۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۵:۴۰
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 84745009
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

طراوت کشتزارهای خراسان شمالی با بارش‌های بهاری

۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۱۵:۴۰
کد خبر: 84745009
طراوت کشتزارهای خراسان شمالی با بارش‌های بهاری

بجنورد-ایرنا- بارش‌های بهاری و موثر هفته گذشته در خراسان شمالی طراوت و زیبایی خاصی به کشتزارهای استان بخشیده است که این امر موجب شادی مردم بویژه کشاورزان و دامپروران شده است.

 بارش باران بهاری در بهار امسال کشاورزان دیم‌کار و باغداران این منطقه را خوشحال کرد و هم اینک سرسبزی زیبایی روستاهای این استان را دوچندان کرده است.

به گزارش ایرنا کشاورزان و باغداران خراسان شمالی که مدتها چشم به آسمان دوخته بودند با بارش باران فراگیر بهاری و موثر، خوشحال و مسرور از نزول نعمت الهی دست های خود را به نشانه شکرکاری به سوی آسمان بلند کردند.
بسیاری از کشاورزان به ویژه دیم کاران برای نزول باران بسیار خوشحال شدند چرا که در پاییز محصولات غلات کشت کرده بودند که سطح سبز اراضی دیم به علت نبود بارندگی موثر مطلوب نبود اما بارش های بهاره باعث رشد گیاهان شد.
با وجود اینکه کشت پاییزه گندم، جو، کلزا کشاورزان از سطح سبز آن نگران بودند که بارش های بهاری تا حدودی به آن جان داد و چند نوبت‌آبیاری را جبران کرد.

همچنین کشاورزان این خطه کشت های بهاره خود را به امید باران بهاری کشت کردند و باران های چند روزی اخیر موجب رشد آن شد.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: این استان ۳۴۴ هزار هکتار عرصه کشاورزی دارد که از این سطح ۳۰۰ هزار هکتار را اراضی زراعی  و مابقی را باغ تشکیل می دهد که حدود ۸۰ هزار بهره بردار بخش کشاورزی  محسوب می شود.

محمد محمدزاده افزود: کشاورزان این استان امسال در سطح ۴۷ هزار هکتار اراضی گندم آبی، ۹۴ هزار هکتار گندم دیم، ۲۶ هزار و ۵۰۰ هکتار جو آبی و ۲۳ هزار و ۲۰۰ هکتار جو دیم کشت کرده اند.

وی افزود: پیش بینی می‌شود امسال گندم‌کاران استان ۱۶۵ هزار تن محصول تولید کنند که تولید گندم نسبت به پارسال ۱۰ درصد افزایش داشته باشد و همچنین خرید گندم نیز در این بازه زمانی ۱۳۰ درصد افزایش خواهد یافت.

محمدزاده گفت: طبق پیش بینی هواشناسی بارندگی در اردیبهشت ماه مناسب خواهد بود که باعث افزایش عملکرد ۳۰ تا ۴۰ درصد اراضی دیم می شود.

وی افزود: وضعیت دمای هوا بعد از این بارش ها نیز بر عملکرد محصول تاثیرگذار خواهد بود و اگر شرایط خشکی پیش نیاید و همچنین فاصله زمانی کمتری تا برداشت محصول باشد کشاورزان محصول بیشتری تولید خواهند کرد.

محمدزاده میانگین عملکرد گندم در اراضی آبی و اراضی دیم را در سال جاری به ترتیب ۳.۵ تن و یک تن عنوان کرد و افزود: در برخی از اراضی که دارای منابع‌ آبی پایدار  است پنج تا ۶ تن گندم تولید می شود اما میزان عملکرد در اراضی نیمه آبی کاهش خواهد یافت چرا که به میزان بارندگی بستگی دارد.

سرپرست سازمان جهادکشاورزی خراسان شمالی گفت: اما وضعیت تولید در اراضی دیم در برخی از نقاط استان پایین است و پیش بیینی می شود در هر یک هکتار حدود ۳۵۰ کیلوگرم برداشت شود چرا که به علت کمبود بارندگی رشد محصول عقب است.

وی افزود: با توجه به افزایش قیمت در سال جاری انتظار است که کشاورزان گندم بیشتری تحویل مراکز دولی بدهند اما به دلیل اینکه کشاورزی در این خطه خرده مالک است بخشی از این تولیدات به مصرف خود خانوار می رسد و همچنین هزینه های تولید نیز افزایش یافته است.

طراوت کشتزارهای خراسان شمالی با بارش‌های بهاری

افزایش ۲۶ درصدی بارش باران در بهار
معاون توسعه و پیش‌بینی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی گفت: در بازه زمانی اول فرودین ماه امسال تا ۱۸ اردبهشت ماه جاری، ۴۸.۳ میلیمتر بارندگی در استان ثبت شده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۶.۸ درصد افزایش و ۲۲.۲ درصد نسبت به دوره آماری بلند مدت کاهش دارد.

مهدی کمالی اظهار داشت: در این مدت میزان بارندگی در قریب به اتفاق ایستگاه های استان نسبت به دوره آماری بلندمدت کاهش دارد و بیشترین میزان کاهش از ایستگاه فاروج به میزان ۵۶.۶ درصد گزارش شده است.

وی خاطرنشان کرد: بر اساس آمار، در مدت مشابه پارسال ۳۸.۱ میلیمتر بارندگی در استان ثبت شده است.

معاون توسعه و پیش بینی اداره کل هواشناسی خراسان شمالی درباره میزان بارندگی در سال آبی جاری گفت: سال آبی جاری در بازه زمانی اول مهر پارسال تا ۱۸ اردیبهشت ماه جاری ۱۵۴.۷ میلیمتر بارندگی در استان ثبت شده است که این رقم نسبت به بلند مدت ۲۷.۸ درصد کاهش دارد.

وی گفت: اکنون بر اساس شاخص ﺑﺎرش اﺳﺘﺎﻧﺪارد شده یک ساله، بیش از ۸۴ درصد از پهنه این استان ۲۸ هزار کیلومتر مربعی واقع در شمال شرق کشور درگیر خشکسالی و تحت تاثیر این پدیده است.

بر اساس شاخص اس.پی.آی (ﺷﺎﺧﺺ ﺑﺎرش اﺳﺘﺎﻧﺪارد شده) در بازه یک ساله تا پایان فروردین ماه امسال، اکنون ۲۲.۷ درصد از گستره استان درگیر خشکسالی بسیار شدید، ۲۸.۵ درصد تحت تاثیر خشکسالی شدید، ۲۱.۴ درصد خشکسالی متوسط و ۱۱.۵ درصد خشکسالی خفیف است.

خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در روستاها سکونت دارند

اخبار مرتبط

سرخط اخبار استان‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha