۷۰ کارگاه صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد راه اندازی می شود

گچساران - ایرنا -معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد گفت: ۷۰کارگاه صنایع دستی استان مجوز راه اندازی دریافت کرده و برای دریافت تسهیلات به بانک معرفی شده است.

محمدکاظم رحمانی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت:به هر یک از این کارگاه های تولیدی ۵۰ تا ۱۲۰ میلیون تومان تسهیلات بانکی پرداخت می شود.

وی بیان کرد: این کارگاه ها در رشته هایی چون چرم،معرق،سفال، البسه محلی و منبت راه اندازی می شود.

رحمانی تاکید کرد: هر یک از این کارگاه ها زمینه حداقل پنج فرصت شغلی را فراهم می کند.

وی همچنین از بهره برداری از پنج کارگاه صنایع دستی در سال جاری خبر داد.

رحمانی تاکید کرد: این کارگاه های صنایع دستی در مناطقی مانند تل خسرو، علی آباد، شهرهای یاسوج و دهدشت و منطقه کوشک فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی اضافه کرد: هم اکنون ۱۲۰ کارگاه صنایع دستی در استان در حال فعالیت هستند.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه آموزش یکی از راهبردهای میراث فرهنگی برای حمایت از هنرمندان است تصریح کرد:هم اکنون بیش از ۱۰۰هنرمند استان در حال فراگیری آموزش های تخصصی صنایع دستی در رشته های چرم،گلیم و البسه محلی و سایر رشته ها هستند.

رحمانی اظهار داشت: این کارگاه های آموزشی در قالب دوره آموزشی ۱۸۰ ساعته در مدت زمان سه ماه برای هنرمندان  صنایع دستی کهگیلویه و بویراحمد برگزار می شود.

وی با بیان اینکه ۹۰درصد از این دوره های آموزشی در مناطق روستایی برگزار شده است اضافه کرد: زیلایی،دیشموک،لوداب و چرام از جمله مناطق برگزاری آموزش های صنایع دستی مذکور بوده است.

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: به شرکت کنندگان در این دوره های مهارتی که موفق به کسی حد نصاب لازم علمی و عملی در آزمون پایان دوره ها شوند افزون بر اعطای مدرک مهارتی فنی وحرفه ای  تسهیلات بانکی ارزان قیمت نیز داده می شود.

سالانه ۲۰ هزار مترمربع انواع محصولات صنایع دستی در کهگیلویه و بویراحمد تولید می شود. 

جاجیم بافی، سفره بافی، نمدمالی، نی چیت بافی، مشته بافی، رندبافی، گچمه بافی، ریسندگی، سوزن دوزی، سبد بافی، رودوزی‌های سنتی و سیاه چادر بافی از مهمترین دست بافته‌های سرپنجه هنرمندان کهگیلویه و بویراحمد است.

استان کهگیلویه و بویراحمد با ۷۲۶ هزار نفر جمعیت در جنوب غربی ایران قرار دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha