۲۲ تیر ۱۴۰۱، ۱۶:۱۵
کد خبرنگار: 2331
کد خبر: 84820408
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

بایدن در عربستان؛ انعطافی شرم‌آور و بازگشت از موضع سخت در برابر ریاض

تهران – ایرنا – جو بایدن این هفته در قالب اولین سفر خاورمیانه اش در منصب رئیس جمهوری آمریکا راهی عربستان می شود، سفری بحث برانگیز که کمتر کسی واقعا مطمئن است که دستاوردی واقعی درپی داشته باشد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از شبکه سی ان بی سی، وی در جریان این سفر فهرستی از اهداف را با خود می برد که شامل امنیت انرژی، نزدیک کردن عربستان و رژیم صهیونستی به هم و تشکیل جبهه منطقه ای منسجم تری در برابر ایران است.

اما این دیدار برنامه ریزی شده موجی از انتقادات را از چپ و راست به همراه داشته به خاطر آنچه برخی آن را انعطافی شرم آور و عدول از موضع سختی که بایدن در جریان کارزار انتخاباتی و در ماه های نخست ریاست جمهوری اش علیه ریاض اتخاذ کرد تلقی می کنند.

اکنون اوضاع فرق کرده است. بنزین در آمریکا بیش از هر زمانی گران است، جنگ روسیه علیه اوکراین عرضه جهانی نفت را سخت تر کرده و بایدن واقعا می خواهد عربستان و اسرائیل را به هم پیوند دهد.

بایدن در جریان کارزار انتخاباتی در سال ۲۰۱۹ قول برخورد با عربستان را داد و زمانی که رئیس جمهوری آمریکا شد، آشکارا از اوضاع حقوق بشری ریاض انتقاد کرد. وی همچنین اصرار داشت ملک سلمان پادشاه عربستان را همتای خود بداند، نه ولیعهد ۳۶ ساله سعودی ها که امور روزانه این پادشاهی را رتق و فتق می کند.

محمد بن سلمان ولیعهد عربستان در ماه مارس (اسفند ۱۴۰۰) از تماس تلفنی با بایدن خودداری کرد، در حالی که رئیس جمهوری آمریکا از کشورهای حاشیه خلیج فارس درخواست کرده بود تولید نفت را درپی تحریم واردات نفت روسیه افزایش دهند.

بایدن می گوید مساله حقوق بشر همچنان اولویت دستور کاری وی است، اما بسیاری از ناظران می گویند بعید است اینگونه باشد، با توجه به منافع امنیتی و مرتبط با انرژی که در کانون توجه قرار دارد.

بایدن آنچه را بسیاری از تحلیل گران نیاز مبرم دولت وی برای افزایش تولید نفت از سوی عربستان و اعضای اوپک به منظور کاهش قیمت های بی سابقه گاز برای آمریکایی ها می دانند، کم اهمیت جلوه می دهد.

مشاوران بایدن همچنین در مورد تعهد عربستان به متحد بودن با آمریکا در برابر روسیه و چین سخن گفته اند، اما برخی هشدار می دهند که این مساله، دستاوردی نداشته باشد.

با این همه، برخی استدلال می کنند که مناسبات قوی با رهبری عربستان به ویژه با ولیعهد این کشور، در حفظ نفوذ آمریکا در منطقه و در جهان از اهمیت بالایی برخوردار است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha