برگزاری «شب انجمن فیلارموینک ایران»/ باید ارکستر فیلارمونیکی در شأن ایران داشته باشیم

تهران-ایرنا- رئیس هیئت امنای انجمن فیلارمونیک ایران گفت: تمام اعضای انجمن بدون هیچ انتظار مالی درحال فعالیت هستند و تمام تلاش ما این است که ارکستر فیلارمونیکی در شأن نام بزرگ ایران داشته باشیم.

به گزارش ایرنا، شب انجمن فیلارموینک ایران از مجموعه شب‌های بخارا شامگاه چهارشنبه با حضور شهرداد میرزایی مدیرعامل انجمن فیلارمونیک، شریف لطفی رئیس هیئت امنای انجمن فیلارمونیک ایران، نوین افروز برنده جایزه صلح آلبرت اینشتین و پیانیست، مرجان قنبری‌مهر نوازنده‌ و مدرس پیشکسوت ویلن، علی دهباشی روزنامه‌نگار، نویسنده و سردبیر مجله بخارا در مجموعه‌ فرهنگان فرشته برگزار شد.

رئیس هیئت امنای انجمن فیلارمونیک ایران در این نشست با اشاره به حضور گسترده‌ مردم در این مراسم گفت: این حضور باعث دلگرمی ماست. می‌دانیم که کشورهای بزرگ دنیا دارای انجمن‌های فلارمونیک و انسان‌های فلارمونیک هستند. در کشور ما هم با آنکه موسیقی در شرایط خوبی به سر نمی‌برد و از حمایت‌های لازم برخوردار نیست، ما باید در عمل نشان دهیم که با وجود تمام سختی‌ها، به فکر ادامه دادن مسیر انجمن فیلارمونیک هستیم.

لطفی افزود: با همین نگاه، تمام اعضای انجمن بدون هیچ چشم‌داشت مالی در حال فعالیت هستند و تمام تلاش ما این است که ارکستر فیلارمونیکی در شأن نام بزرگ ایران داشته باشیم.

افروز برنده جایزه صلح آلبرت اینشتین و پیانیست هم در این نشست اظهارداشت: امروز روز فوق‌العاده‌ای است و حضورم در این مراسم شبیه یک رویاست. هر فعالیتی که در انجمن در حال رخ دادن است به دلیل زحمات جناب لطفی و میرزایی است. حمایت‌های این دو بزرگوار برای من بسیار ارزشمند و قابل ستایش است و امیدوارم مسیرِ انجمن فیلارمونیک ایران هر روز بهتر از روزِ قبل پیش برود.

در ادامه قنبری مهر نوازنده‌ و مدرس پیشکسوت ویلن، درباره‌ ضرورتِ حمایت مردم از فعالیت‌های انجمن فیلارمونیک ایران گفت: از همه می‌خواهم برای گسترش فعالیت‌های انجمن، ما را حمایت کنند. این یک نهاد مردمی است و تنها به کمک شما زنده است زیرا اساسا انجمن‌های مردمی با حمایت‌های مخاطبان است که زنده است.

مدیرعامل انجمن فیلارمونیکِ هم در این نشست بیان کرد: من امروز از دو بابت بسیار خوشحال هستم اول اینکه توانستیم انجمن را  به یک نقطه آغازی برسانیم و دوم اینکه فرهنگان فرشته جایگاهی پیدا کرده است که توان برگزاری چنین مراسمی را دارد.

برگزاری «شب انجمن فیلارموینک ایران»/ باید ارکستر فیلارمونیکی در شأن ایران داشته باشیم

میرزایی با اشاره به مصائب موسیقی در ایران افزود: ما باید بپذیریم که در ایران مشکلاتی هست و سختی‌هایی وجود دارد اما ما نباید صرفا درگیر انتقاد و اعتراض شویم و باید برای اصلاح امور و حرکت رو به جلو کاری کنیم. طبعا  هر فعالیتی فراز و نشیب‌های بسیاری دارد و دقیقا همین موضوع هم هست که ضرورت یک سازمان مردمی را مهمتر می‌کند.

وی اظهار داشت: ما در تلاش هستیم تا با یک سیستم کاملا مردمی انجمن را پیش ببریم، ما یک انجمن جدید را ثبت نکردیم بلکه همان مسیر انجمن فیلارمونیکی را که پیش از این توسط افراد فرهیخته ثبت شده بود را می‌خواهیم ادامه دهیم، این بسیار مهم است که ما می‌خواهیم کارهایی که بزرگان ما انجام  داده‌اند را ادامه دهیم و تکمیل کنیم.

دهباشی نویسنده و سردبیر مجله بخارا نیز با اشاره به تاریخچه انجمن فیلارمونیک ایران گفت: این انجمن نخستین بار آبان ماه ۱۳۳۲ خورشیدی، توسط ادوارد ژوزف که زاده‌ خانواده‌ای مسیحی در کرمانشاه بود، راه‌اندازی شد. این انجمن نهادی ناسودبر و مردمی بود که همه‌ درآمدهای آن برای گسترش و همگانی کردن موسیقی علمی از راه سامان دادن به کنسرت‌های ارکستر فیلارمونیک تهران استفاده می‌شد.

براساس این گزارش، حشمت سنجری از سال ۱۳۴۳، ریاست انجمن فیلارمونیک ایران و رهبری ارکستر فیلارمونیک تهران را عهده‌دار شد. پس از انقلاب ۱۳۵۷، بیشینه‌ موسیقیدان‌های ارکستر، تهران را ترک کرده و تنها ۱۰نفر از اعضای انجمن در ایران ماندند. انجمن فیلارمونیک ایران با پشتیبانی و پیگیری عبدالحسین مستوفی از ۱۳۷۳ مجددا آغاز به کار کرد و متعاقبا ارکستر فیلارمونیک تهران به مدیریت هنری و رهبری ارکستر شریف لطفی در سال ۱۳۷۸، زیر نظر انجمن فیلارمونیک ایران تشکیل شد. از سال ۱۳۹۳، تلاش‌های جدی، با محوریت و انگیزه‌ شریف لطفی و پیگیری دانشجویان و علاقه‌مندان او به منظور فعالیت دوباره‌ انجمن از سر گرفته شد.

انجمن فیلارمونیک ایران با همیاری شهرداد میرزایی، بهرام جمالی ، مرتضی دلیری و فؤاد قهرمانی سرانجام با شخصیت حقوقی مستقل، در سال ۱۳۹۷ مجددا آغاز به کار کرد.

در پایان این مراسم هم دونوازی سنتور توسط هنرمندان انجمن فیلارمونیک ایران اجرا شد.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار فرهنگ

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha