۳۱ خرداد ۱۴۰۱، ۱۷:۰۲
کد خبرنگار: 3005
کد خبر: 84796432
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

ناگفته های وزیر خارجه لبنان از مذاکره با میانجی آمریکایی

تهران – ایرنا – عبدالله بوحبیب وزیر خارجه لبنان اطلاعاتی از جلسات مذاکره با میانجی آمریکایی در موضوع مرزهای این کشور با فلسطین اشغالی فاش کرد.

به گزارش ایرنا، درحالی که بسیاری از طرف ها و جریان ها در لبنان خواستار اعلام خط مرزی شماره ۲۹ به عنوان مرز مورد مناقشه با رژیم صهونیستی هستند بوحبیب در مصاحبه با روزنامه الجمهوریه گفت: در مذاکره با آموس هوکشتاین در بیروت خط ۲۳ به عنوان خط مورد مناقشه و مذاکره با رژیم صهیونیستی اعلام شد.

وی افزود: هرچند که ما خط ۲۳ را مبنا و ملاک عمل قرار دادیم و بر لبنانی بودن میدان قانا و عدم عقب نشینی از خط ۲۳ تاکید کردیم.

بوحبیب در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا اگر خط ۲۹ را خط مورد اختلاف و مناقشه اعلام می کردید بهتر نبود گفت: از سال ۲۰۱۱ خط ۲۳ به عنوان ملاک مذاکرات مرزی به سازمان ملل اعلام شده است و اینگونه نیست که اعلام خط ۲۹ موضع ما را قوی تر و دستاورد ما را بیشتر کند زیرا هنگامی که این خط در مذاکرات غیرمستقیم پیشین ملاک عمل قرار گرفت، مذاکرات به بن بست رسید.

وی بیان کرد: بسیاری از سفرا و دیپلمات ها در دیدار با من، ما را تشویق به رسیدن به توافق در همین سطح می کنند.

وزیر خارجه لبنان گفت: نباید زمان را از دست دهیم و تا انتخابات ریاست جمهوری فقط چهار ماه وقت داریم که باید در این مدت در موضوع مناقشه مرزی به نتیجه برسیم.

بوحبیب اضافه کرد: در صورتی که رئیس جمهوری انتخاب شود که خط ۲۳ را به عنوان خط مورد مناقشه نپذیرد، دوباره به نقطه صفر باز می گردیم.

براین اساس مذاکره کنندگان لبنانی نه تنها از گرفتن سهم این کشور از میدان کاریش کوتاه آمده اند بلکه بهانه کافی به رژیم صهیونیستی درباره سهم خواهی از میدان قانا نیز داده اند.

مذاکرات غیرمستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی برسر مرزها و منابع دریایی با میانجی گری آموس هوکشتیان در جریان است.

هوکشتاین ۲۴ خردادماه پس از ورود یک کشتی حفاری به محدوده آب های لبنان و درخواست مسئولان لبنانی برای میانجیگری و از سرگیری مذاکرات با رژیم صهیونیستی به بیروت آمد و با مسئولان لبنانی گفت و گو کرد.

وی قرار شد پس از انتقال پیشنهادات دولت لبنان، پاسخ طرف اسرائیلی را به اطلاع لبنانی ها برساند.

آموس هوکشتاین میانجی آمریکایی در مذاکرات غیر مستقیم میان لبنان و رژیم صهیونیستی در موضوع مرزهای دریایی یک یهودی متولد سرزمین های اشغالی فلسطین است که از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۵ نیز در ارتش رژیم صهیونیستی خدمت کرده است.  وی هم اکنون در وزارت خارجه آمریکا مشغول به خدمت است.

میدان نفتی "کاریش" در خط مرزی شماره ۲۹ که لبنانی ها آن را مرز دریایی این کشور می دانند قرار دارد و آن ها اقدامات یکجانبه رژیم صهیونیستی در این میدان تجاوز، اشغالگری و غیرقانونی می دانند.

مذاکرات غیرمستقیم لبنان و رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا برای ترسیم مرزهای دریایی در اکتبر ۲۰۲۰ میلادی و پس از حدود دو سال گفت و گو بین آمریکا و لبنان آغاز شد. پرونده مذاکرات غیرمستقیم در لبنان توسط «نبیه بری» رئیس مجلس این کشور مدیریت شد. این مذاکرات در ماه مه ۲۰۲۱ میلادی، پس از آنکه لبنان نقشه‌های تازه‌ای را برای تثبیت حق خود در مرز آبی مطرح کرد، متوقف شد.

 به تازگی شرکت یونانی «انرژین» مجوز اکتشاف گاز در میدان «کاریش» واقع در منطقه مورد مناقشه را از تل‌آویو گرفته و در این چارچوب رژیم صهیونیستی از ورود یک کشتی حفاری به این منطقه به منظور آماده سازی برای شروع اکتشاف نخستین چاه گاز در آن خبر داده است؛ امری که با واکنش شدید و هشدار طرف های لبنانی روبرو شده است.

براساس گزارشها، این کشتی برای استخراج گاز طبیعی مایع وارد میدان گازی کاریش شده و از خط ترسیمی ۲۹ عبور کرده و در ۵ کیلومتری خط ترسیمی ۲۳ در منطقه مورد مناقشه با لبنان قرار گرفته است.

لبنان در جریان مذاکرات قبلی بر حق خود برای گسترش دسترسی به آبهای مدیترانه به سمت جنوب و افزایش این دسترسی از ۸۶۰ کیلومتر مربع به ۲ هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع تاکید کرده است.

پیش تر نیز «موریس سلیم» وزیر دفاع دولت پیشبرد امور لبنان تحرکات رژیم صهیونیستی در مناطق مورد مناقشه را تحریک‌آمیز خواند و گفت: تحرکات اسرائیل در منطقه مورد مناقشه در جنوب لبنان چالشی و تحریک آمیز است و نقض آشکار ثباتی است که منطقه جنوب لبنان از آن برخوردار است.

اخبار مرتبط

سرخط اخبار جهان

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha