۰۱۶ میان تولیدکنندگان عمده نفت جهان امضا شد و در سال جاری به پایان خواهد رسید، حمایت میکنند.
تارنمای بیزینس اینسایدر روز پنجشنبه نوشت: جدیدترین دادهها نشان میدهد که روسیه در ماه اوت برغم تحریمهای گسترده غرب بیشتر از همه دورههای مشابه در سالهای گذشته، نفت صادر کرده است.
ارزیابیهای انستیتو امور مالی بینالمللی نشان میدهد که بیشتر این محمولهها با کشتیهای نفتکش یونان حمل شدهاند. این نهاد مالی پس از بررسی شرکتهای صوری که مالکیت این کشتیها را در اختیار داشتهاند، به این نتیجه رسیده که ظرفیت نفتکشهایی که نفت روسیه را حمل میکرده اند، در ماه اوت زیر ۱۶۰ میلیون بشکه بوده که بیشتر آنها در مالکیت یونان بودهاند.
این تازهترین نشانه بالاتر رفتن میزان صادرات و تولید انرژی و نفت روسیه نسبت به پیش بینیها از آغاز جنگ اوکراین در ۲۴ فوریه (پنجم اسفند ماه) به شمار میرود.
به گزارش روز چهارشنبه شبکه خبری «فرانس ۲۴»؛ تعلیق سه روزه انتقال گاز روسیه از خط لوله «نورد استریم ۱» از روز چهارشنبه، کشورهای اروپایی را نگران کرده و در وضعیت آمادهباش قرار داده است. گازپروم (شرکت گاز روسیه) علت این تعلیق سه روزه در انتقال گاز از خط لوله نورد استریم را عملیات تعمیر و نگهداری ضروری در یک ایستگاه کمپرسور لوله عنوان کرده است. تحویل گاز از پروژه نورد استریم در ماههای اخیر ۸۰ درصد کاهش یافته است. تا پیش از آغاز جنگ اوکراین، نورد استریم حدود یک سوم از ۱۵۳ میلیارد مترمکعب گاز خریداری شده سالانه توسط اتحادیه اروپا را به این اتحادیه منتقل می کرد.
اقتصاد اروپا که در زمستان امسال با خطر بروز بحران بزرگ انرژی مواجه شده، چندین ماه است که برای یافتن جایگزینی برای گاز روسیه که به طور خاص به آن وابسته است و کاهش مصرف خود تلاش و برنامهریزی میکند.
اتحادیه اروپا تاکنون ۶بسته تحریم را علیه روسیه تصویب کرده است که بر مبنای آخرین مورد آن صادرات نفت مسکو به کشورهای عضو تا پایان سال ۲۰۲۲ (دی ماه) بهطور کامل متوقف میشود. این تحریمها تا کنون با افزایش بهای سوخت به افزایش بی سابقه تورم در این کشورها منجر شده است.
همچنین بر اساس توافق ژائیر بولسونارو و ولادیمیر پوتین رئیسان جمهور برزیل و روسیه، صادرات نفت خام روسیه به رغم اعمال تحریمهای گسترده مالی و اقتصادی غرب، از ماه جاری (سپتامبر) به برزیل آغاز خواهد شد.
به گزارش ایرنا، تارنمای دیلی دایجست پنجشنبه شب نوشت؛ برزیل برغم جنگ اوکراین و محدودیتهای مالی و اقتصادی، در پی تحکیم روابط بازرگانی با روسیه از طریق گسترش چشمگیر واردات از این کشور است.
برزیل تاکنون با این تحریمها مخالفت و از حق مسکو برای حضور در نشست گروه ۲۰ حمایت کرده است.
به نظر میرسد که برزیل تاکنون به این هدف دست یافته و وارداتش از روسیه ۲ برابر شده که به معنی جهش حجم واردات از این کشور از یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار در میانه مارس تا ژوئن ۲۰۲۱ به سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون دلار در دوره مشابه سال ۲۰۲۲ است و قطعا ورود نفت خام روسیه به این معاملات، این روابط بازراگانی به سرعت رشدیابنده را تقویت خواهد کرد.
نظر شما